Uğur Özteke

Uğur Özteke

İYİ ŞEYLER YAZMAK İSTİYORUM…

İYİ ŞEYLER YAZMAK İSTİYORUM…

Bizim samimi, temiz yürekli, şehrini, vatanını seven okurlarımız dostlarımız öyle ince ve sıkıntılı yerlere parmak basıyorlar ki bazen kendi kendime sormadan yapamıyorum “Siz dost musunuz düşman mısınız?” diye.

Tamam, söyledikleriniz doğru olabilir ama her doğru da söylenmez ki, her doğru da yazılmaz ki…

Onun için izninizle, affınıza sığınarak bazı okurlarımızın dikkat çektiği konuları zamana yaymak istiyorum. Vallahi yöneticilerimiz bugünlerde zaten yorgunlar, bıkkınlar ve attan düşmüş gibi isteksizler.

Onun için biraz vites küçültelim ve ayağımızı faydan çekelim.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN

BAZI İSTEKLER VAR…

Bir bayan okurumuz bizim de tam bilgi sahibi olmadığımız bir konu ile ilgili Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzden bir istekte bulunmuş. Bakın bayan okurumuz ne diyordu;   

“Olgunlaşma Enstitüsünde bir kaç yıldır hobi kursları ile ilgili sorunlar yaşıyoruz.  

Kış döneminde ayrı bir sıkıntı, yaz dönemi ayrı bir sıkıntı.

Kış döneminde hafta içinde 1 gün olsun, hafta sonu çok zor oluyor dedik “olmaz sınıfım yok” dendi. Tamam dedik. İlk yıllarda 30 TL olan kayıt parasını 150 TL’ye kadar çıkartıldı ona da “tamam” dedik.

Kış dönemini böyle geçirdik. Yaz döneminde bundan önceki yıllarda bir kaç bölüm açılan hobi kursları, bu yıl eften püften bahanelerle iptal edildi.

Yaz dönemi müsait olan bayanlar için eğitici ve öğretici olan kurslar bu yıl açılmadı. 

Biz Olgunlaşma Hobi Kursiyerleri olarak 3 yıl öncesine kadar hiç bir sorun yaşanmadan hobi kursları açılırken neden son 3 yılda hobi kurslarının açılmaması için çeşitli bahaneler üretiliyor.

Bu davranışı merak etmiyor değiliz.

Son 3 yıldır sürekli neden kursiyerlerin önüne çok mantıklı olmayan bahaneler konuluyor.

Lütfen Sayın Milli Eğitim Müdürümüzden bu konu ile ilgili çözüm bulmasını bekliyoruz.

Olgunlaşma yerleşim olarak merkezi bir yerde, şehrin her bölgesinden tek dolmuş ve otobüs ile ulaşım sağlanabildiği için de uygun. Bu konu ile ilgili yetkili amirimizden yardım bekliyoruz, istiyoruz.”

…………….

Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Büyük, Konya’da yeni olmasına rağmen şehri ve konuları bilen, duruma hâkim bir bürokratımız. Durum için varsa bir sıkıntı sayın müdürümüz derhal konuya bir çözüm getirir. Zaten bu konudaki kanaatimizi de okurumuza ilettik.

 

FRANSA’DAN “ADAŞIN UĞUR BAŞKAN’A İLET” DEDİLER…

Milli Eğitim deyince aklıma geldi. Bir ayağı Fransa’da olan dünyayı gezen Konyalı bir dostumuz var. Sağ olsunlar bizim böyle samimi dostlarımızın sayesinde bizimde şehirden dünyaya yeni gelişmelerden haberimiz oluyor.

Fransa’dan dönen dostumuz Paris’te akşam gezerken aşağıdaki bu maskotlar dikkatini çekmiş. Hoşuna da gitmiş. O zaman Paris’te var da niye bizim Konya’da olmasın diye bunların önce resmini çekmiş sonra da bize gönderdi.

foto-1-622.jpgfoto-2-513.jpgfoto-3-357.jpgfoto-4-230.jpg

Sonra da bize şöyle bir ses kaydı gönderdi;

“Uğur abicim Fransa’da okulların bulunduğu bölgelerdeki yaya geçitlerine böyle sırt çantalı çocukların maketleri yapılmış. Bunlar gece de gündüz de sürücüler için çok dikkat çekici oluyor. Bunları gören sürücüler ister istemez direkt bu maketlere odaklanıyorlar.

Konya’mızda da böyle bir şey yapılabilir. Yapılırsa da bu uygulama Türkiye’de ilk olur. Biliyorum sen adaşın Uğur Başkan’ı seviyorsun. Bizim kendisine ulaşıp bunları anlatma şansımız yok. Gel sen bize yine bir elçilik yap…” diyordu.

Bizde üzerimizdeki selamı fotoğrafları ve konuyu bu vesile ile Sayın Başkana iletmiş olalım.

Hani yapabilirsek fena da olmaz. Konya Türkiye’de yine bir ilki yapmış olur.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bazı insanlar onlar için ne yaptığınızı anlamazlar. Ta ki siz yapmayı bırakana kadar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?      

Adalhan Kavşağında yayalar için trafik ışıklarına yine akan dahası yürüyen bir zaman ayarlaması yaptığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR