Uğur Özteke

Uğur Özteke

KADIN SÜRÜCÜLER ELBETTE ÖZEL…

KADIN SÜRÜCÜLER ELBETTE ÖZEL…

Hafta sonu yazımızda kimseyi üzmeyecek bir yazı yazmak istiyorum.

Ama yazı konularımıza girmeden önce bugün PUSULA TV’nin canlı yayın konuğu olan Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü iki haftadır Selçuklu’nun şehrimize kazandırdığı muhteşem Kongre Merkezinden yayın yapıyoruz. Ve dün sabah saatlerinde yine bu binada yüzlerce lise öğrencisi vardı. Bu çocukların heyecanını ve kongre merkezine girişlerini çıkışlarını inanın herkesin uzaktan izlemesini isterdim.

Bu güzel gözlemimizin ardından Selçuklu Belediyesi yöneticilerine bir ricada bulunmak istiyorum. Nene Hatun Parkı sakinleri, bir park sakinleri olmalarının çok ötesinde birliktelikleri dayanışmaları toplu spor faaliyetlerine kadar gerçekten çok farklı bir birliktelik sergiliyorlar. Biz de yerel basın olarak yerelleşmenin görevleri içerisinde bu güzel insanların her türlü çalışmalarını yayın organlarımıza mutluluk içeriş inde taşıyoruz. Bu grup üyeleri iki gün önce bizden dahası Selçuklu Belediyesi’nden bir ricada bulundu. Bize iletilen bilgilere göre buradaki camiinin tuvalet görevlisinin bir yanlış uygulamasından dolayı tuvalet kapalı imiş.

Bir tuvaletin ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. Hele hele burada spor yapan insanların sabah namazının hemen ardından spora başlamaları bu ihtiyacın ne kadar önemli olduğunu belki daha iyi anlamamıza sebep olur.

Bu konuyu birkaç kez daha biz bu sütunda dile getirmiştik. Sorunun da giderildiğini tahmin ediyorduk. Ama yeniden hortlamış galiba.

Yine de kafanıza takmayın bu belediye için çok küçük bir “alo”ya bakar.

KADIN SÜRÜCÜLERİMİZ NEDEN AYRICALIKLI

Geçen gün köşemizde dahası her gün yazdığımız köşe yazımızın altına sıkıntımızdan dahası üzüntümüzden her gün “NE ZAMAN ADAM OLURUZ?” diyerek gözümüze bakanları ya da sizlerden gelen bazı şikayetleri dile getiririz.

O günde Nalçacı Caddesinde kırmızı ışıkta beklerken bir hanımefendinin direksiyonda iken sigarasından efkarlı efkarlı çekip sigarasının külünü camdan nasıl dışarı attığını ve üstelik de bizim de kendisine bakarken bu durumdan hiç rahatsızlık hissetmediğini görünce gelip o gün için dile getirmiştik.

O gün özellikle bayan okurlarımızdan çok tepki aldık.

 Normal dedik geçtik bu iş ertesi gün de sürdü. Farklı farklı adreslerden mailler gelmeye başladı.

Bu nedenle bu konuyu biraz açmak istiyorum.

Kadınlar bizim baş tacımızdır. Yaşları, konumları, duruşları ne olursa olsun her kadın örnek insandır. Belki bana geri kafalı diyeceksiniz ama ben hâlâ yolda sigara içerek yürüyen, okul önlerinde, okulların çevrelerinde okul kıyafetleri ile ayakta sigara için kızlarımızı kabul edemiyorum. Bu durum her ne kadar birileri için normal gibi gelse de bana çirkin bir tarz olarak görünüyor.

Niye?

Kadınlarımız örnektir ve her durumları ile duruşları ile örnek olmalıdırlar.

Diyorsunuz ki “Peki o zaman erkekler yapabilir mi?”

Yahu elbette hayır, ama adı üstünde sizler bizleri düzelteceksiniz, bizleri uyaracaksınız biz sizlerin sayesinde çirkinliklerden kurtulup doğruyu güzeli bulacağız.

Bilmem anlatabiliyor muyum?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insan “kütük” ise değişmesini beklemeyin. Çünkü “kütük” tersinden okunduğu zamanda “kütük”tür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

İyiye güzele. İyi ve güzel demeyi bildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR