Uğur Özteke

Uğur Özteke

ÇİLE MİLLETİM ÇİLE

ÇİLE MİLLETİM ÇİLE

Yeni bir hafta, yeni bir gün.

Cenab-ı Allah’ım bizleri başımızı önümüze eğdirecek hatalar yaptırmasın diyerek haftaya sizlerden gelen istekler ve görülerle başlıyoruz.

TRAFİK ÇİLESİ NASIL BİTER?

Okurlarımızdan dertli insanlarımızdan gelen trafik sorunları inanın bitmek bilmiyor. İşte İbrahim …….. isimli okurumuz bakın son şikayetini bizlerle nasıl paylaşıyordu;

“TRAFİK

Uğur abi iyi günler.  Otogar-Mobilyacılar Sanayi yönünden Adana yönüne giden çevre yolunda bulunan Adana -Ankara Yolu Köprülü Kavşağında (Konya Ticaret Borsası'na varmadan) özellikle sabahleyin aşırı yığılma oluyor. Şehir merkezi, otogar yönü ile Mobilyacılar Alt Geçidinden gelen araçlar (toplam 6 şeritlik yol) Adana- Ankara Yolu Köprülü Kavşağında bir anda 2 şeride düşünce trafik kilitleniyor.

Diğer bir sebep de Ankara Yoluna iniş ve çıkışlar köprünün üzerinde trafiğin durmasına neden oluyor. Bu yola acilen çözüm bulunması gerekiyor. Bazen polisler trafiği rahatlatmak için köprüye çıkan yan yolları kapatıyor. Bu da diğer kavşaklarda yığılmaya neden oluyor. Bence köprü üstü 3 şeride çıkarılarak trafik rahatlayabilir veya farklı bir çözüm bulunabilir. Kolay gelsin…”

…………….

HANİ BİR KONYA SEYDİŞEHİR YOLU YAZMIŞTIK

Bir okurumuzun uyarısı ile Konya-Seydişehir yol çıkışında bakım çalışmaları sırasında gerekli ikaz işaretlerinin olmadığından söz etmiştik ya… Bu okurumuz aynı zamanda bu durumu sadece bize bildirmemiş. Resmi kurumlara da yazmış. Şöyle demiş;

“Konya-Seydişehir Yol İnşaatı Hakkında...

Konya çıkışı tek yola dönüşmüş yol inşaatından dolayı. Tatil döneminde yoğun olan bu yolda bölünme bariyerleri 4-5 km boyunca hiç yok.

Başka şehirlerde 500 mt, 10 km inşaat olsa bile ara bölmeler zorunlu. İhale alan firma yerine getirmediği bu görev karayolları tarafından da denetlenmezse büyük facialar olacak. Bu yoldaki ihmal bir an önce bitirilmeli.”

………….

Bu abimiz önceki gün de bize şu notu gönderiyordu

“Kaza olacak acil tedbir için yazdığım maile 15 gün sonra gelen cevap

İlgi: 09/07/2018 tarihli e-posta başvurunuz.

Bahse konu olan 696-01 kontrol Kesim No'lu Konya-Seydişehir yolunda Konya ili çıkışı Km: 12+000-23+500 kesimindeki çalışmalar 09/07/2018 tarihinde tamamlanmış olup yol trafiğe açılmıştır.

Bilgilerinize rica ederim.

…………..

Buna yorum yapmaya gerek yok değil mi?

Cenab-ı Allah’ımın koruduğunu kimse koruyamaz.

SAĞLIKTAN GARİP ŞİKAYET VAR

Okurlarımızın biriken ve bekleyen sorunlarını yazmaya devam ediyoruz;

“Merhaba Uğur Bey, sağlık sektöründeki bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum.

Selçuklu Tıp Fakültesinde 4 yaşındaki çocuğum için doktor ultrason talep etti. Ancak sağlık sistemimiz ile övündüğümüz 2018 Türkiyesi’nde ultrason için 4 yaşındaki çocuğa 10 gün sonraya randevu veriliyor. Üstelik duyduğum kadarıyla ücretli ultrason çektirirseniz bu sırayı beklemiyormuşsunuz. Bunun akla, mantığa uygun bir izahı olabilir mi?

Yazılarınızın ne kadar etkili olduğu ve Ankara'dan anında karşılık bulduğu ortada.

Bu sebeple buradaki sıkıntıların giderilmesi için bu konuyu da yazınızda gündeme getirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.”

……………..

Şu anda bu işte bir yanlış anlaşılma olduğuna inanıyorum. İnşallah okurumuzun dediği gibi değildir.

İSTASYON EVLERİ

Piri Fani rumuzlu okurumuz bize şöyle bir mail göndermiş;

“Uğur Bey, öncelikle Konya'nın rayında gitmesi için yaptığınız paylaşımlar için teşekkür ederim.

Daha önce restore edilen Kültür Park yanındaki beyaz tarihi Konya evleri, vakıf ve derneklere bedelsiz şekilde tahsis edilip verildi.

Şimdi de, İstasyonun yanında restore edilen sarı istasyon lojman evlerinin yine vakıf derneklere tahsis edildiğini duyuyoruz. Restoresi için, peyzajı için epey masraf yapılıp aylarca boş bırakılan bu yerlerin bedelsizce verilmesinin ne mantığı var?

Kime danıştılar?

Merkezi bir yerdeki, işlek bir cadde üzerinde bulunan, Konya'ya dair hatırası olan, turistik potansiyeli olan bu yerler kiraya verilip, o bölgenin cazibesi daha da artırılamaz mıydı?

Neden milletin sırtına bu masrafları yüklüyorlar?

Belediyeye geliri olsa fena mı olur? Birkaç dernekçi "fikir" üretecekmiş diye canım yerler boşa götürülüyor. Hiç mi mantıklı düşünüp burayı farklı değerlendirmeyi düşünen olmaz.

Tıpkı karşısındaki Tarihi Agustus Oteli'nin Tasarım Atölyesi yapılıp heba edilmesi gibi!

Cazibe merkezi oluşturmak deyince akıllarına, kentsel dönüşümle eski binaları yıkıp yerine yeni mekanlar yapıp, kiraya vermek mi geliyor? İnanın ben bu işlere bir anlam veremiyorum. İlla bu mantıksızlıklara uyarı almak için yeni seçimimi bekleyecekler?

Teşekkürler, iyi yayınlar.”

……………….

Vallahi bu köşe serbest kürsü gibi oldu. Hakaret etmedikçe, iftira atmadıkça, şehir ve insanımız için olabilecek her görüşe yer veriyoruz. Tabii bu görüşlere gelen cevapları da noktasına dokunmadan aynı yerde yayınlıyoruz.

Biz elçiyiz.

Elçiye zeval olmaz değil mi değerli büyüklerim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En tehlikeli insan tipi az anlayan çok inananlarmış

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Spor ve siyaset tartışmaları ile dostlukları yok etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR