Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Canımız Yandı

Canımız Yandı

Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk Yıldızları'ndaki NF-5 uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit oldu.

Olayı haber aldığımızda Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Çiçekçi ile birlikte araçta seyir halindeydik. Aslım Caddesi’nde bir süre konum aradık. Olay yerine ilk giden gazetelerden biri bizdik. Haberi hemen okurlarımıza ulaştırdık.

Uçağın parçalanmış hali ve şehidimizi öyle düşünmek yüreğimizi burktu. Duyanlar çoğaldıkça alan mahşer yerine döndü. Polis, jandarma, helikopterler, kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, basın mensupları…

İnsan o anlara şahit olunca ekstra üzülüyor. Rüzgârın da etkisiyle toz bulutlarının oluştuğu meydanda uzun süren çalışmalar oldu.

Kayıtlara göre saat 14.06’da moloz toplayan vatandaşların 112 servisini araması üzerine olay öğreniliyor. Çok kısa sürede olay yerine intikal edilip kurtarma çalışmaları başlıyor. Lakin birçoğunuz izlemiştir uçağın düşme anı gerçekten çok feci.

Zaten biz de toplu bir hurda beklerken belki 100 parçaya bölünmüş parçalar gördük.

Göz bebeği pilotlarımızdan biri daha şehit oldu. Rabbim rahmet eylesin.

Tabii Konya’daki bu olaydan sonra en çok eleştirilen uçakların eski olması oldu. NF-5’ler 70’li yılların teknolojisine sahip. Modernize edilmiş olsa da dünya’da neredeyse başka ülke kullanmıyor.

Gururla izlediğimiz o ‘Çılgın Türkler’in biri aramızdan ayrıldı. Gerçekten çok acı. Rabbim geride kalanlara sabır versin.

 

LÜTFEN İTİDALLİ OLALIM

Halka yanlış bilgi vermek doğru bir şey midir? Yönetici pozisyonundaki insanlar buna çok dikkat etmeli. Evet, el birliği ile vakaları zirvelere çıkardık. Oransal olarak baktığımızda dünya birincisiyiz diyebiliriz.

İnsanlar özlemiş sıkılmış. Birlikte olmak istiyor. Ve bunun için yerin mekânın bir önemi yok. Neresi olursa buluşuluyor.

Ve işte sonuçlar ortada. Vaka sayılarımız Nirvana’da.

Peki, sağlık sistemi bitti öldü demek ne işe yarar?

Sıkıntılar var. Lakin Konya’da şu anda yoğun bakım yatakları tamamen dolu değil. Üstüne basa basa söylüyorum yatak sıkıntısı yok. Eğer Konya’da Covid-19’a yakalanmış, durumu ağır bir vaziyette olup da yer yok diye kamu hastanelerinden birine alınmamış bir vatandaşımız varsa lütfen gazetemizi arasın. Bizzat il sağlık müdürlüğü ile irtibata geçeceğiz. Ve olanı biteni gazetemizde yayınlayacağız.

Ben Konya’daki hekimlerimize de sağlık sistemimize de güvenmeye devam ediyorum.

Allah yardımcıları olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR