İsmet Karababa

İsmet Karababa

KOCAMAN YÜKSELİŞ

KOCAMAN YÜKSELİŞ


    Torku Konyaspor'umuz ligin ilk yarısının son dönemecinde iç sahamızda oynayacağımız ligin zirvesindeki Mersin İ.Y., Galatasaray, Beşiktaş ve deplasmanda oynayacağımız Gençlerbirliği ile Rizespor maçlarını ve 20 puan hedefimizi düşündüğümüzde bıçak sırtı bir durumun içinde olduğumuz gerçeğini yaşıyorduk, bu nedenle  Mersin İ.Y. maçı  bizim açımızdan çok önemliydi.
    Rakibimiz 20 puan ile 4. sırada bulunması ve formda olması nedeniyle zor gözüken bu maçta bizim açımızdan puan kaybı demek diğer maçlarımızı düşündüğümüzde tehlike çemberinin içinde kalmak demekti, böylesine önemli bir maçta pozisyon üretmeden attığımız 2 golle kazanmamız güzel oldu.
    Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman sıkıntılı kadro yapımız içinde mevcut futbolcuları en verimli şekilde kullanması, saha içi hamleleri doğru zamanda yapıyor olması ile iç sahada oynadığımız 3 maçımızı kazanmamızdaki önemli etkendi.
    İlk 7 maçta alınan 6 puana karşılık, Aykut Kocaman'lı Torku Konyaspor'un oynadığı 5 maçta alınan 10 puan ile hocamızın oyun felsefesinin oturmaya başladığını gözlemlediğimiz de hem sonuç olarak, hem de oyun olarak Kocaman ile bir yükselişimizin olduğu kesindir.
    Bu durum Aykut Kocaman ile iç sahada puan kaybetmemiş olmamız yanında Torku Arena'nın rakiplerimize zor deplasman olarak yansıyacak olması bundan sonraki maçlarımız açısından bu 3 maçlık seriyi ve dışa yansımalarını önemsemeliyiz. 
    Her maçta olduğu gibi bu maçta da Torku Arena Stadımızın büyülü atmosferi içinde takımımız oyuna baskılı başlarken buraya gelen her rakip bunun etkisinden olsa gerek hep savunma güvenliği içinde, futbol oynamadan ekibimizi oynatmamayı amaçladığını yaşıyoruz. Ligin formda ekiplerinden lig dördüncüsü Mersin İ.Y. takımı da aynı anlayış içinde oyuna başladı ve bizim ilk 20 dk. içinde yine bilindik baskılı ancak üretken olamayan, rakip kalede pozisyon üretemeyen yapımız dikkat çekti sonrasında Mersin İ.Y. öne çıkmaya başladı ve oyun dengelendi.
    Bu görüntümüzde Rangelov'un kapalı savunma içinde kaybolması, Hleb'in baskı ve kontrol edildiğinde etkisiz oluşu, Uğur İnceman ile Ali Çamdalı'nın sorumluluk alarak sürpriz oyuncu olarak ileri çıkmamaları tabiki beklerin hücuma hiç katkılarının olmaması neticesinde sadece Ömer Ali ile Hasan Kabze'nin gayretleri ile pozisyon üretemezdik doğal olarak ilk 45 dakikayı rakip kalede etkili olamadan tamamladık. Ancak Ömer Ali'nin düşürülüşü bence penaltıydı.
    İkici yarı başlar başlamaz roller değişmiş önde basan rakibimiz, kapanan organize olmakta zorlanan ekibimizdi. Üst, üstte kalemizde geliştirdikleri ataklar, attıkları şutlarla her an gol yiyeceğiz endişesi taşırken Aykut hocanın Djalma hamlesi geldi. Rangelov'un çıkışı ile Hasan Kabze forvete geçince oyunu dengelemeye başladık. Önceden çalışılmış 66. dakikada kornerden gelen Selim'in golü ile öne geçtik. Ardından 70. dakika da Kaleci Nihat Şahin'in hediyesi Hasan Kabze'nin takipçiliği ile gelen 2. golümüz ile rahatlayan ekibimiz, çöken rakibimiz oldu.
    Maçın 70 dakikasından sonra Mersin İ.Y. şok yaşayıp oyun disiplininden kopmaya başlarken biz 2-0'ın verdiği avantajı ile oyuna hakim olmaya başladık. 76. dakikada Murat Ceylan'ın atılması ve sonrasında maçın 75.dakikasında 3 oyuncu değişikliğini de tamamlamış olan rakibimiz maçın 80. dakikasından itibaren Tita'nın sakat sakat devam etmesi ile birlikte sahada 9,5 kişi ile mücadele etmek zorunda kalınca futbol şovumuz başladı ve çok zor gözüken maçı 2-0 kazanmış olduk.
    Bana göre diğer maçlarımızda da görüldüğü gibi Hasan Kabze'nin forvette, Djalma kanatta olması hücum gücümüzü daha çok artırıyor. Kaleci Belec oynadıkça güven vermeye başlarken, savunmada Selim, Kokaloviç, orta alanda Ali Çamdalı hücum bölgesinde Ömer Ali, Hasan Kabze, Djalma maçın etkili isimleri olarak öne çıkarlarken Hleb ilk kez bu kadar vasat görülürken, Uğur İnceman ile Fuchs'un verimsizliği, Barış'ın bu ligin oyuncusu olmadığı hissedildi.
    Aykut Kocaman ile iç saha maçlarımızda kayıpsız bu yükselişimizi deplasmandan getireceğimiz puanlarla takviye edebilirsek ilk yarıyı iyi bir yerde tamamlayabiliriz. 2.Transfer döneminde yapılacak takviyeler, devre arası hazırlık dönemi çalışmaları ile birlikte ligin 2.yarısında çok farklı bir Torku Konyaspor izleyeceğimizi, ligi iyi bir yerde bitireceğimizi düşünebiliriz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR