Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

CHP, AK PARTİ’Yİ TAKLİT Mİ EDECEK ?

CHP, AK PARTİ’Yİ TAKLİT Mİ EDECEK ?

Seçimler bitti ancak siyasi ortamda AK Parti dışındaki partilerin altı yanıyor, kazanı kaynıyor. Öyle de CHP ve MHP’deki kaynama geçici değil gibi. Siyasette projesizlik, hedefsizlik, kadrosuzluk, kısır döngü başarı getirmiyor. Duyumlara ve sol yazarlara göre çıkış için “YENİ LİDER-YENİ HEYECAN sloganı ile yeni oluşumlar üzerinde vurgulamalar var.

CHP SLOGAN PARTİSİ durumunda; Atatürk’ün Askerleriyiz, İlerici-Devrimciyiz, Meydanlar Bizim-Seyranlar Sizin, Cumhuriyeti Kuran Partiyiz, hele de Mustafa Kemal’in “Benim iki büyük eserim vardır; birincisi Cumhuriyet; ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi” söyleminin ardına sığınma harekâtı. İşte parti işte slogan, sonuç olağan; bundan nasıl vazgeçilir. 

Bilmem ama AK Parti CHP nin bu sloganlarını boşa çıkardı. Bundan sonra ne yapar, sokaklara nasıl çıkar, toplumun yüzüne nasıl bakar CHP; azıcık akıl, azıcık fikir, azıcık muhakeme.

Önümüzde ki dönem için Soner Yalçın ve Emin Çölaşan yazılarında çözümü bulmuşlar. Zekâ ürünü, bulunamaz eser kabilinden yazılar yazmış, çifte akıl süzgeçli çözümler üretmişler.

Ya da önceki gün Yılmaz Özdil’in “Oy ve Ötesi” yazısında OY’u tarifinde olduğu gibi “oy, koy, doy, oylum, oyuk, oynak, oynaş’la beraber; OY almak içi kullandığı “OY ÇOKLUĞU, GÖ..NÜN KILIYIM” sloganlarını yerinde kullanmanız gerekiyor. Yazının devamında Yılmaz Özdil, “Simsiyah bir koyuluk vardı. Sanki geleceğimize kara katran sürülüyordu. Koyu katran perdesi yırtılacak diye umudum vardı. Seçimle gelen ve bu çağda padişah kimliğine bürünen, bağıran, böbürlenip, kibirlenen, seçimle sarsılacak diye bekliyordum. Sandıklar açıldı. İçinden halkın yazdığı son mektup çıktı. Mektup ‘Yalpalayan AKP gemisi onarıldı. Kaptanına moral geldi’ diye başlıyor”.

Geçen ki “Dedim ya Ben Bu CHP’lilere Bayılıyorum” başlıklı yazıma binaen Bahri Kılınçel Bey nazik bir dille, “Hocam gerçekten halkın inançlarına, nasıl giyineceklerine, çocuklarını hangi okula göndereceklerine karar veren askeri vesayete karşı olmamış Baykal döneminde hatta destek vermiştir, bunda haklısınız. Ancak Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinin yazarlarını CHP’li kabul etmeniz doğru değil onların çoğu CHP’ye oy vermeyin diye yayın yaptılar. CHP emperyal güçlerin ve çıkar gruplarının engellemesi nedeniyle iktidara gelmemiş olabilir. Ancak her parti emperyal güçlerce kullanılıp siyasi tarihin çöplüğüne gider ancak CHP asla yıkılmayan bir kaledir. CHP yolsuzluk, talan, yalan partisi olmayıp ABD’nin güdümüne asla giremez, bu nedenle de iktidar edilemez. Saygılarımla” diye bitiriyor.

Bahri bey (benden büyükseniz abi de diyebilirim), nezaketinize ve itirafınıza teşekkür ederim. Bizim derdimiz bir parti veya insanla uğraşmak değil. Derdimiz (Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi) Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak, hatırı sayılır ülkeler arasına sokmaktır. Bunun için de çalışmak, çalışmak, çok çalışmaktır.

Ben ve benim gibilerin temel anlayışı bizim gibi düşünmeyen, yaşamayan insan ve gruplarla (partilerde dâhil) uğraşmak değildir. Aksine onlarla ülkesel menfaatlerimiz için dil, düşünce, terbiye, saygı, sevgi ve muhabbet dili oluşturmada ortak bir payda zemininde birleşmektir. İnsanın dinsiz, az dindar veya çok dindar olmasını biz değil “Yaratıcı” yargılayacaktır. Bu ülkede dindar olduğu, geleneklerini yaşamak istediği, tarih ve kültürüne bağlı olan insanlarla yıllarca dalga geçildi, aşağıladı. Bunu ben ve çevrem de defalarca yaşadım ve gördüm. Maalesef buna CHP zihniyeti ve temsilcileri çanak tuttu. Bizler buna karşı çıkmak için yakın hissettiğimiz siyasi oluşumlara oylarımızla destek verdik. Buna en güzel örnek Özal, Erbakan ve Erdoğan iktidarıdır.

CHP’yi sırf adı bu olduğu için yargılamıyoruz, içinde yer alan birtakım insanların toplumu kaosa, şiddete, gösteri adı altında demokrasi dışı yollarla hükümet düşürmeye çanak tutanlara ve buna destek veren zihniyetlere karşı mücadele veriyoruz ve bu mücadelemizi bize CHP nin öğrettiği demokratik ve barışçıl yollarla arıyoruz. 

CHP kısa sürelerle de olsa iktidar oldu. Oldu da ilk işi milletle uğraşmak, askeri vesayete destek vermek, milletin manevi değerlerini tırpanlamak, nerede milletin tarihine ve manevi değerlerine küfredenler varsa aday listelerinizde yer vermek oldu. Daha hangi birini söyleyeyim.

AK Parti bu değerleri savunduğu, ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağladığı için oy alıyor. Geçen de yazdım CHP bugün AK Partinin tezlerini savunsun, bu yolda icraatlara destek versin bakın ne oluyor demiştim. En basiti, 12 Eylül (ben o tarihte memurdum) anayasasını değiştirmede AK Parti veya diğerleri ile iş birliği yapsın, görelim.

Yıllardır irtica yaygaraları yapıldı, Cumhuriyet elden gidiyorlar söylendi, inançlı insanlar Atatürk düşmanlığı ile suçlandı, daha da ötesi Anadolu çocukları okullardan atıldı, CHP ye oy vermeyen kesim geri zekâlı, koyun, sürü ilan edildi. Millet bunu yuttu mu, hayır! Cevabını sandıkta verdi.        

Bakınız önümüzdeki seçimde ya iktidar olacak, ya da intihar etmek zorunda kalacaksınız. Sizin bunca akıllı adamlarınız var, daha ne bekler, ne için tekler; bir de bunu deneyiniz. Söylenecek o kadar çok şey var ki, gelin biraz da kendinizi sorgulayın, tavsiyem millete dönün.  

Sayı ve muhabbetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR