Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KEŞKE PROTOKOL DA SN. BİLİR İLE BERABER YÜRÜSE

KEŞKE PROTOKOL DA SN. BİLİR İLE BERABER YÜRÜSE

Turizm; bacasız sanayi. Günümüzde tüm kentler daha fazla konuk için yarış halindeler. Konya turizm konusunda da sayısız seçeneklerle ciddi potansiyele sahip. Konya Valiliği Kültür Turizm ve Tanıtım Sektörü Raporu Mart 2014 tarihinde hazırlanmış. Raporda belirlenen hedeflere doğru fazlaca bir adım atılmadığına göre raflarda kalmış muhtemelen.

Trekking, doğa yürüyüşü, uzun ve zorlu yürüyüş olarak tanımlanıyor. Ekoturizm, yayla turizmi, kuş gözlemciliği doğa, macera ve adrenalin tutkunlarının gözdesi. Ülkemizde en gözde yeni rotalardan birisi Anadolu açık hava müzesi kabul edilen Frigya. Afyonkarahisar bu konuda ciddi tanıtım ve organizasyonlar yapmakta. Frig Vadileri Bisiklet Turu, Frig Vadileri Ultramaratonu bunlardan başlıcaları. Konya’mın Beyşehir ilçesi de diğer zenginlikleriyle birlikte önemli bir doğa yürüyüşü ve kuş gözlemciliği merkezi. Dünyanın dört bir yanında Konya’mın adını Sille Sanat Sarayı kuruluşuyla duyuran Sn. Reha Bilir tarafından ülkeme ve dünyaya tanıtılan önemli zenginliğimize her yıl yürüyüş ve fotosafari organizasyonları yapılmakta. Leylekler Vadisi’ni yılda beş bin konuğun ziyaret ettiği tahmin ediliyor. 14 Nisan 2019 tarihinde Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak Orman İçi Doğa Yürüyüşü 6 kilometre kolay parkur yürüyüşü ve fotoğraf gezisi konukların katılımıyla yapılacak.

Kentimin tanıtımına katkı sağlayacak organizasyonların ferdiliği olmamalı, kolektif destek sağlanmalı ki daha fazla ses getirsin. Organizasyona keşke kentimi yönetenler, yeni Başkanlarımız start verse hatta daha iyisi yürüyüşe katılsalar.

Ben Sn. Reha Bilir’e dünyanın dört bir yanında ve ülkemin neredeyse tamamında çeşitli katılımlarıyla Sille Sanat Sarayı ile kentimin tanıtımına katkısı için kendi adıma teşekkür ediyorum. Umarım sekizincisi yapılacak organizasyon bol katılımlı ve tanıtımımıza katkı sağlayacak şekilde gerçekleşsin. Sevgi ve saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR