Halil Özkan

Halil Özkan

GOOGLE İŞİMİZE ÇOMAK SOKTU

GOOGLE İŞİMİZE ÇOMAK SOKTU

Google internette en çok kullanan arama motorlarından biridir hatta bu işin lideridir de diye biliriz. Büyük bir kitleye hitap ediyor.

Google ve internet o kadar içe geçmiş ki bazıları Google’yi direkt internet zannediyor.

Son günlerde lider bize zorluk çıkarttı. Peki, nedir bu zorluk derseniz tabi ki görsellerde arama kısıtlaması diyebiliriz. Önceden Google görsellerde her ebatta içerikleri rahat rahat inceleyip ararken şimdilerde bu özellik zorlaştı. Bu kritik yenilik internet âlemiyle iç içe olan kişileri hayal kırıklığına uğrattı. Kısa bir süre sonra tekrar bir ince ayar yapmak durumunda kalan Google yayıncıların ve profesyonel olarak fotoğraf işiyle uğraşan kişileri mağdur bırakmamak adına ufak bir taviz verdi.

Önceden sadece küçük boyutta fotoğraflara erişmemize imkân sunan Google son ayarı ile de görseli tıklayarak yeni sekmede aç komutuyla açıp farklı kaydet yöntemi ile ulaşmamıza yol açtı. Umarım kısa sürede eski haline döner Google Görseller bu hali epey bir zaman kaybı.

Yeni ayarını yapmadan önce arama bölümünde görseller kısmında aradığımız içeriği görseli görüntüle komutuyla tam ekran ve büyük ölçülerde erişim sağlıyorduk.

 

gorsel-002.jpg

Fakat düzenlenen ara yüzünde ise bu seçenek iptal edildi ve yerine ziyaret et kısmı eklendi. Hal böyle olunca kullanıcılar görsele erişmek için yayınlanan kaynak siteye girmek durumunda kalıyor.

Görsellerden kaynak siteye yönlendirdiği vakitte bazen direkt görsellin bulunduğu kısım açılmıyor bu durumda yana döne içeriği arıyoruz büyük bir eziyet doğrusu bana kalırsa.

Bu yöntem ise sadece telif içeren görseller olsa anlarımda tüm ücretli/ücretsiz yayınlanan içeriklerde de aynı durumda.

Aradığımız görselin kaynak sitesine uğramadan direkt olarak almak isteyenler ise görseli yeni sekmede aç komutuyla görseli kaynak sitesine girmeden elde edebilirler fakat boyutu yine aradığı tarzda olmayabilir.

Umarım Google Efendi ayağını denk alır bizi daha fazla bu dertten mustarip etmez…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR