Oktay Mermer

Oktay Mermer

Emine İrem, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda neyin mesajını verdi ?

Emine İrem, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda neyin mesajını verdi ?

Emine İrem doğuştan engelli.  Rahatsızlığı Serebral Palsi  (Beyin Felci). Bu bir hastalık değil. Malum hastalık ilaç ile tedavi edilebilir ama bunun tedavi olarak iyileşme durumu yok. SP’li çocuklara küçük yaşta verilen tedavi ve fizyoterapi eğitimleri çocuğun kendi ihtiyaçlarını sağlama özelliğine sahip oluyor.

Emine İrem çok küçük yaştan beri nöroloji, fizik tedavi, psikolojik destekler ve eğitim anlamında alınabilecek en iyi imkanlara sahip oldu. Kendi ihtiyaçlarına, kendi durumu içinde en üst seviyede ulaşma hedefinde sürekli bir ilerleme göstermekte.

Tabi ki burada aileye, topluma çok görevler düşüyor. Her şey de olduğu gibi bu durumda da empati yaparak işin içine kendimizi gönüllü sokmamız gerekiyor. Engelli çocuğu olan aileler bir bütün ailedir. Hepsi diğer engelli çocuğu düşünür, onun bir sıkıntısı tüm aileleri rahatsız eder,  el ele verir o çocuğa ya da ailesine destek olur.

Daha öncede yazdım son 10 yılda bu hükümetin engellilere yaptığı hizmet saymakla bitirilmez. Eksikler yok mu? Tabiî ki var. Eksikler, Engelli sivil toplum kuruluşları ile ilgili kurumlar arasındaki ortak çalışmalar ile giderileceğine inanıyorum.

Emine İrem, 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna davetliydi. Davete katılmadan önce, kendilerini sokağa çıkmalarına, topluma kazanılmalarına, eğitim görmelerine, evlerinde bakılmak için bakıcı ücret verilmesine, mamalarının –alt bezlerinin- tekerlekli sandalyelerinin devlet tarafından karşılanmasına, evlerinde gıda olmayanlara gıda, yakacak olmayanlara yakacak sağlayan, ilk göreve geldiğinde engellilerin sorunları ile ilgilenen ve resepsiyona davet eden Sayın Cumhurbaşkanı amcasına teşekkür mektubu verdi.

Mektupta ne yazıyordu?

Emine İrem,  kendi sahip olduğu imkanları Türkiye’nin dört bir köşesindeki kardeşlerinin de aynı imkanlara sahip olmasını istiyordu. Çünkü onların dili konuşamıyordu ama gönülleri çok şey anlatıyordu. Engelli kardeşlerinin sağlıkta, eğitimdeki isteklerini anlattı. Ben çok güzel bir okula sahibim tüm arkadaşlarım, evlerinde karanlık bir oda da, köşe bir yere bırakılmış, zarar vermesin diye bağlanmış olmasını istemiyorum onlarda benim gibi okullara gitsin, onlarda gün boyu eğitim alsın diyordu. Cumhurbaşkanı amcası  Emine İrem’e o gece ayrı bir ilgi ve sevgi gösterdi. Emine hanımefendi ikili görüşmede Emine irem’in okulunu  sordu. Emine İrem de hanımefendiyi okullarına davet etti. Lütfen gelin okulumuzun açılışını yapın, yapın ki Türkiye’de bir farkındalık oluşturalım, herkesi uyandıralım, harekete geçirelim dedi mektubunda da.

oktay-mermer.jpg

Emine Hanımefendi ulaşılabileceği telefon numarasını verdi.  Ben açılışınıza geleceğim dedi.  Emine İrem’in gözlerinin içi gülüyor,  çok mutluydu, çünkü hedefine ulaşmıştı. 

Ne mutlu ki sorunlarımızı dinleyen, bir Cumhurbaşkanımız var, ne mutlu ki çok mütevazi dert dinleyen çözümcü bir Başbakanımız var ve ne mutlu ki güçlü bir hükümetimiz var…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR