Uğur Özteke

Uğur Özteke

Her seferinde helalleşmek zorunda kaldığım bir bürokrat

Her seferinde helalleşmek zorunda kaldığım bir bürokrat

Bu şehirde yazdığımız yazılardan dolayı her karşılaşmamızda helalleştiğim isimlerden birisidir Sayın Selim Büyükkarakurt. Selim Bey demeyeceğim Selim abi Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı’dır. Yükü çok ağırdır. Hele hele yeni Büyükşehir yasasından sonra Allah Selim abiye güç kuvvet versin. Selim abi Büyükşehir’in nadir bu kadar temiz ve başarılı bir ismidir. Ama bizim Büyükşehir’i eleştirdiğimiz her iki yazıdan belki de birisi Selim abiye gider. Çünkü Selim abinin yükü çok ağırdır. Tahir Başkan’la, Selim abiyle değerlendirmelerimizde de hep Selim abinin çok güçlü isimlerle takviye edilmesini savunuruz. Geçen hafta Selim abinin yanında görevli olduklarını öğrendiğim genç mühendislerle tanıştım. Vallahi bu gençlerde öyle beyin ve yürek olarak öylesine dolu idi ki bir anda yüreğime koyasım geldi. Bu genç ve istikbal vadeden ekibi tanıyınca Tahir Başkan ile Selim abiyi bir kez daha sevdim. Allah onları da bizleri de yanıltmaz inşallah.

FEN İŞLERİ ZABITA AMİRLİĞİ

İşte bu çay sohbeti esnasında küçük gibi görünen ama çok önemli bir bilgi sahibi olduk. Büyükşehir Bünyesinde Fen İşleri Zabıta Amirliği kurulmuş ve zabıtalar göreve başlamış bile. Hani siz değerli okurlarımızın vatandaşlarımızın sık sık bize uyardığınız bizim de köşemize taşıdığınız bisiklet yollarına kaldırımlara uygunsuz olarak park yapan otomobiller var ya. İşte Fen İşleri Zabıta bu işe de el atıyormuş. Hem de yasal olarak ilk seferinde uyarı ikinci defasında da cezai işlem yapmak üzere.       

Evet güzel şeyler oluyor. Olacak da inşallah.

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NDEN GÜZEL BİR HİZMET ÖRNEĞİ

Büyükşehir’e bu kadar güzel laf ettikten sonra hemen bir sitem ya da sitem demeyelim de örnek bir çalışmadan söz edelim mi?

Bunu da siz değerli okurlarımızdan birisi görüntüleyip bizimle paylaşmış.

arev7wp_700b_v1.jpg

152649_moc6978.jpg

Ve de altına şöyle sitemkar cümleler kullanmış,

“Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin boy boy billboardlarda görgüsüzlük ve reklam yapmadan halkın hizmetine sessizce sunduğu güneş enerjisiyle çalışan telefon ve tablet şarj edebilen aynı zamanda dinlenme parkı olarak da kullanılan şarj istasyonları...

***

Ne diyeyim fotoğraflardan anladığım kadarı ile gerçekten yerinde ve güzel bir belediye hizmeti. Olsun biz okurumuz kadar hiddetli değiliz. En kısa zamanda biz daha da iyisi yaparız inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevmek öyle bir dildir ki, sağır duyar, kör okur...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dedeman Otel-Erenköy güzergahında bayan motor sürücüsü ters yoldan gelmediği zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR