Uğur Özteke

Uğur Özteke

BUGÜN GÜNDEM ÇİÇEK, BÖCEK VE KÖPEK…

BUGÜN GÜNDEM ÇİÇEK, BÖCEK VE KÖPEK…

Bugünlük sizi siyasi atmosferden, şehrin meselelerinden uzaklaştırmak stressiz bir şekilde yazımızı okutmak ve siz değerli okurlarımızın dikkatini çeken bir kaç konuyu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Ama önce Büyükşehir Belediyesine ve Fen İşleri Daire Başkanlığına teşekkür etmek istiyorum.

İhsaniye göbeğinden Nalçacı Caddesine gelirken ilk sağa dönüştü yanılmıyorsam Sümbül Sokak girişi bu trafiği aksatan ve kurallara uyan sürücüleri çıldırtan bir nokta idi.

Belediye yetkilileri buradaki sıkıntıyı çok iyi görmüşler ki geçtiğimiz hafta bizim de fotoğraflı olarak paylaştığımız konuda da olduğu gibi tam da Adalhan Kavşağında yapılan çalışma ile İhsaniye’den ve Şeker istikametinden gelen ve Form ya da Zafer tarafına gidecek dönüşü mükemmel bir şekilde yönlendirmişler.

Dün buradan trafik akışına baktım çok iyi idi. Bir kez daha şehir adına yöneticilerimize teşekkür ederiz.

AH BU KÖPEKLER AH…

Tek kelime ile iyi bir hayvan severim. Dahası biz ailecek gerçek bir hayvan severizdir.

Mesela benim evimde iki köpeğim, iki kedim, 16 tavuğum, iki horozum ve de 11 kara kaplumbağam vardır.

Ama vatandaşların özellikle de başı boş köpeklerden şikayeti bir türlü bitmek bilmez.

Mesela bir okurumuz Ahmet S…. Bey bakın bu konuda şu fotoğrafı ve metni bizimle paylaşıyordu;

foto-1-510.jpg

Ahmet Bey bu fotoğrafı da şöyle özetliyordu;

“Uğur abi merhaba

Dün gece kızımın rahatsızlığı nedeniyle N.Ü (Eski bina) Meram Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisinde idim. Gerekli muayeneden sonra birkaç tahlil istendi. Tahlilleri vermek için E-Blok’a gitmek gerekiyordu. Ancak başıboş köpeklerin saldırısından dolayı E Blok’a gitmek ne mümkün?

Güvenlik personeliyle yaptığım görüşmede kendilerinin de aynı konudan muzdarip oldukları hatta personelin su almak için bile kantine gidemediğinden bahsettiler. Yetkililerinde konu ile ilgilenmediklerini söylediler. Şu an da terkedilmiş görünen Meram Tıp Fakültesinde benim aracım vardı sorunu çözdüm ancak hasta çocuğunu getiren bayanlar vardı bu konuda mağdur oluyorlar. Konuyla ilgilenmenizi rica eder kolaylıklar dilerim.”

……………

Ahmet Bey’e hassasiyeti için çok teşekkür ederiz. Ama bu konuda ne hastane yöneticilerinin ne de belediye yöneticilerinin pek fazla yapabilecekleri bir şey yok. Yasalar gereği tek yapılan işlem bu hayvanların kısırlaştırılması. Bir de Büyükşehir Belediyesinin Meram bölgesinde mükemmel güzel bir hayvan barınağı var. Eğer Büyükşehir’e haber verilirse derhal bu hayvanlar toplanıyor ve barınağa götürülüyorlar. Ben bunun canlı şahidiyim. Bu konuda da Belediye yöneticilerine bir hayvan sever olarak teşekkür ederim.

BU AĞAÇLAR NİYE KESİLDİ Kİ?

Önceki gün üniversiteden şehir ve ülke sevdalısı bir hocam bu ve buna benzer fotoğrafları bize gönderdi.

foto-2-432.jpgfoto-4-192.jpgfoto-5-120.jpg

Hocamız bu kesilen hem de kökünden kesilen ağaçların Havzan Karaciğan Camiinin karşısında bir tanesinin de Tarım’ın önünde olduğunu bildiriyordu.

Belki bunları böylesine kesen yetkili ya da görevlilerin bu ağaçları kesme gerekçeleri vardı ama görüntü üzücü idi. İnşallah bunların yerine yenileri dikilir ve biz de buradan sizlere bunları da paylaşırız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düzen bozuk olabilir ama biz kendimizi bozmayalım

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı AVM’lere girişteki güvenlikçiler içeriye adım atar atmaz insanı azarlar gibi yüksek sesle “anahtarlarınızı ve çantalarınızı buraya bırakınız” diye bağırmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR