Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bugün “bayram” yazısı yazmak isterdik ancak…

Bugün “bayram” yazısı yazmak isterdik ancak…

Şehir sevdası bizi iyiden iyiye bozmaya başladı. Yıllardır bayram arifelerinde okuyucularımızla “bayram” duygularımızı paylaşırız. Ama bugün sizlerden gelen iki konuyu bayram sonuna bırakma gibi bir şansımız olmadığı için ilk defa bu arife günü bayram yazısı yazamıyoruz.

Ne diyelim hayırlısı olsun. Önce okur değil mi?   

MEHMET KANMAZ HOCANIN DÜŞÜNCELERİ

“Birlikte Konya” diyerek yola çıktıktan sonra bir ay boyunca iftar sofralarında Birlikte Konya yapmak yerine bir akşamda birlikte Konya diyerek üçe bölündüğümüzü dile getirmiştik ya. İşte bu yazımıza sadece Mehmet Kanmaz Hoca katılmadığını belirtiyordu. Bizde her görüşe olan saygımız gereği Mehmet Hocanın göndermiş olduğu  “Eleştiriye düzeltme” metninin noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz

“S.A. Uğur bey,

Kadir gecenizi tebrik ediyorum, ben konya STK. bşk. yrd. Mehmet kanmaz, 13 temmuz tarihli makalenizi okudum ve aşağıda yazdığım konuları sizle paylaşmak istedim,

1-konya stk. iftar programı üç hafta önce planlandı ve kuruluşumuz bünyesinde bulunan konya müsiad binasında 11 temmuzda gerçekleştirdik.

2-"Birlikte konya" çalışması bizimde olmazsa olmazımız olup 19 mayıs 2015 de Dedeman otelde yapılan çalışmamamızda bizim eserimiz olup bunun en güzel örneğidir.

3-ANKARA'da yapılan iftar proğramı ve katılacaklara yapılan davetiyeler de geç ve dar zamanda yapılmış olup bu bilgiyide sizinle paylaşmış olayım.

4-Kaldı ki oraya da destek vermek adına temsilci kuruluşlarımızında bir kısmını hem oraya hemde İSTANBUL'a gönderdik.

5-kesinlikle bir bölünme işareti olmadığı gibi tamamen yurt sathına yayıılan bir çalışma olarak görüyoruz her yerde konya var anlamında.

6-Şahsımın sunumunu yaptığı iftar proğamındaki dil sürçmesi gerçekten dil sürçmesi olup lütfen altında bir mesaj aramayın, kaldı ki ben hacı ahmet hocamı yıllardır tanır sohbetlerini takip ederim, pusula gazetesine gönderdiğim davetiyeye icap edilse de o samimi ortamı bir görseydiniz keşke de dışardan sonra size bildirilen eksik bilgiyi yazmadan bizimle istişare etseydiniz.

7-Vekillerin ayrı ayrı yerde olmalarıda il teşkilatının bir düzenlemesi olup iftarımızdada il başkan yardımcısı(il başkanı yurt dışında idi)Emre görgülügil davetlimizdi.

SAYGILARIMLA.......

BİZDEN Bİ CACIK OLMAZ...

İşte şehir sevdalısı biraz daha duygusal dostlarımızdan Öner abimizde mübarek gecede Türbe önünde yaşadıklarını ve gözlemlerini bizimle şöyle paylaşmış;  ‏

“Çok kıymetli abicim, ramazan ayı nedeni ile müsait değilsindir diye sana telefon yerine mail ile ulaşmayı uygun gördüm. Abi o kadar çok doluyum ki çatacak birilerini arıyorum. Seni hiç yormadan mevzuya geçeyim. Dün Türbe önünde kandil dolayısı ile program düzenlenmiş ve inan bugüne kadar Konya da görmediğim bir kalabalığı o meydanda ibadet için toplanmış gördüm. Yaşlısı, genci, erkeği, kadını hep oradaydı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

1. insanlar bu manevi atmosferde kendilerince hayır hasenat yapmak adına kimisi su dağıtıyor, kimisi lokma tatlısı, kimisi kandil simidi. Herkes elinden geldiğince dua almanın peşinde. Ama gel gör ki bizim uyanık türbe önü esnafımız kandil gecesinden önce 1 ya da 2 liraya satılan plastik Çin malı seccadeleri 5 tl den utanmadan insanlara sattılar, hem de kapış kapış. Çünkü yoğunluk fazlaydı ve insanlar alana sığmadı. Böyle mahşeri bir kalabalık ile toplu namaz kılmak istemenin verdiği duyguyla bu fırsat düşkünü esnaf(!)ın sattığı seccadeleri alarak üzerinde namaz kıldılar. Tamam diyebilirsin onlarda ekmeğinin peşinde diye, ama bu kadar da olur mu be Uğur abi?. 50 kuruşa aldığı bir naylon seccadeyi 5 tl ye manevi bir gecenin atmosferin fırsat bilerek satmak esnaflığa yakışır mı? Bu esnaf(!) lar ticareti yahudi çarşısında mı  öğrendiler diye kendi kendime sormadan edemiyorum..

2. Gelelim ikinci ve en önemli meseleye. Türbe önünde toplu teravih namazı kılınması ve mevlid programını kim organize etti kimler bu programa ortak oldu bilmem. Ama bildiğim tek bir şey var o da Konya'da yapılan her organizasyon gibi bunu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bayanların ve erkeklerin karışık olarak namaz kıldığı bir organizasyon oldu. Kilise kültürüne çevirdiler. Hadi diyelim o kadar erkeğin saf tuttuğu yerlerin önünde namaz kılma gafleti gösteren bayanlar cahil... Peki abicim hocalar ve bu organizasyonu yapanlar niye bunun önlemini almadılar. Erkeklerin önünde namaza duran bu bayanları neden kimse uyarmamdı ya da yer göstermedi. Üstelik tek bir yerde yaşanmadı bu olay. Resmen 3 saf erkek 3 saf bayan sonra yine erkek yine bayan şeklinde gitti.

Ne söyleyeyim Uğur abi, kendi kendimi yemekten başka elimden bir şey gelmiyor. Bu memlekette satılmışların, şaklabanların, tüyü bitmemiş yetimin haklarını şahsi şovları için yiyenleri görüp üstüne birde en basit organizasyonları bile beceremeyen bir Konya'yı izlemek beni kahrediyor..

Yazacak ve söyleyecek o kadar çok şey var ki.. Ama susuyorum.. Allah'a havale ettim, Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler.

Günün hayırlı olsun kıymetli abicim...

…………

Cenab-ı Allah’ım bizleri ıslah etsin. Bayramınız mübarek olsun.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dürüstlük size fazla arkadaş kazandırmaz, fakat her zaman iyi dostlar kazandırır...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

42 AIG 19 Plakalı Büyükşehir belediye otobüsü trafiği alt üst etmediği zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR