Uğur Özteke

Uğur Özteke

HASAN KILCA DA “ADAM” DİYECEĞİM YİNE BANA KIZACAK MISINIZ?

HASAN KILCA DA “ADAM” DİYECEĞİM YİNE BANA KIZACAK MISINIZ?

En güzel sizlerin bizlerin cümlemizin olsun inşallah. Biz her dakika halimize şükrediyoruz. Allah’ın bizi çok sevdiğine; ama bizim bu sevgiye tam olarak karşılık veremediğimize de inanıyoruz. Bu yüzden de çok daha akıllı ve düzgün hareket etmeye çalışıyoruz.

Vebalinin çok ağır olduğu bu gazetecilik mesleğinde de son dönemde yaşlanmanın da verdiği duygusallık ile “zıplarken” bile, zıplamanın ardından popomuzun yere inişini düşünüyoruz.

Her şeye rağmen şöyle bir çevremize baktığımız zaman kötünün iyisi olduğumuzu da görüp biraz daha rahatlıyoruz.

Bugün yazımıza Karatay’ın yeni Başkanı(!) Sayın Hasan Kılca’nın ziyaretinin ardından birkaç cümle söyleyerek başlamak istiyorum.    

Hasan Kılca’yı Saadetlisinden AK Partilisine, CHP’lisinden birazcık tanıyanına tek cümle ile tarif et deseniz, tek cümlelik Kılca “İYİ İNSAN”dır cümlesini duyacaksınız.

…………….

Gerçekten de günümüzde artık ehil insandan önce, “iyi insan” kavramı öne çıkıyor.

Haaa yakın zamana kadar toplum “iyi insan”ı abdestini alan namazını kılan olarak görüyordu. Belki bu özünde böyle olmalıydı. Ama gelinen noktada çok büyük bir acıdır ki abdestini almak namazını kılmak tanımlaması “iyi insan” tanımlamasının dışına çıktı. Bu durum hem iyi hem de kötü dahası acı idi.

Çünkü abdestini alıp namazını kılan insan her şeyden önce “Allah’tan korkan, kuldan utanan” insan demektir.

Ancak bu topraklar “abdest alıp namaz kılan” bazı insanların hainlik ölçülerini gördükten sonra, durup düşünmek bir daha düşünmek zorunda kaldı. Bu noktada gelinen durum üzücü olmanın çok ötesinde acı ve kahredicidir. Toplumun bu şokundan hızla kurtulması için özellikle abdest alıp namaz kılan güzel insanların örnek davranışları ile hızla yeniden gönüllere ve vicdanlara girmesi gerekir diye düşünüyorum.

Farkındayım yine sıkıntılı cümleler yazdım ama ne olur bir kusurum var ise af edin çünkü içimden gelenleri olduğu gibi yazıverdim işte…

 …………..

Neyse AK Parti’nin şehrimizde yıkılmaz kalesi sarsılmaz burcu Karatay’da seçim öncesi sandıklar açılmadan banko Başkanı Hasan Kılca Bey içinde şimdiden iyi dedik diye bize kızacaksınız. Ama bu iş bu kadar net, sandığında matematiğinde iki kere ikinin tartışılmaz 4 ettiği yer Karatay’dır dolayısıyla da Hasan Bey’dir.

Sayın Kılca, Halil Ürün’den bu yana Mustafa Özkafa ve son üç dönemde Tahir Akyürek ile çalışmış çalışmalarındaki titizliği adaleti ile son olarak Büyükşehir Genel Sekreterliği yapmış dolayısıyla da Uğur İbrahim Altay ile 7-8 ay bu kritik eşiği başarı ile aşmıştır. Dolayısıyla belediyecilikte, dahası Büyükşehir’de  “ustalık” belgesini almış güzel bir insandır.

Gittiği yer yani yeni makamı Karatay Belediyesi ise tam Hasan Kılca için bir yer.

Tabii bu kadar Karatay, bu kadar “AK Parti’nin yıkılmaz kalesi” dedik ise burada Sayın Mehmet Hançerli’nin hakkını vermemiz lazım.

İster AK Partili seçmen olun isterseniz olmayın. Bugün Türkiye’de yaptığı hizmetlere eksik yarım ya da kötü (!) (Kötü diyemezsiniz iyinin ve kötünün başarı ya da başarısızlığın bir karnesi var ise bu karne hep yıldızlı pekiyilerle doludur) 15 yıl hizmet eden, hizmetin de ötesinde makamını bırakırken kasasında milyarları olan bir elin beşparmağı kadar az parası olan Sayın Hançerli makamı, hizmetleri ve ağzına kadar para dolu kasası ile Karatay’ı temiz bir insana ufuklu bir beyne ve vicdanlı bir Başkan’a bırakıyor.

Bence Sayın Hançerli, Karatay’da bugün en rahat insanlardandır.

Çünkü Karatay’da para var, hemi de çooook para. Karatay’da kim başkan olursa en rahat başkan o olacaktı. Demek ki Sayın Kılca da Allah’ın sevdiği bir kul imiş ki böyle bir makam kendisine nasip oluyordu.

Sonuçta Sayın Kılca’ya ve ekibine bir kez daha hayırlı olsun, Cenab-ı Allah’ım mahcup etmesin diyoruz.

YENİ BİR YARA GÜN YÜZÜNE ÇIKMADAN

Bugün gazetemizin manşeti gerçekten sıkıntılı ve kafa karıştırıcı bir manşet oldu.

Çünkü PUSULA’yı ziyarete gelen bazı duyarlı emlakçılar gelecekte yaşanması muhtemel o kadar büyük bir tehlikeye dikkat çektiler ki inanın onları dinlerken biz korktuk.

Eğer siyasi irade bu işe direkt el koymaz ise yakında emlak, arsa dükkan işinden millet birbirinin canını okumaya başlar. Demedi demeyin. Bu işi de sadece ve sadece siyasi irade çözer. Gerçi bu emlakçı arkadaşlar Hasan Angı’dan Leyla Şahin Usta Hanımefendiye kadar ulaştıkları herkese konuyu iletmişler.

Seçim öncesi bu işlere bakmazlar ama sandık sonrası on binlerce insanın mağdur olmasını istemiyor isek, bu işin insanların birbirini vurmaya kırmaya gitmesini istemiyor isek, inanın siyasetçilerin bu işe her iki tarafı da dinleyerek müdahil olmaları gerekiyor diye düşünüyoruz. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sadece güneşli günlerde yürürsen hedefe ulaşamazsın

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sınırsız kontrolsüz bencillikten ve nemelazımcılıktan kurtulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR