Ali Dutal

Ali Dutal

HER GÜN DAHA FAZLA ÖLÜYORUZ

HER GÜN DAHA FAZLA ÖLÜYORUZ

Ölüm, bir canlı varlığın hayati fonksiyonlarının bir daha geri gelmemek üzere sona ermesi olarak tanımlanmakla birlikte insanın ölümü diğer canlılara göre farklıdır.

İnsan dışındaki bazı müstesnalar hariç diğer bütün canlılar ölümle birlikte yok olurken insan için ölüm ebedi yok oluş değil, yeni bir hayatın başlangıcıdır. Dinimiz İslam’a göre ölüm; ruhun cesetten ayrılması ve cesedin toprağa gömüldükten veya başka sebeplerle gömülememiş olsa da bir müddet sonra cesedine geri dönerek yeni bir hayata başlangıç yapma sürecidir.

Yeni süreç kabirde başlayarak mahşerde ve akabinde cennet veya cehennemde veya cehennemden sonra cennette ebedi devam edecektir. Burada en dikkat edilmesi geren nokta nihayetinde “ebedi” kalınması hususudur. 

Ölüm ve sonrasını derinleştirmeden yazımın başlığında vurgu yaptığım konu üzerinde durmaya çalışacağım.

Yazılan her yazının söylenen her sözün mutlaka bir amacı olduğu gibi mesajı da vardır. Benim de amacım, tüm yazılarımda olduğu gibi insanımıza imâni yönden faydalı olmak bu minval üzerine mesaj vermektir. Çünkü, bu durum her Müslümanın ihmale mahal verilmeyecek kadar zorunlu vazifesidir. Bu vazife yerine getirilmediği takdirde Allah(cc)’ın “emri bil maruf nehyi anil münker” emri yerine getirilmemiş olacağından kesinlikle sorumlu olacağız. 

Tarihin her döneminde batılın hakka karşı saldırıları süregelmiş ve de devam etmektedir. Hak ile batılın mücadelesi kaçınılmaz olup her Müslüman bu saldırılara karşı her türlü araç ile mücadelenin içinde aktif olarak yer almalıdır. Bu mücadele birilerinin hele hele İslam düşmanlarının merhametine bırakılmayacak kadar önemli olup ihmal edilmemeli, çok daha fazla uyanık olunmalıdır. Ne demiş atalarımız “su uyur düşman uyumaz”!

Elbette ki, Yeni Zelanda da camiye yapılan saldırılara karşı başta Yeni Zelanda Başbakanı olmak üzere halkının gösterdiği duyarlı davranış hepimizi memnun etmiştir. Ancak, şunu da belirteyim her türlü Müslüman kanının üzerinde emperyalist canilerin parmağının olduğunu unutmayalım. Nitekim katilin akli dengesinin yerinde olup olmadığı ile ilgili raporların istendiğini haberlerde görmekteyiz.

Şunu inanarak söylüyorum gerçekten “akıl hastası” teşhisi konulmuş hiçbir hasta camiye girip de Müslümanları katletmez. Bir akıl hastasının aklı buna müsaade etmez. Bunu yaptıran İslam düşmanı üst akıllardır.

Yeni Zelanda katliamının arkasında bir takım uluslararası güçlerin olduğu değerlendirmeleri yapılmaktadır. Her neyse esas konumuza dönelim.

En yakınımız Suriye, Filistin, Irak olmak üzere dünyanın her yanında Müslümanlara yapılan saldırılar, ölümler yüreğimizi acıtsa da yüreğimi daha fazla acıtan yaşarken öldürülen Müslüman çocuklarıdır. Gerçekte ölen bunlardır.

En gerçek ölüm, “KALPLERİN ÖLÜMÜ”; en büyük felaket “İMANSIZLIK” tır.

İslam düşmanları saldırı stratejilerini değiştirmiş olup fiili saldırılardan çok çeşitli araçlarla ve gerçekte hoca olmayan hoca tiplemeliler aracılığıyla direkt imana saldırıp kalplerin ölümüne sebep olmaktadırlar. Bugün yoğun olarak bu yaşanmakta olup her gün daha fazla ölmekteyiz.

Yüce Rabb’imiz; “Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.” (Araf 7/179) buyurarak kalpleri ölü olanları açıklamaktadır.

Yukarıdaki Ayet-i Kerimeden hepimiz çok büyük dersler çıkarmalı gerçekleri genel anlamıyla akıl etmeli ve kavramalıyız. İnsanın kalbi mühürlendi mi gerçekleri göremez, anlayamaz. İşte bugün bu durum yoğun olarak yaşanmakta ve her geçen gün de azalacağı yerde artmaktadır.

Bazı kesimlerin dindarlık artıyor, laiklik elden gidiyor dövünmesinden bazılarının da dindarlık artıyor övünmesinden bıktık artık! Bırakınız dindarlığın artmasını dinden uzaklaşıyoruz haberiniz olsun!

-Dindarlık artsaydı yüzde onlara yaklaşan ateist, deist, inançsız olur muydu?

-Zina, uyuşturucu, kumar, aile içi şiddet, sapkınlık, boşanma, adaletsizlik, iftira, cinayet daha birçok dinimizin yasakladığı fiiller artar mıydı?

-Televizyon dizileri, yarışmalar ve diğer işe yaramaz programlarla toplumun genleriyle oynanır mıydı?

-Herkese yalvarıyorum, feryat ediyorum; kendiniz ve çocuklarınıza sahip çıkınız, bu işin şakası yok!

Gelin çok değil, çocuklarımızın geçici dünyalığını kazanması için verdiğimiz çabanın onda birini hatta yirmi de birini ebedi olan dünyası için verelim; dinimizi öğretelim!

           

           

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR