Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatma Toru, Mehmet Gümrah, Selçuk Öcal ve Şükrü Koyuncu

Fatma Toru, Mehmet Gümrah, Selçuk Öcal ve Şükrü Koyuncu

Güzel güneşli fazlası ile siyasi biraz da sportif bir hafta sonunu daha huzur içerisinde geri bırakmanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Yeni bir haftaya bugünlük izninizle küçük küçük notlarımızla başlamak istiyoruz.

FATMA BAŞKAN’IN BACILARINI YABANA ATMAYIN

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, geçtiğimiz hafta kadın erkek demeden siyasi dahası aday adayı konuklarını ağırlarken bir de açıklama yaparak yeni bir projesini basınla paylaşmıştı. “Bacılara müjde!” Aslında bu Türkiye’de bir siyasi dönemin ardından, kulaklara pek de hoş gelmeyen dahası o dönemle birlikte özdeşleştirilip siyasileştirildiği için itici gibi görünen “kooperatifçilik” sistemi idi.

Bu sistem adam gibi kullanılabilirse ABD’de de bile bugün başarı ile uygulanan bir model. İşte Başkan Recep Konuk yıllardır bu işi başarı ile uyguluyor ve tarih yazıyor.

Fatma Başkan da özellikle kadının kendine öz güvenini sağlamak kadar eline para geçecek dolayısıyla da maddi manevi güç elde edebileceği bir projeye imza atmaya hazırlanıyordu. Şehrimizde Belediye öncülüğünde bir ilk olan bu kooperatif işi tutarsa önce Konya’ya daha sonrada tüm ülkeye yayılabilir. Şahsen ben bu işe yürekten katılıyorum. Kadın ne kadar güçlü olursa, biz erkekler de o kadar rahat ederiz diye düşünüyorum! 

BAŞKAN GÜMRAH KARAMAN’DA

Cuma günü Selçuklu Belediyesi’nin yeni başkan yardımcısının atama işinin sadece Başkan Uğur İbrahim Altay’ın imzasına kaldığını yazmıştık. İşte Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Uğur Başkan’ın sağ kolu olan tecrübeli bürokrat aynı zamanda da güçlü bir siyasi alt yapıya sahip olan Taşkentli Mehmet Gümrah’ın Karaman Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yani AFAD Müdürü olduğu kararnamesi resmi gazetede yayınlandı. Biz de Sayın Gümrah’a yeni görevinde başarılarının devamını dileriz.

ŞÜKRÜ KOYUNCU’YU TEBRİK EDERİZ…

Durum böyle olunca da Mehmet Gümrah’tan boşalan Başkan Yardımcılığı görevini de geçtiğimiz hafta tarifini yaptığımız ama “pişmiş aşa su katmamak” adına sadece ismini yazmadığımız yine Uğur Başkan’ın yakın çalışma ekibinden Özel Kalem Müdürü Şükrü Koyuncu atandı.

Şükrü Bey’e de bu yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

TİCARET BORSASI’NDA BEKLENEN TAŞLAR YERİNE OTURDU

Ticaret Borsası Başkanı Sayın Uğur Kaleli’nin milletvekili aday adayı olarak bu başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından Borsa’da önce Başkanlık koltuğuna yapılan seçimle Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, Hüseyin Çevik’ten boşalan Meclis Başkanlığı’na da Selçuk Öcal Bey seçildi.

Ticaret Borsası’nın yıllardır bu sıcak samimi aile yapısını dikkatle izlerim. Burada kıran kırana geçen seçimler bile şehrin genel yapısına pek uygun olmayan mütevazilik içerisinde geçer. Kol kırılsa da yen hep içinde kalır. Ticaret Borsası’nın bu yapısının şehrin geneline örnek olması temenni içerisinde Hüseyin Çevik ve Selçuk Öcal Başkanları da tebrik ederiz.      

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Delikli kova su tutmaz

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beyşehir çevre yolunda bayanlar ışık ve yaya geçidi olmayan yolda karşıdan karşıya geçerken telefonla konuşmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR