Uğur Özteke

Uğur Özteke

İŞTE DÜNYA KENTİNİN KÜLTÜR HAVUZU BU…

İŞTE DÜNYA KENTİNİN KÜLTÜR HAVUZU BU…

Yeni Büyükşehir yasası ile Konya kağıt üzerinde gerçekten bir uçtan bir uca “Büyükşehir” oldu. Bu yeni yapılanma ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek de 1 numara oldu. Tahir Başkan’ın yetki alanı, gücü gibi güzel gelişmelerin yanı sıra bu büyüme ile de işi gittikçe zorlaşıyor.

Belki Başkanın ekibi gerçek anlamdaki gibi yani İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kayseri hatta Antep’deki belediyeci olsa Tahir Başkan da rahatlayacak, millet de. Bizim vatandaşın sesi, gözü olma görevimiz gereği en çok eleştiri alanı Fen İşlerinden Selim Bey’in çalışma bölgesi oluyor, çünkü bu bölge vatandaşın gözünün önü. Oysa Selim Bey’in çalışkanlığından dürüstlüğünden kimsenin en ufak bir şüphesi yok. Ancak ekibi yeterli mi? Bizce ekip bir türlü sınıf geçemiyor.

Neyse bu büyüme şimdilik biraz sancılı gidiyor. Bunu zaten belediyeciler de vatandaş da artık haykırıyor.

SAKIN ŞAŞIRMAYIN BURASI

DÜNYA KENTİ KONYA’MIZIN

ANLI ŞANLI AB PROJELİ

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ HAVUZU

Bazı şeyleri yaşadıkça kendimizin balık hafızalı, koyun, etli ekmek kafalı … gibi aşağılayıcı benzetmelere layık görülmesini hazmedemiyorum.

Ama bakın önce kendimize kızarak sizlere, Konya basını olarak 21 Ekim 2010 tarihinde yaptığımız bir haberi paylaşmak istiyorum. Haberler özetle şöyle idi.

“Benim Kentim/my City Projesi' Kapsamında Polonyalı Sanatçı Joanna Rajkowska'nın Osmanlıca, Almanca ve Türkçe bir alıntının yer aldığı havuzun açılışı törenle yapıldı. British Council tarafından yürütülen ve AB Sivil Toplum Diyaloğu Kültür Köprüleri Programı çerçevesinde AB Komisyonunca desteklenen 'Benim Kentim/My City Projesi' kapsamında Polonyalı sanatçı Joanna Rajkowska'nın, “Walter Benjamin Konya” adını verdiği projenin tanıtımı amacıyla Hükümet Meydanında tören düzenlendi. Dünya kültürünü oluşturan ögelerden birinin de din olduğunu, dinlerin hepsinin barışı çağırdığını dile getiren yetkililer sanatçıların bakış açılarının toplumun gidiş açılarında önemli olduğunu vurguladı….”

…..

Dönemin Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan Bey de bu proje sayesinde Konya'dan yükselen barış mesajının tüm dünyayı kucaklaşmasını temenni etmişti.

…………..

img-20140812-wa0008.jpg

Buyurun daha dört yıl olmadı. Dünya kenti Konya’nın bilmem kaç yabancı dil ile yazılı olan dünyaya barış mesajı veren Kültür havuzu.

Bu görüntüyü her gün yüzlerce hatta binlerce, hatta on binlerce yerli yabancı turist görüyor.

Sakın belediye yakaları “hadi canım on binlerde nereden çıktı?” demesin. Mevlana türbesini milyonlar gezmiyor mu? Peki bu milyonlar yeşil kubbeye gökten mi iniyorlar?

Vay benim güzel Konyam. Hay benim mübarek Konyalı dostlarım… Ben ne diyeyim. Çaresizim… Çaresiz… Hem de çok çaresiz…

FISKİYELER AYARLANMAYA BAŞLANMIŞ

Yahu şehri yönetenler vallahi bizi bir kaşık suda boğacaklar bir de güzel bir şey yazalım da kendimizi kurtaralım değil mi? Hadi o zaman gözünüz aydın. Hani KOSKİ haftalardır su dedikçe, sularımız kesildikçe, çimleri, çiçekleri değil de yolları sulayan fıskiyeleri gördükçe yazdık durduk ya… İşte dün sabahtan bu yana bunlar tek tek elden geçirilmeye ve ayarlanmaya başlamış. Biz yöneticilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat, iğne deliğinden ipliği geçirmektir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Üniformalı özel güvenlik görevlisi, bisikleti ile Hocafakıh alt geçidinde ters yönden gitmediği zaman ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR