Uğur Özteke

Uğur Özteke

İŞ DÜNYASINDA ÇİN İŞKENCESİ DEVAM EDİYORMUŞ

İŞ DÜNYASINDA ÇİN İŞKENCESİ DEVAM EDİYORMUŞ

Biliyorum, biliyorum 16 Nisan işi inanın bizi de yordu sizi de fazlası ile yordu. Haaa haklarını yemeyelim siyasetçilerimizi de yordu bu iş. Konya için söyleyecek olursak, EVET ekibini de bu çalışmalar fazlası ile yordu. Konya’nın ne yapacağı zaten belli ama Allah için insanlar yöneticiler bu işe öyle bir asılıyorlar ki zaman zaman şaşırıyorum.

Son günlerde siyaset yazmama adına her türlü durumu köşemize taşımaya çalışıyoruz.

Çünkü sizden gelen dönüşümlerde siyasetten sıkıldığınızı bıkkınlık verdiğimizi anlıyoruz.

Ama bizde bir yerde mecburiyetten küçük küçük bunları sizlerle paylaşmak zorundayız.

UĞUR İBRAHİM ALTAY YİNE BOMBAYI PATLATMIŞ

Dün sabah güne Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve firesiz bir şekilde A takımını dinleyerek başladık. Selçuklu Belediyesinin geçen yıl ki o muhteşem Çanakkale olayının ardından dün de “Selçuklunun Torunları Osmanlı’nın izinde” projesini başlatmışlar. Dün sabah hızlı trenle ilk ekip Söğüt’e gitmiş. Uğur Başkan’ın dediğine göre ilk planda bin 400 genç ihtiyar götürülecekmiş.

Bu proje ancak alkışlanır. Helal olsun bu ekibe.

ALO 153 ARADI

  1. sabah yazımıza dönüş yapan isimlerden birisi de bu hattın sorumlusu beyefendi idi. 153 ile biraz bilgi verdi. Mesai saatleri içerisinde bu serviste 5 kişi çalışıyormuş. Mesai saatleri sonrası aramalara ise ancak ertesi gün mesai başlangıcında telesekreterden dinlenerek dönüş yapılıyormuş. Bu abimizin samimi bilgi aktarmasından anladık ki bu servisin işi çok zor. Mesela geride bıraktığımız o çetin kış şartlarında yaşanılanları bize aktardı. Bir şeyler olacak, oluyor da ama bizim de sizlerin de biraz daha sabretmesi gerekiyor anlaşılan.

MUSTAFA BALOĞLU VE AK PARTİ MERAM HEP DOSTLAR BİRARADA

Dün bizi şereflendiren dost isimler arasında Sayın vekilimiz Mustafa Baloğlu, AK Parti Meram Başkanı Abdülkadir Özöğür ve ekibi vardı. Bir parantez açalım Sayın Baloğlu tanıdığım günden bu yana kendisine büyük saygı duyduğum gerçekten siyasette aranan ve zor bulunan ADAM gibi ADAM isimlerdendir. Konya’ya ve Konyalıya görev alanı içerisinde her zaman 24 saat hizmet veren gerçek gönül dostudur. Kendisini çok özlemiştim dün kısa da olsa samimi olarak bu hasreti giderdik.

  1. Parti Meram’ın genç ve yaşına rağmen tecrübeli birikimli donanımlı Başkanı Abdülkadir Özöğür, Edip Emre Görgülügil, Fahri Eken, Ahmet Uzunkavak, Ali Büyükelliiki ve Halil İbrahim İçer ile diğer arkadaşlarla şehrimizi konuştuk.

Bu ekip aynı zamanda Fatma Başkan’ın da eli ayağı.

Meram için zor günleri aşıyorlar inşallah. Biz de mutlu sona az kaldığına inanıyoruz.

ÇİN’İN İŞ ADAMLARIMIZA ZULMÜ

Üretmek, para kazanmak, işçi çalıştırmak adına didinen çırpınan iş dünyasına çok üzülüyorum. Bizim gazetecilik nasıl akıllı adam işi değilse iş adamı olmak üretmek, insan çalıştırmak, onların hakkını hakkı ile vermek ve de üstüne üstelik para kazanmak adam gibi yapılırsa vallahi çok zor bir iş, daha kabası akıllı adam işi değil.

Ama bu da bir yerde hastalık gibi bir şey galiba.

Bizim Anadolu insanı kendi öz kaynakları ile nasıl çırpınıyor nasıl oradan oraya atlıyor biraz yakından izleyin donar kalırsınız.

Haaa tabi bu arada parmağını şıklatarak, sadece bir yerlere alo diyerek parayı çuvala basanları bunlara dahil etmiyoruz. Çünkü onlarda yaptıkları işi “akıllı, uyanık insan işi” olarak nitelendiriyorlar ya. Bizleri kandırıyorlar da, milleti kandırıyorlar da haşa Cenab-ı Allah’ı mı nasıl kandıracaklar onu bilmiyoruz.

Neyse o işlere girmeyelim.

İki gün önce kuldan utanan Allah’tan korkan ve işini tamamen yasal hak ve adalet kavramları içerisinde adam gibi yapan bir abimizin son yıllarda Çin’de de büyük yatırımlar yaptığını da biliyorduk. Buradaki üretimini de iyi gidiyordu.

Neyse bu abimiz ile iki gün önce sabah kahvelerimizi yudumlarken laf yine üretime ticarete gelince abimiz “Bu Çin yine bize zulmetmeye başladı” demez mi?

“Hayırdır abi yeni bir şey mi bu?” diye sorduk.

Son dönemlerde Çin’in vize uygulamasında hangi şehre gidilecekse oradan davet yazısı istenmesinin yanı sıra vizelerde de 135 dolarlık işlem 650 dolara çıkmış.

Dinledik, dinledik ve “Abi nereden çıktı bu sıkıntı Çin yine niye böyle yapıyor peki?” deyince aldığımız cevap şuydu;

-“Ne olacak abi Rus uçağını düşürdükten sonra yine bize olmadık sıkıntıyı vermeye başladılar. İnan önceki yatırımlarımız olmasa bu işten vazgeçeceğiz”…

……….

  1. bunun için sanayicimize, üretecimize, iş adamlarımıza bakıp hallerine üzülüyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İman etmedikçe cennete giremezsin, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Semt pazarlarında kadınlara karşı saygılı olmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR