Uğur Özteke

Uğur Özteke

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ, ÇOMAKLAR’DA SELE Mİ KAPILDI?

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ, ÇOMAKLAR’DA SELE Mİ KAPILDI?

Yalan yok. Bugünlerde yine bir yandan yaşlılık modu, bir yandan gönül kırgınlığı mümkün oldukça insan içinden kaçar halimle haber dinlemekten ve izlemekten dahi kaçıyorum. 

Bugün sizlerle paylaşacağım konudan da yemin ediyorum dün bize gelen bilgiler, fotoğraflar ve de uyarılara kadar hiçbir şeyden haberim yoktu.

Dedik ya bir yandan mevcut işlerin koşturmacası, diğer yandan yarım kalan yıkık dökük işlerin tamiri derken iş yapmaktan çok kendi kendimize bozduğumuz düzeni kurtarmaya çalışıyoruz.

Ama Allah bir değil bin kere razı olsun şu Ak Partili hatta aralarında eski Milli Görüşçü samimi güzel insanlardan. Onlar beni uyarmasalardı biz sazan gibi yine başka sularda yüzüyorduk. Bu konuda özellikle bugün AK Partili de olsalar şu Milli Görüş’ün hafızasına, arşivine hayranım.

Konya için yazıp söylüyorum.

Hiç kimse alınmayacak Allah selamet versin CHP’nin zaten hiçbir bir dünyası yok.

MHP ve ülkücü dostlar ise yine kendi kavgalarına düşmüş durumdalar. (Korkmasam çekinmesem MHP Konya ile ilgili bazı gelişmelerin sadece ucunu kanatsam yer yerinden oynayacak da bende öyle bir yürek kalmadı.)

Neyse dün beni bu konuda telefonla, mail ve mesaj yoluyla uyaran bilgilendiren tüm samimi gönül dostlarına huzurlarınızda binlerce kere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İnşallah da hep böyle olun. Ayağınıza taş değmesin inşallah.   

Bizim şurada burnumuzun dibindeki Çomaklar Mahallesi’nde büyük bir afat yaşanmış. İnsanlarımız ölümden dönmüş. Hayvanlar telef olmuş. Allah zeval vermesin devletimize; Konya Valiliği, Sayın Kaymakamımız birimleri ile bire bir felaket bölgesinde imişler. Görevlilerimiz canlarını sel sularına koyarak ikisi engelli ikisi hasta insanımızı omuzlarında taşıyarak hayatta tutmuşlar. Azgın sel sularından tepelere kaçan küçük çoban kardeşimizden insanlarımıza AFAD ekipleri Karadeniz’de yaşanan ölüm olaylarının burada yaşanmamasına vesile olmuşlar.

Konunun baştan sona takipçisi olan Sayın Valimiz Toprak’a, hep olay yerinde olan Sayın Kaymakamımıza ve AFAD ekibi görevlileri ile çalışanlarına teşekkür ve şükran borçluyuz.

“Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az” satırına gelmeden şu benim atladığım felaket olayının resmi açıklamaları ve fotoğrafları ile önce konu ile ilgili bilgi sahibi olalım. Hem de resmi kaynaklar ve fotoğrafları ile.    

Haber siteleri 19 Haziran günü 21.30 sularında bölgeden haberleri servis yapmaya başladı. Özetle haber şöyle:

“KONYA'DA SELDE MAHSUR KALAN 8 KİŞİ AFAD TARAFINDAN KURTARILDI

KONYA'nın Meram ilçesi Çomaklar Mahallesi'nde, sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle farklı yerlerde mahsur kalan 8 kişi, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Konya'da selde mahsur kalan 8 kişi AFAD tarafından kurtarıldı

meram-sel-(1).jpg

İki ayrı bölgede taşkın nedeniyle 97 koyun ölürken, yıkılma tehlikesi olan evdekiler tahliye edildi.

Meram ilçesindeki Çomaklar Mahallesi'nde sağanağın ardından sel meydana geldi. Sel nedeniyle dağlık alanda mahsur kalan çoban Mustafa Süslü ve eşi, AFAD ekipleri tarafından kurtarılırken, 17 koyunu öldü.

Sel suları nedeniyle oluşan taşkında mahallede buluna bir başka kişiye ait ağılda ise 80 koyun öldü. Yıkılma tehlikesi olan evde oturan engelli 2 kişi ise tahliye edildi. Bölgede çalışma yürüten AFAD ekipleri ise 2'si hasta 4 kişiyi kurtardı.

meram-sel-(2).jpgmeram-sel-(3).jpgmeram-sel-(4).jpg

…………

Anadolu Ajansı’da abonelerine şu haberi servis etti.

DAĞDA MAHSUR KALAN ÇOBANI AFAD EKİPLERİ KURTARDI

Konya'da, sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle dağda mahsur kalan çoban AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

meram-sel-(5).jpgmeram-sel-(6).jpgmeram-sel-(7).jpgmeram-sel-(8).jpg

Alınan bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Çomaklar Mahallesi'nde etkili olan sağanak ve sonrasında oluşan sel nedeniyle çoban Mustafa S, 17 küçükbaş hayvanla birlikte dağlık alanda mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri, Mustafa S'yi kurtardı. Küçükbaş hayvanların ise telef olduğu belirlendi.

Öte yandan, sel nedeniyle mahalledeki bir ahırda bulunan 80 küçükbaş hayvanın da telef olduğu öğrenildi.

Yıkılma tehlikesi bulunan evdeki engelli 2 kişi ile rahatsızlığı bulunan 2 kişi, ekiplerce güvenli yerlere tahliye edildi.

Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

……………….meram-sel-(9).jpg10-015.jpg11-024.jpg

Bu da Türkiye’nin örnek kurumu AFAD KONYA’nın açıklaması

“112 Çağrı merkezime gelen ihbarda Meram Çomaklar Mahallesinde(köyünde)aşırı yağmur nedeniyle Mustafa S. isimli çoban ve yanındaki koyunlar ile beraber dağda mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekibimiz hemen olay yerine çıkış yapmıştır. Mahsur kalan Mustafa S. isimli çoban kurtarılmış ancak su baskını sonucu 17 tane koyununun telef olduğu görülmüştür. Ayrıca yoğun yağışlar nedeniyle Çomaklar mahallesinin (köyünün) altyapısının ağır hasar aldığı ekiplerimiz tarafında gözlemlenmiştir.

Çomaklar mahallesinin (köyünün) altyapısında (yollar, köprüler vb.) yapıların çok büyük hasar aldığı, köydeki bir evin yağmur nedeniyle hasar gördüğünün gözlemlenmesi sonucu evin yıkılma tehlikesinin oluşabileceğinden ekibimiz evi boşaltarak güvenlik şeridiyle önlem almıştır.

Yıkılma tehlikesi olan evde yaşayan 2 engelli vatandaşımız ekiplerimiz tarafından sedye ile taşınarak tahliye edilmiştir. Çomaklar mahallesinde(köyünde) bulunan 2 hasta vatandaşımız da su baskını sonucu oluşabilecek diğer olumsuzluklara karşı ekiplerimiz tarafından güvenli bir eve nakil edilmiştir.

Ani su baskını sonucu Çomaklar mahallesinde(köyünde) bulunan bir ahırda 80 koyunun telef olduğu ekiplerimizce tespit edilmiştir. Çomaklar köyünde ekiplerimiz olay bölgesinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedirler.”

………………

Milli Görüşçü ve AK Partili gönül dostlarıma akıllı, geçmişi unutmayan, dünü inkar etmeyen, bugünü sorgulayabilen Allah’tan korkup kuldan utanan bu dostlarımız seçim öncesi aynı mahallede yapılan “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ” çalışmalarının da fotoğraflarını bize gönderdiler.

Onlara sesleniyorum.

“Allah rızası için hakkınızı helal edin. Beni inanın ayaklarımdan astıracaksınız. Pazar günü İstanbul’da seçim var; vallahi ben bunları yazamam yayınlayamam…”

Hâlâ ben bundan bir şey anlamadım mı diyorsunuz?

……………………..

Yapmayın. Yapmayınnnnnnnnnnnn.

Konu şu Konya’da böyle bir felaket yaşanıyor ve bir tane Belediye Başkanı yok deniyor.

Varsa da kimse fotoğraf dahi paylaşmadı sosyal medyada bile deniyor.

Bakın bunlar iddia.

Bizim yazımız üstüne fotomontajlı fotoğraflar ortaya çıkarsa da (Benim için son derece mantıklı ve sıradan bir durumdur) özür de dileriz.

Ama bence elbette başkanlarımızı burada göremezsiniz. Çünkü herkes biliyor ki onlar İstanbul seçimleri için görevliler ve İstanbul’da çalışıyorlar. Yani onların da bir kusuru kabahati yok değil mi? 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevmek, gönül almak, ince düşünmek, güzel konuşmak, halden anlamak, düşeni kaldırmak, ağlayanı güldürmek… Hep bedava biliyor musunuz?

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okulların tatile girmesi ile kavşaklarda, cami önlerinde, AVM kapılarında kısaca her köşede dilencilerle birlikte iyi niyetle de olsa küçük çocuklarımızın mendil su satmalarını önce onların hayatlarını düşünerek önleyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR