Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

KONYA MUHALEFETİ ve İYİ PARTİ KONGRESİ

KONYA MUHALEFETİ ve İYİ PARTİ KONGRESİ

31 Mart yerel seçimlerinde  %20 oranında oy alarak şehirdeki en büyük muhalefet konumunu alan İYİ Parti, Pazar günü il kongresini yapacak. İki liste halinde delegeler yeni il başkanını seçecek. Mevcut il başkanı Gökhan Tozoğlu’nun yanı sıra Nurdoğan Okur da aday olarak delegelerden oy istiyor. 3. bir liste çıkar mı onu da son gün öğreneceğiz.

Her seçim döneminde yaşanabilecek parti içi kısır tartışmalara girmek istemiyorum. Lakin şehir muhalefeti adına önemli pozisyonda olan bir partinin teşkilat yapısı ve başarılı olması önemli. Zira muhalefet güçlü olursa Konya da güçlü olur.

Zaman zaman bazı dostlar bize takılır. Özellikle yeni kurulan partilere biraz dokunduğumuzda; zenginlik önemli muhalefet olmalı diye hemen çıkışırlar.

Doğru zenginlik önemli. Tabela partileri kimsenin bir işine yaramaz.

İYİ Parti kurulduğu günden bu yana şehirdeki muhalefet görevini yeterince üstlenebildi mi bu tartışılır. Evet, bir bakıma hak vermek lazım bu şehirde yaşayan 10 kişiden 8’i Cumhur ittifakına oy veriyor. Kalanları yok saymak da kimsenin haddi değil.

Geçen akşam bahsettiğim iki adayla televizyon programında birlikteydik. Hangisi başkan olur beni ilgilendirmiyor. Lakin şehrin hayrına bir şeyler yapılacaksa orada birkaç kelam etmemiz lazım.

Gökhan Tozoğlu, genç bir siyasetçi 24 Haziran seçimlerinden sonra genel merkez takdiriyle göreve geldi. Şimdi başkan olarak ilk kongresini yapacak. Siyasete ilk İYİ Parti’de başlamış.

Nurdoğan Okur, eski siyasetçi. MHP geçmişi var. İYİ Parti Konya’nın kurucuları arasında yer almış. Oldukça iddialı. Mevcut yönetimin aidiyet oluşturamadığını belirtiyor.

Yayın esnasında her iki adayı da gözlemledim. Farklı özellikleri var. Biri daha içten samimi. Diğeri daha entelektüel bilgili. Kararı İYİ Parti delegesi verecek.

Programdan sonra İYİ Partili vekil Fahrettin Yokuş’la da görüştüm. Mevcut yönetimle aralarında soğukluk olduğu iddialarını sordum. Tıpkı Gökhan Bey gibi o da herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi. Her iki adaya da eşit mesafede olduğunu belirtti. Parti içi demokrasiden dem vurdu. Delege yapılanmasında bir tarafın haksızlık yaptığı iddiasını da sordum. Seçim dönemlerinde böyle şeylerin yaşanabileceğini belirtti.

Gökhan Bey’in genel merkez yani Meral Hanım, Nurdoğan Beyin ise İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından desteklendiği parti kulislerinde en çok konuşulan dedikodu. Zaten adaylara sorduğumuzda bunu inkâr etmediler.

Bir ara Nurdoğan Okur, rakibinin attığı Whatshapp mesajında istifa etmeyi düşünürken vazgeçtiğini ‘bunlarla biraz eğleneceğim’ ifadesini kullandığını belirtti. Gökhan Bey’e sorduğumuzda ise ‘bunlar müneccim mi, ben asla istifa etmedim, böyle bir metin hazırlamadım’ dedi.

Gökhan Bey’in yerel medyayı suçlayıcı ifadelerine üzüldüm. Zira bizler halkın sesi olmaya gayret ediyoruz. Ortada bir Konya gerçeği var. Şehirdeki denge nasılsa, oranlar nasılsa halkın çoğunluğu ne istiyorsa ona göre davranmak zorundayız. Halka rağmen ne siyaset yapılır ne de gazetecilik! 

Yayın esnasında onlarca soru ve destek mesajları atıldı. Son olarak bazı soruları okumadığım için bendenize kızan izleyiciler olmuş.  Süre kısıtlıydı. Mesaj haddinden fazla gelmişti. Anlayış göstermenizi rica ediyorum.

Pazar gününü ben de merakla bekliyorum. Şehir adına hayırlısı olsun.

 

CÜNEYİT ÖZDEMİR’İN KAFASI İYİ Mİ?

Cüneyt Özdemir dün bir tweet attı. Kiminle program yapıyor, kiminle tartışıyor nerden kazanıyor nereye harcıyor umurumuzda değil.

Bizi ilgilendiren kısmı Konya…

İfade şöyle:

“Bu sabah uyandım ne görsem beğenirsiniz!  Troll'ün dincisi, laiki, Türkü, Kürdü olmuyormuş... Herkes karşısında şikayet ettiği ne ise aynısına dönüşmüş. Bir ülkeyi kutuplaştırmanın sonucu mu dersiniz, cehaletin izdüşümü mü artık orasını Konyalı Bilim İnsanlarımıza bırakıyorum.”

Cehalet, dinci, kutuplaştırma ifadelerinin yanına Konyalı bilim insanları diye kendince dalga geçmek yakışıyor mu? Bu şehrin imajını her seferinde karaladığınızda başınız göğe mi eriyor.

Kafasının iyi olmadığı bir zaman diliminde bu tweeti attı sanırım.  Allah ıslah etsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR