Murat Güzel

Murat Güzel

Hançerli Beni Üzdü!

Hançerli Beni Üzdü!

Konya’da son dönemlerde yerel yöneticilerimiz, sağlık kuruluşlarımız ve firmalarımız ilginç bir furya başlattılar.

Daha doğrusu bir reklam formu buldular.

Bir ameliyat mı yapılıyor?

Bu ameliyat ya Konya’da, ya Türkiye’de ya da dünyada bir “ilk” oluyor.

Belki ameliyatın kendisi değil ama ameliyatta kullanılan bir yöntem, bir cihaz, ya da –ne bileyim- başka bir şey, ama mutlaka bir “ilk” icat ediliyor ve o ameliyatı gerçekleştiren ekip her türlü takdirin üstüne çıkarılıyor.

Elbette bu tür başarılar övülmesi gereken şeyler, ama abartmamak kaydıyla.

İnovasyon ve yenilik kaygısı son derece güzel, gerçekten takdir edilmesi gerekli bir tutum; lakin bu da bir yere kadar….

Belli bir noktadan sonra bıkkınlık verebiliyorsunuz.

Doktorlarımızın ve sağlık kuruluşlarımızın “ilk”leri neyse de bazen yerel yöneticilerimiz de ürettikleri hizmetleri abartabiliyor ve öveyim derken başka bazı nakısalara yol açabiliyorlar.

Sözgelimi Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli…

Mehmet abiyi sevdiğim için örnek olarak da onu seçtiğimi bilmenizi isterim, yoksa birazdan bahsedeceğim konu dolayısıyla işlenen hatalar hemen her yerel yöneticimize musallat olmuş durumda.

Mehmet abi kızmasa bu “Karatay’da, Konya’da ilk” vb. ifadelerini bir süre kullanmamasını isteyeceğim kendisinden.

Çünkü dün belediyeden gelen bir basın bülteninde Karatay’da bulunan Karavan alanıyla ilgili “Konya’da bir ilk” ifadesinin kendisine atfen kullanıldığını görünce hem şaşırdım hem üzüldüm.

En çok şehir olarak geçmişi ne kadar çabuk unuttuğumuza, balık hafızalı oluşumuza üzüldüm.

Oysa biz Konya’nın bir hafıza şehir olduğunu düşünürdük hep.

Anadolu’daki varoluşumuzun bütün kayıtlarını tutan bir kök şehirdi Konya.

Gerçekten Karatay Karavan alanı Konya’da bir ilk mi?

Yaşı benim gibi 40 civarında olanlar rahatça hatırlarlar ki Konya –artık eski!- stadyumu alanında turistler için bir karavan alanı mevcuttu ve o dönemde de belediye başkanlarımız başta olmak üzere, bütün Konyalılar olarak bu karavan alanının varlığından ötürü kendimize bir kıvanç payı çıkarırdık.

Stadyumdaki bu alan daha sonra İzcilik binasının yapımı dolayısıyla ortadan kaldırıldı.

Karatay Belediyesi de himmet etti, elbette Mehmet Hançerli döneminde gerçekleşti bu himmet, turistlere yönelik bir karavan alanı oluşturuldu.

Bu “ikinci alan” Konya’da bir ilk olabilir mi peki?

Bana kalırsa sadece Karatay’da bir ilk!

Hançerli belki bununla övünebilir, gerçekten son derece değerli bir iştir Konya’da karavan turizmine dönük aktif bir alana ev sahipliği yapan bir belediye olmak; bunu düşünmek bile çok güzel!

Ama lütfen, gerçekten lütfen, Konya’nın bin 300 yıllık tarihinin her anının bir şekilde bu taşlarda, bu sokaklarda, bu topraklarda bir şekilde kayıt altında olduğunu unutmadan onları hatırlama vefasını gösterelim.

Kök şehir çünkü Konya, tıpkı bir kök hücre gibi, kendisinden muhteşem medeniyetlerin büyüdüğü bir şehir ve bu şehir DNA’sında geçmişi unutmanın hiçbir emaresini göremezsiniz!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR