Uğur Özteke

Uğur Özteke

İşte Başbakan Davutoğlu farkı Bu olsa gerek

İşte Başbakan Davutoğlu farkı Bu olsa gerek

Dün Türkiye’nin gözü Konya’da idi. AK Parti İl kongresine katılmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte adeta Ankara en üst düzeyde şehrimizde idi.

Kongre haberlerini konuşmalarını gazetemizden ve bütün basından en ince detayına kadar takip edeceksiniz. İzninizle biz düne farklı bir pencereden bakalım.

Başbakan Davutoğlu’na “HOCA” gözü ile baktığınız zaman bir önem farklılığı çok net görebilirsiniz.

Kongre açıklanan saatinden biraz rötarlı da olsa Başbakan’ı heyecanla sabırsızlıkla beklemektedir. Başbakan Davutoğlu Konya merkezine girdikten sonra Karatay bölgesinden kongre merkezine doğru ilerlerken her şeyden habersiz dahası dünyaları ekmek ve su olan tatlı su çeşmesinin başında bidonlarını doldurmayı bekleyen anneleri ve çocukları görünce aracı durdurur ve buradaki çocuklara hediyeler dağıtır.

Siyasetten pek anlamayız. Ama aklımız erdikten bu yana insanlığın her şeyden daha önemli olduğunu ve yürekleri kazanmada en önemli unsur olduğunu biliyoruz.

Ve Sayın Başbakanımıza da önce insanlık sonra da hocalığından dolayı şehir insanımız adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Kongre solonu muhteşemdi. Biz bu salonu bu hale getiren, salonun böylesine dolmasını ve coşkulu hale gelmesini sağlayan sabahlara kadar çalışan tüm isimsiz kahramanları ve çilekeş partilileri tebrik ediyoruz.

Çünkü buradaki en ufak bir kusur Konya’ya mal edilecekti.

Bir de il başkanlığı görevini bırakan Ahmet Sorgun ve ekibine teşekkür ediyoruz. Çünkü Ahmet Başkan belki dün artık “Derviş Ahmet abimiz” değildi ama siyaseten rüştünü ispat etmiş ve başarılı olmuştu.

Ahmet Sorgun ve ekibi her şeye rağmen görevlerini tamamlayarak bayrağı teslim ediyorlardı.

PEKİ KONYASPOR BU

CİZRE’YE NASIL GİDECEK?

Tabii biz bir yerel basın mensubu olarak Başbakan ile birlikte Konya ve şehrimiz insanını ilgilendiren her konu ile ilgilenmek durumunda idik.

Mesela kongre tüm hızı ile devam ederken Cizre’den korkunç çatışma haberleri dahası ölüm haberleri geliyordu.  

Bizim sütunumuzda Konya dışı asla yoktur.

Ama Cizre bu kez bizi yakından ilgilendiriyordu. Çünkü Konyaspor, çarşamba günü buraya kupa maçı oynamak için gidecek.

CİZRE’YE GİTMEK İSTEMEYEN YABANCILAR

NASIL İKNA EDİLECEK

Peki bizim takımımız yöneticilerimiz ne olacak? Belki bu sorumuz devletimizi yöneten isimler için lüzumsuz bir soru gibi görülebilir. Ancak dün Cizre olayları takip edip bu maçta bizim çocuklar ne yapacak diyen bir baba ile birlikte idik.

Bir de olayın yabancı futbolcu boyutu var. Geçen hafta bize fısıldanan bilgilere göre; Hleb, Djalma Campos ve Torje başta olmak üzere bazı yabancı oyuncular, “Cizre’ye gitmeyiz” demişler. Bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmeyiz ama bu son yaşanan olaylardan sonra bırakın yabancıyı yerli oyuncuları bile oraya götürmek kolay olmayacaktır.

Allah hakkımızda hayırlısı versin diyerek herkese ve tüm okurlarımıza iyi tatiller dileğimizi iletiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cahiller ile tartışmayan çünkü onun galibi olmamıştır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Pazarcı esnafı olarak üç kuruşluk kar için insanı kandırmadığımız zaman ADAM oluruz 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR