Murat Baydar

Murat Baydar

Kartalların mücadelesi

Kartalların mücadelesi

Spor Toto Süper ligin 15.haftasının 8.maçında, bugün saat 19.00’da Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadı’nda İstanbul’un Kara Kartalı Beşiktaş ile Konya’nın çift başlı kartalı Torku Konyaspor’umuzun mücadelesine sahne olacak. İnşallah bu sefer kazanan Torku Konyasporumuz olur da son iki hafta da alınan iki yenilgi ve yenilen 10 golün üzüntüsü bir nebze olsun giderilmiş olur.

Beşiktaş İstanbul’un 3 büyük takımı içinde Konyasporumuzun en başarılı sonuçlar aldığı,  en çok puan kazandığı takımdır. Beşiktaş ile Süper ligde 26 maç oynadık. 29 Ekim 1988 Cumartesi günü başlayan bu serüvende ilk maçta İstanbul’da Beşiktaş’a 4-0 mağlup olduk, Beşiktaş’ın gollerini 49.dakikada Feyyaz Uçar ile 51.73 ve 78.dakikalarda Şifo Mehmet (Mehmet Özdilek) kaydetmişti. Rövanşı da Konya’da 2 Nisan 1989 Pazar günü oynanan maçı da 2-1 Beşiktaş kazanmıştı. Golümüzü o maçta 67.dakikada Mücahit Yalçıntaş kaydetmişti, bu demek oluyor ki tarihimizde Beşiktaş’a karşı Süper ligde ilk golümüzü atan oyuncumuz Mücahit Yalçıntaş’tır. Beşiktaş ile Konya’da 13 maç oynadık bu 13 maçta 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi aldık, 13 gol attık Beşiktaş da buna mukabil 21 gol kaydetmiştir. Konya’daki o tek galibiyeti de 16 Şubat 2007 Cuma günü 2-1’lik skorla almış, gollerimizi de Erman Özgür 15.dakikada ve Tayfun Türkmen 56.dakikalarda kaydetmişlerdi. Toplamda da Beşiktaş ile oynadığımız 26 maçta 2 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 yenilgi aldık. 21 gol attık ve 52 golü de kalemizde gördük. En son geçen sezon 11 Nisan 2014 Cuma günü Konya’da seyircisiz oynanan maçta Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmıştık golümüzü de 90+3 de Yunan oyuncumuz  Theofannis Gkekas kaydetmişti. Beşiktaş’a karşı tarihimizde en çok gol atan oyuncumuz ise toplam 5 gol ile Zafer Biryol’dur.

Torku Konyaspor’umuz  13 Aralık 2014 Cumartesi günü Süper ligde oynanan Galatasaray maçında Konya’da aldığı 5-0’lık mağlubiyet ile kötü seriye başlamış 16 Aralık 2014 Salı günü Ziraat Türkiye Kupasında Ankara’da Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilerek seriye devam etmiş ve nihayet 20 Aralık 2014 Cumartesi günü yine Gençlerbirliği’ne bu sefer Süper ligde 5-0 yenilerek 8 gün içinde 3 mağlubiyet almış ve 12 gol yiyerek hiç gol atamayarak 12 Eylül 1965 Pazar günü Samsunspor’a 1-0 yenilerek başladığımız  Profesyonel liglerdeki serüvenimizde tarihimizdeki en kötü dönemini yaşamış ve cefakar taraftarlarına ve sevenlerine bu acıyı yaşatmıştır. ancak 24 Aralık 2014 Çarşamba günü Ziraat Türkiye kupasında Konya’da 7-1 kazandığımız Cizrespor maçı az da olsa kötü günlerin sona ermesine katkıda bulunmuştur. Şimdi artık bunu Süper ligde de Süper ligin liderinin karşısında da yapmak zorundayız. Çünkü Konyaspor’umuz aldığı sonuçlarla kendisini sevenleri aşırı üzmüş ve buna mutlaka Beşiktaş’ı Konya’da yenerek bir son vermesi hem farz ve hem de vaciptir. Konyasporumuz da Rumen oyuncumuz Cprian Marica daha önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da sakatlığından dolayı kadroda yine yer alamayacak. Aykut Hocamız Beşiktaş maçında kadroda revizyon yapma sinyali vermektedir. 10 gol yenen iki Süper lig maçında kadroda yer alan Elvis Kokaloviç’in yerine bu maçta Jagos Vukoviç’e yer verilmesi beklenmekte. Sağ bekte 5-0’lık iki maçın kadrosunda bulunan Tolga Ünlü ve  Benjamin Fuchs’un yerine de Ali Turan kadroda bulunacaktır. En büyük revizyon ise orta saha da yapılacak ve 3 ön liberomuz Mehmet Güven, Uğur İnceman ve Ali Çamdalı son maçlarda çok fazla eleştirilen Aliaksandr Hleb’in yerinde 3’lü bir orta saha teşkil edecekler. İleride ise Ömer Ali Şahiner, Djalma Campos ve Hasan Salih Kabze yer alacak. Beşiktaş’ta ise üç tane ileri uç oyuncusunun üçünün de sakat olması Konyasporumuz için bir avantaj olarak görülmektedir, ayrıca Necip ile Tomas Sivok da kadro da sakatlıklarından dolayı yer alamayacaklar.

 

 

 

          Mücadeleyi Yalova bölgesinin FİFA Kokartlı hakemi Halis Özkahya yönetecek. Halis Özkahya ile Konyasporumuz oynadığı son 5 maçın 3’ünü kazanmış  (Karabükspor, Antalyaspor ve Bucaspor),  ikisinde de berabere kalmıştır (Galatasaray ve Gençlerbirliği). Halis Özkahya Konyaspor’umuza uğurlu gelmektedir.  Mücadele de takım kadrolarının şöyle olması tahmin edilmektedir. Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Ersan Adem Gülüm, Atiba Hutchinson, Pedro Franco, Jose Ernesto Sosa,  Veli Kavlak,  Kerim Koyunlu, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup. Konyasporumuz ise Vid Belec, Ali Turan, Selim Ay, Jagos Vukoviç, Mehmet  Uslu, Mehmet Güven, Ali Çamdalı, Uğur İnceman, Ömer Ali Şahiner, Djalma Campos, Hasan Salih Kabze.  Maçta kartalların mücadelesini Konyasporumuzun kazanması Konyaspor’umuz üzerinde dolaşan kara bulutlara son verme adına büyük bir adım olacak.

 

 

 

Saygı ve Sevgilerimle

 

Murat BAYDAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR