Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kapı camiinde “yeri var uygulaması”

Kapı camiinde “yeri var uygulaması”

 

Hayırlısı ile bu ramazanı da kazasız belasız geçirip bayramı görürsek vallahi iki rekat şükür namazı kılacağız.
Oysa hatırlıyor musunuz ramazan ayına girerken önce kendimize, sonra da siz değerli dostlarımıza söz vermiştik.
Güya bir ay boyunca mümkün oldukça olumsuzlukları görmeyeceğiz, kötülükleri işitmeyeceğiz dolayısıyla biz de ağzımızı kapatıp elimizin el frenini çekecektik. 
Evet mübarek ayın sonuna geldik ama herhalde orucun ortasından sonra biz raydan çıktık.
Ama Allah şahit köşemizde dile getirdiğimiz her olumsuz konu siz değerli okurlarımızdan ve samimi duyarlı insanlarımızdan gelen bilgilerdendi.
İşte ramazan, ramazan hiç olmayacak bir konu daha.
Ama gel de yazma. 
Biraz sonra aşağıda paylaşacağımız bilgileri ve fotoğrafı atan abimizin adını soyadını yazamam. Çünkü bu abimiz bugün için hem Konya STK’larının hem de partinin geçmiş dönemde yönetiminde yer alan çok kilit ve ağır isimlerindendi.
Bu değerli büyüğümüz bize güvenmiş ve görerek çok içerlediği bir durumu paylaşmış.
İzninizle abimizin ismini vermeden konuyu noktasına dokunmadan olduğu gibi sizlerle paylaşmak istiyoruz.  
Uğur Abi Merhaba… Mübarek ramazan geldi ve geçiyor. Başından beri teravih için Kapı Camii’ne gitmeye çalışıyorum. İlk günler hariç dışarısı serin olduğu için dışarıda kılıyor, namaz sonrası açık olan çay ocaklarının birinde oturup çay eşliğinde muhabbet ediyoruz. Namaza biraz erken gelip hep aynı yere oturan bir hacı amcamız var.  Daha önce de şahit oldum ama dünkü daha garipti. Ezan okunuyor hacı, ön safındaki beş kişinin namaza durabileceği yeri rezerve etmiş. Gelene gidene “yeri var” diyerek oturmalarına müsaade etmedi. Biz düğün yemeğinde buna alışığız. Eski Konya stadında beton zemin üzerinde maç izlerken buna alışığız ama, Allah'ın evinde yer ayrımına ve rezerve konulmasına alışık değiliz. Oraya oturtulmayan gençler ve en sonunda zorla kendini araya sokan gençlerden önce özür ve arkasından helallik almalı hem hacı amca ve hem de yer ayırtan muhterem. Ama çok zor artık. İslam güzellikler dinidir. Ahlak dinidir. Bunları görüp şahit olunca tüm ümidim kayboluyor. Allah bu mübarek aylarda günahlarımızı af etsin. Selam ve dua ile. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum”

foto--001.jpg
.........
Takdir ve yorum sizlerin....
BAŞKAN FATMA TORU’NUN
DÜĞMEYE BASTIĞI BİR ALAN

Her yöneticimiz, her başkanımız, her müdür ve amirimiz kendi alanında en iyisini yapabilmenin heyecanı içerisinde sürekli hareket halinde bir uğraş içerisindeler. 
Geçtiğimiz hafta bir şey dikkatimizi çekti. Ve bununla birlikte yine inşaatı halen devam eden birkaç bina gözümüzün önüne geldi.
Durum böyle olunca de şehirden mübarek günde bir güzellik bilgisi ile sizleri de sevindirelim istedik.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram’da başta kentsel dönüşüm olmak üzere kalıcı köklü ve ses getiren önemli projeler için büyük bir uğraş veriyor.  
Öyle ki Fatma Başkan bazen kendi teşkilatı içinde bazen Konya genelinde ve çok sıkıştığı anda da Ankara’da projelere çözüm için gerçekten kimsenin bilmediği bir mücadele içinde.
Ancak Fatma Hanım, Meram’da şimdi sessiz sedasız sağlık, gençlik ve spor için çaktırmadan düğmeye basmış durumda.
Mesela yeni sağlık merkezleri ile yeni bir hamle başlamış gibi görünüyor.  
Yine ilçede yeni inşaatlar ve önündeki tabelalardan anlıyoruz ki yeni yeni gençlik ve spor merkezleri. 
Başkan hanım bu alanlarda sessiz gidiyor ama inanın derinden gidiyor.
İnşallah sonu da iyi olur. Ortaya güzel eserler çıkar.
KARACİĞAN MAHALLESİNE HIZ KESİCİ
Karatay Karaciğan Mahallesi’nde Sultandivan Sokak ile Şair Senihi Sokak sakinleri bu iki sokağın kesiştiği bölgede son dönemde sayısı hızla artan maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarının endişesi ile bu iki sokağın kesim noktasına hız kesici konması için belediyeden ricacı oluyorlar. Binadan dolayı gelen araçlar birbirlerini görmedikleri için, sürücüler de ayaklarını gazdan kesmedikleri için meydana gelen kazaların önüne geçebilmek amacıyla biz de bu mahalle sakinleri adına elçilik görevini üstlendik.
NOT: Bugün yazacağımızı belirttiğimiz camii ve bir güzel imam örneğini yerimizin daralması nedeni ile izninizle yarına bıraktık. Özür dileriz. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Bir insan acı duyabiliyorsa canlıdır. Başkasının acısını duyabiliyorsa insandır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 
Kontrollü geçişlerin olduğu kavşaklarda bu şeridi lüzumsuzca işgal edip yolu tıkamadığımız zaman ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR