Uğur Özteke

Uğur Özteke

İŞTE GÖNÜL BELEDİYECELİĞİ BUDUR!...

İŞTE GÖNÜL BELEDİYECELİĞİ BUDUR!...

Bugün yine kendi gördüğümüzü değil sizlerden gelen notları aslında da genel anlamda güzel gelişmelerden söz edeceğiz.

KAFEMLERDE ÇAY

FİYATLARINDAKİ

İNDİRİM GÜZEL

BİR HAREKET İDİ…

İstanbul seçimlerinin ardından Türkiye genelinden çayından sigarasına, ulaşımdan benzine zam işi başladı yaaa. Millet tabii ki durumu iyi olsun kötü sıkıntılı olsun burnundan soluyor. İşte tam da İstanbul seçimlerinin ardından KAFEM’lerde çaya zam yapılınca büyük tepki olmuştu. Ama iki gün önce öğrendim ki Kafem’lerde bir bardak çay 3 liradan 2 liraya indirilmiş. 

Bu durum belediye yöneticilerimizin KAFEM yetkililerinden Başkan Altay’a kadar milletin sesine kulak vermek demektir. Bu kararı veren herkese insanlarımız adına teşekkür ederiz.

TÜRBE PERSONELİ DAHA

TASAVVUFİ GİYİNEBİLİR MİYDİ?

İşte yine hiç anlamadığımız bilmediğimiz bir konu. Nereden haberimiz oluyor?

Okurlarımızın sayesinde.

Bu kelimeleri bilgileri nereden öğreniyoruz?

Yine okurlarımızdan öğreniyoruz

O zaman uzatmadan konuya giriverelim.

Hazreti Pir’in türbesinde görevli olan personel tek tip kıyafet giymeye başlamış. Bence de düşünce bazında çok güzel olmuş. Bir okurumuz ise bizi bilgilendirip daha değişik görüşlerini bizlerle dolayısıyla sizlerle şöyle paylaşıyordu.

foto-1-626.jpgfoto-2-518.jpg

Personelin yeni kıyafeti böyle olmuş. Bunları da biz görmedik, biz çekmedik.

Okuyucumuz diyor ki;

Klasik yelek yerine haydariye olmalıydı.

foto-3-362.jpgfoto-3-363.jpg

Yani bu görsel olmalıydı, ayrıca dik hakim yaka değil, sıfır yaka olmalıydı (Mankendeki gibi)

Madem konsept yaptın başlarında arakiyye olsaydı.

foto-4-234.jpg

Bu da arakiye keçeden yapılır abi ama semazenlerin giydiği sikkeden boy olarak daha kısa olur.”

…………….

Bizim bilgi alanımız dışında. Ama hani okurumuzun dediği gibi mesela yeleği damat yeleği gibi olacağına daha hazreti pire yakışır olsaydı da fena olmazdı hanı değil mi? Hele hele bir de başlarında sikke(!) diye bildiğimiz arakiye olsaydı çok daha muhteşem olurdu değil mi?

İLÇE BELEDİYELERE ULAŞIM

ZAM KARARI VE ÖZELLEŞME DURUMU

Dün sabah bir okurumuz bize durumunu ve sıkıntısını şöyle iletiyordu;

“Selamünaleyküm Uğur abi;

Kolay gelsin hayırlı işler.

Bizim ÇUMRA ulaşımla alakalı Büyükşehir Belediyesiyle sıkıntılarımız var. Büyükşehir ulaşımı özel şahıslara devretti. Yaklaşık 3 yıldır bu hattı çalıştırıyorlar. Dün itibarıyla ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam yaptılar.

Bizler her gün sabah akşam işe gidip gelenler olarak bu durumdan çok mağdur oluyoruz. Bu konuyu ele alıp buradan bir açıklığa kavuşturursanız bizlerin sesini başkana yetkililere duyurabilirseniz çok memnun oluruz”

………….

Bu okurumuz sayesinde aklıma gelen dahası belediye çalışanlarının bu konudaki iddiasını da yazmamıza vesile olacak.

Malum Cihanbeyli Kulu’dan, Hadim Bozkır’a, Karapınar Ereğli’den, Akşehir Doğanhisar’a her yer birden Büyükşehir’e bağlanıp buralar Konya’mızın mahallesi(!) olunca Büyükşehir merkezden daha çok buralara yatırım yapmaya başladı. Ve sonunda benim sevdiğim ama bazılarının ısrar ve inatla sevip kabullenemediği Tahir Başkan bu konuda Türkiye’nin en başarılı işine imza attı.(Bunun mükâfatı olarak da bunun için Ankara’da. Ankara’da olmasının gerekçelerinden biriside budur) 

Bizim de duygumuz kadarı ile ulaştırma konusunda merkezlerde değil ama ilçelerdeki ulaşım işinin belli bir süre sonra tamamen özelleştirilmesi durumu söz konusu.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI

OTOBÜS TRAMVAYDAN

ÜCRETSİZ YARARLANAMAYACAKMIŞ

Bize güvenen samimi insanlardan Allah bin kere razı olmuş. Bizi kızarak takip etseler de eninde sonunda bir ortak payda da hem fikir olduğumuz Belediye çalışanlarından bir güzel insan dün aradı. Kendisi Karatay Belediyesinde çalışıyormuş ama bu diğer merkez belediyeler içinde geçerli olacakmış. Durum kendilerine bir yazı ile iletişmiş. Buna göre ayın 15’inden itibaren belediye çalışanı sözleşmeli ve memur olarak çalışanlar belediyenin toplu taşıma araçlarından belediye otobüslerinden tramvaydan bugüne kadar olduğu gibi ücretsiz yararlanamayacaklarmış.

Sade vatandaşa göre iyi bir durum.

Gönül Belediyeciliği bu işte.

Vatandaşın gönlüne dokunuyor.

Tabii aynı zamanda belediye çalışanının da cebine.

Şimdi belediye çalışanları şunu da diyorlar:  “Belediye madem bu halde. O zaman 65 yaş üstü de toplu ulaşımdan ücretli yararlansın. Binen binmeyen belli olsun.”

Tabii bu durum canı yanan insanın sesi. Millet olarak bizler sizler hepimiz ne zamlar gördük ne uygulamalar gördük. 24 saat sonra her şeyi unutur dün kaldığımız yerden devam ederiz. Biraz sakin olalım beyler sakin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah karşımıza haddini kendini ve edebini bilen güzel insanlar çıkarsın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ankara Yolu’nda köprü üstünden ana yola inen araçların sürücüleri özellikle de ağır vasıta araçların sürücüleri ana yola girerken ayaklarını gazdan çektikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR