Uğur Özteke

Uğur Özteke

Eğer Tahir Akyürek diyorsa…

Eğer Tahir Akyürek diyorsa…

Tahir Başkan’ın dünkü basın toplantısına gitmedim. Ama gidenlerden aldığım bilgiler doğrultusunda bir kez daha “Başkan’dan korktum”…

Evet bizi yakından tanımayanlar, iki güne bir Büyükşehir’in icraatlarını eleştirdiğimizi bilirler. Ama bilenler de bilirler ki Tahir Başkan’ın eğer basından beş tane güvendiği isim varsa biri de bizizdir. (Aslında beş kişi filan da yok!)

Bizim gazetecilik mantalitemizde Başkanı sevmek, saymak, inanmak, güvenmek başkadır, icraatları değerlendirmek çok ama çok başkadır. 

…..

İsterseniz yeni stadyuma geçmeden önce dünkü yazımıza küçük bir not düşelim. Evliya Çelebi Parkı’ndaki Kafem yazısına başkan kahvaltı masasında bir gönderme yapmış.

“Kafem’leri ulusal marka yapmak istiyoruz. Evliya Çelebi Parkı’nda adım atacak yer yok. Burası çok büyük ilgi görüyor. Mesela eski Afra’nın üstü de Kafem oldu ama orası keşfedilmedi. Evliya Çelebi’de 500 kişi içerde oturuyor, 500 kişi de dışarıda oturuyor” demiş.

Doğru biz daha iyisini de yazdık. Kafemler temiz, ucuz, ailelerinin gidebileceği belki de en ideal yer. Ama bu demek değildir ki hizmet de aynı şekilde en üst seviyede.

Mesela “Evliya Çelebi Kafem’lerinde her gün aynı saatte neden şalterler indirilmekte?” diye adama sorarlar.

….

Başkan basın mensupları ile sohbetinde Konyalının piknik kültürünün değiştiğine de dikkat çekmiş. Mesela Kozağaç Parkı’nın duman altı haline geldiğini kabullenip buralar için elektrikli mangal sistemine geçeceklerini dahi ifade etmiş. Hatta bölgede bulunan eski Başkanlardan Ahmet Öksüz Bey’in bu duman altı durumundan dolayı nasıl rahatsız olduğunu da biliyormuş.

Ancak Başkan, Birlik Parkı’nın dumanını kabul etmemiş. Bizde ilk fırsatta kendisine Ankara istikametinden şehre giriş yapan büyük tonajlı araçlar ile otobüs ve otomobillerin gündüz duman içerisinde nasıl farlarını yaktıklarının fotoğrafını hediye edeceğiz.  

Başkan icraatlarında yavaş gitse de Konyalının değişimini bire bir takip ediyor. Mesela eskiden yadırgandığı için Konyalının karı koca yan yana dışarda yemeğe dahi gitmediğini, bugün ise artık bunun sıradan bir durum olduğunu ve kültürel değişimin hızla arttığına dikkat çekmiş. 

BAŞKAN PASSOLİG

ŞOVU YAPAMAMIŞ

Tahir Başkan aslında bizim ekibin gözünü iyi boyamış. Biz bu satırları yazmadan facebook ve twitter’de arkadaşlarımız başkanı göklere çıkarmışlardı. Neymiş biletsiz kimse stadyuma girmeyecekmiş. Vali Muammer Erol Bey Passolig ve kombine kartını almış. Tahir Başkan da gazetecilerin önünde almak istemiş. Ama bir türlü ekibi getirememiş. Neyse o zaman biz yazalım. Başkan da para verip Passolig kartını ve kombine biletini alacakmış.  

TAHİR BEY’İN SİYASİ ZEKASI

Konyaspor Başkanı Sayın Ahmet Şan takımın yeni sezon için hedefini UEFA olarak belirlemişti. Bizde bunu Yazı İşleri Müdürümüz Hüseyin Altay vasıtası ile Başkan’a sordurduk. Başkan buya. Kimsenin tahmin etmediği ve de edemeyeceği kadar zekidir. ‘Ben futboldan anlamam’ deyip kestirip atmış. Adım Uğur gibi biliyorum ki Tahir Başkan futbolu da teknik patron Mesut Hoca kadar iyi bilir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Balonların gururu, iğnelerle karşılaşıncaya kadardır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Motorlar kaldırımda gitmediği zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR