Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

İlk maçın günahı olmaz

İlk maçın günahı olmaz

Sezonun ilk maçları her zaman zor geçer, Akhisar ekibi ile sezonu açmak aslında Torku Konyaspor için avantajdı sezonu büyük takımlarla açtığımızda temsilcimizin güzel sonuçlar aldığını ama sonrasında bu maçların etkisinin uzun süre geçmediğini gördük. Sezonun ilk maçının günahı olmaz ligin ilk maçı aslında hazırlık döneminin son maçı olarak da değerlendirebiliriz.

Torku Arena’da taraftarlarımızın maç izlemeyi ne kadar özlediğini Casablanka maçında gördük aslında. Maça geçmeden önce şunu da belirtmeliyim ki Aykut Hoca, benim her zaman saygı duyduğum, Türkiye’de bir sistemi olan bir şeyler yapmak isteyen üç beş hocadan biri, alınan oyucular hocanın tercihi olmasa da hocanın istediğine yakın isimler her oyuncunun önemi sistemde yeri var, geçen dönem yokmuydu vardı elbet, ancak kulübe çok fakirdi sonuca etki edecek oyuncu yoktu birde sakatlıklar olduğu halde sezonu ilk sekiz içinde tamamladılar, büyük iş başardılar. Aykut hoca geçen dönem geldiğinde sabredilmesi gerektiğini söylemiştim ve başta bize sallayanların sezon sonu Aykut Hocanın yanında olduğunu gördük umarım oradan ayrılmazlar. maç öncesinde sahaya üzerinde İstanbul Sultanbeyli'de düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Konyalı hemşehrimiz Beyazıt Çeken'in fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle çıkmaları, tribünlerinde bayrak eşliğinde sloganları güzeldi. Şimdi maça geçelim maç izlemek için stadyuma gittiğimde kadroyu gördüğümde, özellikle kulübede ki isimlere bakınca çok şaşırdım. Maçın ilk 45 dakikası bize daha ilk haftadan şunu gösterdi eğer takım bu onbir ile oynayacaksa küme düşmenin ilk adaylarından biri olur. Ancak ikinci yarının başlamasıyla yapılan iki değişiklik oyuna dengeyi getirdi. Selçuk kesinlikle bu takımın değişmezleri arasına girmeli. Bu maçı ekibimiz kayıp da edebilirdi. Sahada oyun adına çok fazla bir şey söylemek gerçekten güç. Tribünler beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim sezonun ilk maçında daha dolu görmeliydik. Konu tribünden açılmışken ligin en iyi kalecisi olarak gösterilen Muslera’nın bile bir gün öncesi yediği golü görünce Kaya’ya tepki gösteren azınlığı kınıyorum, Bu azınlık kesinlikle Nalçacılılar grubunun taraftarları olmadığını belirteyim . Kaya talihsiz bir zamanlama hatası yaptı sonrası çok önemli üç pozisyonda kalesini gole kapadı ve beraberliğin mimarı oldu. Akhisar sahanın her yerinde daha diri ne yaptığını bilen bir anlayışla oynadı. Bence bir çok oyuncusu beraberliğe üzülmüştür. Torku Konyaspor’da Uğur İnceman’ın ve özellikle Mehmet Uslu’nun pozisyonuna futbolcu transferi gerekiyor. Aykut Hoca transferi büyük ölçüde bitirdik dese de bu iki mevki transfer istiyorum diye bas bas bağırıyor. Saygı duymak ayrı eleştirmek ayrı, Hocanın eksiklerini yada hatalarını belirtmek bizim görevimiz.Torku Konyaspor önümüzde ki hafta aynı takım ile sahaya  çıkarsa hüsrana uğrar, Selçuk Marica, Traoré zaman zaman Halil İbrahim mutlaka sahada olmadı. Kulübe sağlam olsun dedik de sahadakiler daha sağlam olsun hocam. Sabredelim Aykut Hoca bu takımı iyi yerlere taşıyacaktır. 

Maçın Sözü, Hataları görme adına bazen kazanamamak güzeldir, kötü oyunla puan almak daha güzel.             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR