Hasan Durucan

Hasan Durucan

KARNE ZAMANI

KARNE ZAMANI

Tarihimizin en başarılı iki sezonunu Aykut Kocaman'ın önderliğinde geçirdik. Bu süreç içerisinde geçtiğimiz yıl ligi üçüncü sırada bitirerek ilk defa Avrupa kupalarında mücadele ettik. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ki istikrarımız ve kararlılığımız devam edince yine ilk defa kupa da final oynama başarısı gösterip finalde Başakşehir’i yenerek kupanın sahibi olduk. Peki bize bu ilkleri yaşatan oyuncuların performansları nasıldı? Gelin o zaman bizi bu başarıya götüren futbolcularımıza hep birlikte karne verelim.

 

KAYA TARAKÇI

İdeal fiziği, karakterli duruşu ve tecrübesiyle ön plana çıkan Tarakçı bu sene adeta tek rakibi şanssızlık ile yarıştı. Serkan'ın gölgesinde kalmak da onu bu takımdan uzaklaştıran en büyük etken diyebilirim.

SERKAN KIRINTILI

Topu oyuna kazandırma konusunda çok başarılı olamasa da birkaç müsabaka dışında gayet ideal bir performans ortaya koydu. Serkan için futbol hayatının zirvesini Konyaspor forması altında gördü desem sanırım yanılmam.

ABDÜLAZİZ DEMİRCAN

Yeşil beyaz renklere gönül vermiş birçok taraftar yolda karşılaşsa tanımaz. Sezon boyunca Demircan'ı kayda değer sadece Gaziantepspor karşılaşmasında gördük. Lakin gelecek vaadettiğini düşünüyorum.

VOLKAN FINDIKLI

Aykut hocanın sisteminde Fındıklı'ya ne kötü diyebilirsiniz ne de iyi dersiniz. Sene boyunca kendisine görev verilen maçlarda al gülüm ver gülüm yaptı. Akçay'lı yeni sistemde kendisine pek yer bulacağını sanmıyorum.

BARRY DOUGLAS

Yaşadığı bazı özel sıkıntılar sebebiyle bir dönem takımdan kopma durumunu kadar gelen Douglas kendini çabuk topladı. Yaşadığı sakatlıkların dışında ne zaman takımda görev alsa formasını çalışarak terletti.

ALİ TURAN

İlerleyen yaşına rağmen hala içinde yirmili yaşlarını yaşıyor. Canını dişine takmak deyimi onun için kullanılmış. Birçok maçta üstün performans göstererek bu senenin takım içinde en iyilerine aday olarak gösterilebilir.

SELİM AY

Yedek kulübesinin en kuvvetli ismi oldu. Görev aldığı maçlarda her an patlamaya hazır bomba gibi sahada adım atıyor. Selim hakkında ne söylersek yalancı çıkarım ama şu bir gerçek ki takımın eğlence kaynağı olduğunu hiç şüphesiz dillendirebilirim.

JAGOS VUKOVİÇ

Bu sezonun en iyisi kim deselerdi hiç tereddüt etmeden onu gösterirdim. Nerdeyse tüm sezon boyunca hatasız oyununu sahaya yansıttı. İstikrarlı grafiğiyle takımın vazgeçilmez adamı oldu. Defansta verdiği mücadelenin yanı sıra attığı gollerle de takıma puanlar kazandıran Vukovic’i ayakta alkışlıyorum.

MEHMET USLU

Taraftar Uslu defterini çoktan kapatmıştı ama ülkemizde yaşanan sol bek sıkıntısı onu takımda tuttu. Sergilemiş olduğu kötü performansa karşı bazen tribünlerden fazla tepki aldı. Her anlamda pekiyi bir sezon geçirdiği söylenemez.

NECJ SKUBİC

Herkes yoruldu, onu yoramadılar. Takımın dinamosu gibi çalışıyor. Hiç şüphesiz Vukovic'ten sonra takımın en iyisi Skubic oldu. Uzun yıllar Konyaspor'da forma giyeceğini düşündüğüm oyuncuyu kupa finalinde son penaltı vuruşuyla kupaya götüren adam olarak anımsayacağım.

CAN DEMİR AKTAV

Pek forma şansı bulamasa da ileriye dönük takımda yine formayı kapacağını sanmıyorum. Onun için böyle bir efsane takımda böyle bir sezon geçirmek güzel referans olabilir.

JENS JONSON

Kısa bir dönem göz dolduran futbol oynasa da varlığıyla yokluğu belli olmayan futbolcuların arasına ismini yazdırdı. Daha iyi bir sezon geçirmesini beklediğim oyuncuların arasındaydı.

ÖMER ALİ ŞAHİNER

Gün geçtikçe kendini geliştiren Şahiner kısa sürede çok yol kat ederek Konyaspor'un en gözde oyuncularından biri oldu. Hırsı ve azmi onu gün geçtikçe yukarılara çıkartıyor. Tek kelimeyle bu şehrin gururu diyebiliriz.

ALİ ÇAMDALI

Bu sezon sahada iki farklı Ali Çamdalı izledik. Ligin ilk yarısında sahada ağırlığını hissettiğimiz kaptanın ikinci yarı saha içerisindeki konsantrasyonu tamamen kayboldu. Lakin haksızlığa karşı olan dik duruşu sebebiyle gönlümüze taht kurdu.

DENİ MİLOSEVİC

Birçok maçta varlığıyla güven verdi. Konsantrasyonu sayesinde maç sonuna kadar oyunda diri kalabiliyor. Ama ben ondan daha da iyi olmasını bekliyorum. Çünkü o potansiyelin onda var olduğunu biliyorum.

KİBONG MBAMBA

Ne yapsa da olmadı, olmuyor. Yedek kulübesinde oturarak da bir ömür geçmez. Vakti geldiyse demir almalı bu limandan diye düşünüyorum.

AMİR HADZİAHMETOVİC

Tam ülkemizin taşına toprağına alıştı derken lig bitti. Genç yaşına göre yorum yapılırsa kadroda gelecek vadediyor. Yanına top dağıtan iki oyuncu alınırsa içinde ki canavarı ortaya çıkarabilir.

MORYKE FOFANA

İyi ki keşfedip takıma kazandırdık diye düşünüyorum. Yerinde ve zamanında kullanılırsa birçok takımın canını yakar. Ve ligde kendine hatırı sayılır bir yer bulursa çok cüzi miktara alınan oyuncu güzel paralara kiralanıp, satılabilir.

ALBAN MEHA

Kadronun emeklisi diyebilirim. Bu sezon tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Galatasaray'ı Konya'da konuk ettiğimiz müsabaka da Fernando Muslera’ya frikikten attığı o muhteşem gol dışında hafızlarda yer almayacak olması üzücü diyebilirim.

EMRE CAN ATİLA

Selim Ay'ın en iyi arkadaşı olarak tanıyoruz. Emre'yi lig boyunca izlediğimiz on dakika ile yorumlamak yanlış olur.

DİMİTAR RANGELOV

Kulüpte çok şey yaşadı. İstenmeyen adam ilan edilip genç takımla antrenmanlara başlayan Rangelov adeta küllerinden doğarak yeniden formasını kaptı. Tam umudumuz oldu derken yaşadığı bazı sakatlıklar sebebiyle yine çaptan düştü. Lakin sempatik tavırlarıyla taraftarın gönlüne taht kurdu.

RİAD BAJIC

Takımın en stratejik oyuncusu oldu. Kendisinin de inanamayacağı rüya gibi bir sezonda zaman zaman attıklarından çok atamadıklarını kaleme aldık. Gol krallığı yarışını son haftalara kadar sürdürürken ulusal basında çok konuşulan isim oldu. Duygusal yapısından biraz daha arınıp hem mental hem fiziksel anlamda kendini yetiştirirse o iş tamam diyebiliriz.

HALİL İBRAHİM SÖNMEZ

Ligin ilk yarısı onu yeşil sahalarda görsek de ikinci yarısında Bajıc’in gösterdiği performansın gölgesinde kalınca yedek kulübesine talim oldu. Son haftalarda ki şansız sakatlığı sonrası geçirdiği ameliyat nedeniyle de tribün topçusu oldu. Yeni sezonda takımda görmek istiyorum.

IOAN HORA

Açıkçası pek Hora geçmedi. Lakin onu da köklü tarihimizde ilk defa final oynayıp müzemize getirdiğimiz kupa mücadelesinde attığı penaltı golüyle hatırlayıp ismini yad edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR