Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

İstismar istismar

İstismar istismar

Cinsel istismar konusu günlerdir tartışılıyor ve tansiyon yükseliyor. Küçük yaşta evlilikler ülkenin en önemli sorunu olarak bu güne kadar hep konuşuldu tartışıldı. Aslında küçük çocukların cinsel istismar konusunda yeterince bilgilendirilmediğini de görüyoruz. Ne eğitimciler, ne de aileler çocuklarına kendilerini nasıl korumaları gerektiğini öğretmemişken gözümüzün önünde yaşanan bu tür olayları kaynağında kurutmak için yapılanlar hiç mi hiç yeterli değil…

Ülkemiz çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve bu dönemde herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli, elini taşın altına koymalı. Cinsel istismarlar küçük yaştaki çocukların dışında yaşanmıyor mu? Çookkk… Bu konuda söylenecek söz, yazılıp anlatılacak konu satırlara sığmaz. Herkesin şahit olduğu bu olaylar kimi zaman görmezden gelindi, kimi zaman bu tacizlere uğrayanlar kendileri suçluymuş gibi toplum baskısından suskun kaldılar.

Burada aslında çok önemli bir sorunun gündeme gelmesi çok iyi fakat tüm partilerden oluşturulan komisyondan çıkacak ortak akılla oluşturulacak bir kanunun yürürlüğe girmesi en doğru olandır. Son durum teklifin geri çekilmesi…

Değerli okurlar her ne kadar ekonomi yazsak da diğer konulara da kayıtsız kalmak olmuyor. Hemen ekonomiye dönersek tablo zaten karşınızda ve sizler bunları birebir yaşayanlarsınız.

Amerika’daki seçimlerin ardından dolarda yaşanan hızlı çıkış, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra durgunlaşan piyasa tedirgin bekleyişini sürdürüyor.

Piyasalarda sıcak para hareketinde inanılmaz durgunluk yaşanılırken, yetkililerin her birinin ağzından çıkan değişik açıklamalar da tedirginlikleri daha çok artırır oldu. Ekonomide güven ortamı çok önemlidir ve yatırımcı atacağı adımı önünü görmeden atmak istemez.

Yabancı sermayede çıkışlar sürerken, şu aşamada yaşanan tedirginliklerden ve artan kurlardan dolayı beklemeye geçenler var. Yıl sonuna gelinmesi nedeniyle de yükselen fiyatlar stokçuların iştahını kabarttı. Stokçular yeni yılda fiyatlarının yükselmesini bekledikleri ürünleri ellerinde tutmayı tercih ederek, fiyat artışına da katkı sağlamış olacaklar.

Özellikle ithal ürünlerde fiyatların dolardaki artışla birlikte yükselmesi % 15-20 oranında bir artışla alıcıları karşı karşıya bıraktı. Özellikle adı belli olan bazı merkezler, çarşılar piyasaların mihenk taşlarıdır ve belirleyici rol oynarlar. İşte şimdi bizim yaptığımız yorumlar da oralardaki hareketlerle doğru orantılıdır.

Yeni yıl yeni beklentilerle karşılanacak belki fakat, bu günleri atlatmanın en önemli adımı da üretimin tıkanan yolları açılmalı, ekonomi ve inşaat sektöründe yaşanan gelişmelerle sorunu çözeceğini beklememeli… Üretmek…Üretmek... En iyi çıkış yolu olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR