Uğur Özteke

Uğur Özteke

KİMSE DOĞRU VE FARKLI YORUM İSTEMİYOR Kİ?

KİMSE DOĞRU VE FARKLI YORUM İSTEMİYOR Kİ?

Aslında ben de bugün şehrin bir iki yerel konusu ile yazımı yazmak istiyordum. Neden?

Çünkü kimse farklı bir ses farklı bir yorum farklı bir düşünce istemiyor ki… Sizin söyledikleriniz istediği kadar doğru olsun, sizin yazdıklarınız istediğiniz kadar bire bir çıksın, doğrudan haklıdan kimse mutlu olmuyor ki? İster sizi yönetenler isterseniz sizinle çay içip etli ekmek yiyenler. Hiç kimse gerçeği istemiyor. Neden?

Çünkü gerçekler acı geliyor da ondan.

Bugün bu yazımı yazmamın sebeplerinden birisi de Murat rumuzu ile yorum yapan okurumuz idi. Bakın bilgisayarımı açtığım zaman Murat Bey ne diyordu;

“Seçim pazar günüydü. Üzerinden iki gün geçti ama dün sizin yazınız, bu gün de sizin ve Barbaros Ulu'nun yazısı haricinde gazetede seçimle ilgili başka yazan olmadı. Barbaros Ulu da seçime değil seçimin maliyetine değinmiş. Yani şu gazetedeki yazarların seçim analizi yapmaları gerekmez miydi?”

…………

Ah Murat Bey Ah… Seçim analizini neye ve kimlere göre yapacağız?

Birilerine şirin gözükmek için mi? Yoksa aradan bir ay geçse de, aradan bir yıl geçse de, hatta hatta aradan 10 yıl geçse de yazdığınız ve söylediklerinizin doğru çıktığını gördüğünüz zaman için mi yapacağız?

Bakın o ilk günkü gibi, dik duranların(!) ya da durduğunu sananların(!) yerinde yellerin estiğini gördünüz gün, vicdanınıza ve Allah’a şükretmek için mi doğruları gerçekleri acı da olsa söyleyip yazdığınız zaman, işte o gün sadece başınız dik duruyor ve alnınız açık bu şehrin her sokağında her kaldırımında dolaşabiliyoruz, dolaşabiliyorsunuz.

Gerisi palavra. Çünkü günümüz yalakalık, yağdanlık ve hak etmeden emek vermeden kolay yoldan köşe dönmece ve koltuk sahibi olma günüdür.

……………

Ne olur elinizi vicdanınıza koyun ve bir ay öncesine dönün. Öyle üç ay öncesine filan da değil, bir ay öncesine seçim arifesinde yazdıklarımızı bir hatırlayın.

Hatta seçime 48 saat kala, Konya’da AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerinde bu “bu pazarlığı kim yaptı ise AK Parti adına iyi yapmış. Bu verilen beş ilçede seçmen sayısı 30 bin. MHP Konya’da son seçimde 200 bin oy almıştı” dedik yaaa.

Birileri bu rakamsal gerçekleri hazmedememiş olacak ki ne FETÖ’cülüğümüz kaldı ne de vatan hainliğimiz. Bu dünyada adalet var ise biz o imtihanları şükürler olsun bir bir veriyoruz.

Yakın tarihte FÖTÜ’yü de gördük. FETÖ’cüleri de tanıdık. Sonraki çakma kahramanları da. Bu bedene nefes alıp verdikçe çaksalar FETÖ’nün bu ete ve kemiğe giremeyeceğini Konya gördü. Vatan hainliğinin ise çemberimize teğet dahi geçemeyeceğini geçemeyeceğini cümle alem bilir.

O zaman?

O zaman? Neyi neden kabul etmediniz? Ağırınıza ne gitmişti ki aklınıza geleni yazdınız, ağzınıza geleni söylediniz?

İşte Cumhur İttifakının şahıstan devlete, hükümetten güce her şeyi ile kendisini ortaya koyduğu Ereğli ve Beyşehir’i MHP’ye verseydiniz ittifak 31-0 olurdu. (Siyasiler 32-0 diyordu ya)

Rakamlar ortada geçen son seçimlerde alınan oylar ortada gerçekler ve sandıktan çıkanlar ortada. Bakın tekrar diyorum ve asla sandıktan bu Cumhur İttifakını da, Millet İttifakını da toplayın yıkan Hüseyin Oprukçu ile Adil Bayındır’ın tarihi başarılarını hiç mi hiç küçümsemiyorum. Amma velakin diyorum ki bu bir hesap kitap işi var ise. Ve bu iki sandık kahramanı böylesine güçleri özür dilerim ama sandığa gömdü ise bu işi bilenlerin hesabında bir yanlışlık var diye de hâlâ iddia ediyorum.

Seçimin arifesinde de aynı noktada idim bugün haklı çıkmış biri olarak da yine aynı noktadayım.

Çok şükür.

…………

Gelelim Konya merkezine.

AK Parti’nin adayları Uğur İbrahim Altay, Ahmet Pekyatırmacı, Hasan Kavuş ve Hasan Kılca’nın açık ara başkan olduklarını yazdım. Yazdım mı? Yazdım.  

Yine kendim soruyorum kendim cevaplıyorum.

Meydanlarda, söyleşilerde Cumhur İttifakı’nın tüm yetkili ve etkilileri “Biz anketlere inanmıyoruz” deseler de her gün bu anketler yaptırıldı ve bu fani de bu anketleri bire bir biliyordu.

Konya’da merkezde AK Partinin 4 başkan adayının da bırakın CHP-İyi Parti ittifakını tüm siyasi partilerin adaşlarının toplamlarını kat be katladıklarının rakamları vardı. İlçe ilçe, mahalle mahalle. O zaman bunu bir yerel yazar, yerel bir gazeteci olarak üstüne üstelik de iddialı bir şekilde herif gibi ortaya koymak suç muydu? 

Ve bu dört isim Konya merkezde silip süpürdü mü?

İşte Haber Merkezimiz bugünün manşetini hazırlıyor. Bu manşeti iyi okuyun ve yorumlayın. Konya’yı iyi görün, Konyalıyı iyi tanıyın. Allah’ın izni ile o zaman yanılmazsınız.

Gerçekleri sandık öncesi yazmak ne yazık ki evet suçtu. Ve birileri ama taraf olanlardan birileri bizi son güne kadar bizi çekiştirdiniz. Ama bakın bugün tüm yazdıklarımız sitemizde duruyor. Biz öyle yazıp silenlerden hiç olmadık. Allah’a şükür. 

Acı gerçekleri kabul etmek her ölümlü için çok acıdır. Bunun da bilincindeyiz. Ama tek duamız var o da “Cenab-ı Allah’ım bizi ve bizleri başımızı öne eğdirecek hatalardan korusun”…

……………..

Yerel siyasi analizlerimize devam etmemizi isterseniz Murat Bey gibi bizi gaza getirmeniz yeter. Biz acısı tatlısı ile yazmaya devam ederiz inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Herkes günün birinde yaptıklarından pişman olur. Kimi yaptıkları kimi yapamadıkları için.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Direksiyondan inecek sürücü arkasına gelen var mı diye bakmadan kapısını açmamayı öğrendiği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR