Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yeni belediye otobüsleri ile Hacı Veyiszade’nin tuvaletleri

Yeni belediye otobüsleri ile Hacı Veyiszade’nin tuvaletleri

Önceki gün bize inanan bir okurumuzun verdiği bilgiler ve attığı fotoğraflar ile başladık. Dostumuz bize aynen şunları yazıyordu “Köşene yazarsan büyükşehir yeni otobüs almış. Çok konforlu, koltuklar çok güzel. Klasik sert plastik değil. Kalın kauçuk dolgulu ve kumaş kaplama. Şehirlerarası otobüslerdeki gibi rahat ve konforlu. Hem de 49+1 kişilik. Son dönemde trafikte görmüşsünüzdür. Beyaz renkli otobüsler. Özellikle uzun yolculuklar için düşünülmüş gibi. Çünkü bu hatlara çalışıyorlar” diyordu.

Ardından da şu fotoğrafları gönderiyordu;

 

foto-1-081.jpg

 

foto-2-079.jpg

 

KONYA’NIN TRAFİĞİ VE CAMİLERİMİZİN TUVALETLERİ

Aşağıdaki satırları da bir iş adamı, bir Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hayranı Konyalı, hayır hasenat işlerinde gönül ilçesi bir abimiz bize whatsapp’tan gönderiyordu

“Abi selamünaleyküm.

Bugün şehirde yaptığım bir gözlemi sana söyleyeyim. Numune Hastanesi civarı Selçuklu Hastanesi, Büyükşehir Belediyesi Hastanesi. Bu bölge rezalet. Trafik diye bir şey yok. Burada ambulans tam 10 dakika ekledi, Yol dahi veren yok. Park sorunu dersen koskocaman bir kepazelik, Allah kimseyi burada hasta etmesin. Bildiğin rezalet.

Misafirimiz ile Hacıveyiszade’ye gidelim akşam namazımızı kılalım dedik.

Ama orada da tuvaletler rezil ve paralı ama hizmet yok...? 

Orada senin güzel bir sözün aklıma geldi. Hani sen sohbetlerimizde hep dersin ya “Bu şehrin kaderinde problem var”. Vallahi aklıma o sözün geldi.

Hastanesi de bu, trafiği de bu, camisi de bu.

Saygılar sevgiler abi.

Sana da yazmazsam kafayı yiyeceğim…”

……..

Aman Allah korusun. Kimse kafayı yemesin. Artık şehir için kim gelirse gelsin, kim ne yaparsa yapsın işimiz duada. Bol bol dua edeceğiz. Allah’a yalvaracağız.

“Bu kadar nimetin içerisinde, bu kader güzelliğin içerisinde, bu çağda, bu teknolojide biz niye hala bunlarla uğraşıyoruz? Allah’ım sen büyüksün. Her şeyin en iyisini sen bilirsin. Bizim günahlarımızı affet. Çekemeyeceğimiz yüklerle bizi imtihan etme. Bize akıl fikir güç kuvvet ver. Yarabbi bizi ıslah et.” Diyeceğiz.

Ve inşallah huzura rahata kavuşacağız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar, dağların zirvelerini, denizin dalgalarını, büyük nehirleri ve zengin okyanusu hayranlıkla temaşa ederler de, en büyük mucize olan kendilerini görmeden geçip giderler.

NE ZAMAN ADAM OLACAĞIZ?

Kibiri ve gururu bırakıp bir fani olduğumuzu hiç aklımızdan çıkarmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR