Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA TOZ ŞEKER GİBİ DAĞILMASIN…

KONYA TOZ ŞEKER GİBİ DAĞILMASIN…

Türk milleti ve İslam âlemi olarak mübarek Kurban Bayramına hazırlanıyoruz. Bu günler güzel günler. Ancak hafta başından bu yana bir anda ne kadar olumsuz ve sıkıntılı ok var ise Konya’ya yani şehrin üzerine yönelmiş durumda. 

Bu günler zor günler. Bu günleri aşmak için el birliği içerisinde olmalıyız. Birbirimizin ayağına basarak, birilerimizin arkasını açarak ileriye gitme şansımız yok. Kim hata etti ise kanunlar ve yasalar çerçevesinde hesabını versin.

Zaten güvenlik güçleri ile adli yargı görevini yapıyor.

Başta sosyal medya olmak üzere dedikodu mekanizması o kadar hızlı çalışıyor ki, hızından biz takip etmekte zorlanıyoruz. 

Bundan sonrası inşallah şehrimiz için şehir insanımız için iyi ve hayırlı olur.

Biz yine yerel bir gazeteci olarak şehirle şehir insanımız ile ilgili konuları yazmaya devam edeceğiz.

BÜYÜKŞEHİR’DEN “TARAFTAR PARKI”

İki üç gün önce bir okurumuz Yazır Mahallesi İkonia Sitesinin arkasından bazı fotoğraflar karesini bize göndermiş ve özetle de “Bu bölgede bir boşluk var ve 5 yıldır kaderine terk edilmiş vaziyette. (2 yıl kadar Komyapı burayı çöplük olarak kullandı, 3 yıldır da boş durmakta). Burada gündüz akşam köpekler gezmekte ve çocuklarımızı tehdit etmekte. Büyükşehir belediyemiz 2 yıldır gelip tabelasını dikiyor, fakat en ufak bir çalışma yok aylardır” diyerek mahalleli olarak endişelerini ve üzüntülerini dile getirmişlerdi.

 

foto-1-013.jpeg

 

Meğer bu alan böyle boş ve kaderine terk edilmiş değilmiş.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu alanı önce Türkiye’de bir ilk olacak şekilde engelli parkı yapmak üzere çalışma yapmışlar. Hatta engelli vatandaşlarımız için bölgenin tesviyesini bile yapmışlar. Ama yasal olarak böyle bir alan bulunsa da, Büyükşehir bu parkı yapmak istese de yasal düzenlemeler ve prosedürler bir türlü aşılamamış. Bu durumun uzaması ve gittikçe çıkmasa girmesi üzerine Büyükşehir yetkilileri Atiker Konyaspor’umuzun başarısını da göz önüne alarak bu alana yine ilk olacak şekilde bir “TARAFTAR PARKI” yapmak için proje çalışması başlatmışlar.

Bizim bu yazımızın ardından Büyükşehir yetkililerinin verdiği bilgiye göre artık bir ilk olacak “TARAFTAR PARKI” için geri sayım başlamış. Bir de okurlarımıza şöyle bir hatırlatma yapmak bizin boynumuzun borcu oldu. Alan boş olsa da belediyeler burayı park yapmak isteseler de ha deyince park yapılamıyor.

SELÇUKLU BELEDİYESİ YÖNETİCİLERİNİN DUYARLILIĞI

Sık sık sizlerden gelen sorunları eksiklikleri ya da yamuklukları sizlerin adına köşemize taşıyarak yetkililere iletme konusunda köprü vazifesi yapıyoruz.  Yine bu hafta içerişinde bir okurumuz Selçuklu Belediyesi sınırları içerisinde Bedir Mahallesinden bir fotoğraf göndermişti.

foto-2-308.jpg

Başkan Uğur İbrahim Altay ve ekibine duyarlılıkları için hep teşekkür etmişimdir. Gerçi Uğur Başkan bu saatlerde Hac farizasını yerine getirmek için mübarek topraklarda. Ama Başkan ALTAY, Sayın Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, Basın Müdürü Ahmet Bilgiç yazımız üzerine hemen araştırma yapmışlar. Ve tespit edilmiş ki bu bidonun altına tamamen inşaat molozları dökülmüş. Molozlar burayı doldurmakla kalmamış bu bidonu da delmiş.

Bize ulaşan bilgi şimdilik bu kadar.

BU YAZI BENİM DE CANIMI SIKTI

Dedik ya bu sosyal medyaya bir takılırsak adam kafayı yer.

Tabii çok hoş güzel şeylerde olabiliyor çok sıkıntılı olanlarda.

Bu paylaşım hem hoşuma gitti hem de kafama takıldı. Merak eden okurlarımız olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.        

“NAKŞİBENDİ ŞEYHİ İSKENDER PAŞA CEMAATI BAŞKANI OLAN PROF. DOKTOR ESAD COŞAN (kabri cennet olsun. Allah rahmet eylesin) SON DÖNEMLERDE “ALLAH İLE ARACI YOK ŞEFAAT VE KERAMET GİBİ ŞEYLERE İNANIPTA KULLARA KUL OLMAYIN” DEYİNCE ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR...!

(TRAFİK KAZASI!)

Hocanın yazdığı son makale;

“İslam’da cemaatle beraber olunması tavsiye edilir. Cemaatle beraber olmak “hakla”, “hakikatle” beraber olmaktır! Tek başına olsa bile, hakikatle beraber olan cemaattir. Hakikatten kopmuş olanlar, milyonlarca da olsa tefrikadadır.”

“Bugün maalesef tüm İslâm âlemi emperyalist güçlerin sultası altındadır. Kuş uçurtmazlar, takip ederler... Hem de kendisi takip etmez... Amerika seni John’la takip etmez, Smith’le takip etmez. Adı senin benim gibi olan Müslümanla takip eder; canına okur. O milletin içinden çıkmış hain vasıtasıyla takip eder ve millete en büyük zararı, kendi içinden çıkmış insanlara yaptırır. Parayla satın alır, ajan edinir ve öyle kullanır.”

“Herkese ajan demiyoruz; metot bilmediğinden, ilimden uzak olduğundan emperyalist onu kullanır, fark etmez. Sahte bir takım organizasyonlar var, topluyorlar insanları etraflarında, ondan sonra onları toptan satıyorlar! Götürüyor, olmadık yere bağlıyor... Mü’min feraset gözüyle bunları anlayabilmeli. Hizmet ediyorum diyen insanları, organizasyonları irfan teraziniz ile tartın!”

“Böyle birtakım insanlara, organizasyonlara körü körüne bağlanmayın! Her birinize istiklâl tavsiye ediyorum. Hür olun, hizmeti kendiniz tespit edin, yapmaya çalışın!”

“Emperyalistlerin türlü oyunları var. İslâm, bir kimsenin hizmetiyle yürüyecek hâle gelirse, o kimseyi yok ederler, öldürürler, satın alırlar, tehdit ederler. Ne yapmak lâzım? Hizmeti yaygınlaştırmak lâzım, herkesin lider olması lâzım. “Tek lider, vazgeçilmez insan...” diye bir şey olmaz. Bakın, Filistinli çocuklarla niye başa çıkamıyorlar? Hepsi lider.”

“Bir lidere, tek hocaya, tek ekibe bağladığı bir yığın insanı, böyle üzüm salkımını sapından tutar gibi, istediği yere götürüyor!”

“Onun için, teşkilât kurdurtuyorlar; teşkilâtın başına kendi adamlarını --hain bir kimseyi-- koyuyorlar. Öteki insanların hepsini, üzüm salkımı gibi oraya buraya götürüyorlar.”

“Müsaadeli, ağabeyli, bilmem neyli hizmet olmaz... Tâbî olmayın kimseye!

Bana da tabi olmayın!

Bana tabi olursanız, beni sıkıştırırlar. Ondan sonra,

Sen bu adamlarına şöyle yap!” derler.

İslâm’a, Allah’ın emrine tabi olun!

Allah’ın dinine hizmet edin!

Tek başınıza olsanız da, hakla beraber olun!

O zaman İslâm kalkınır; başka türlü kalkınamaz!

Aa, efendim, dirlik, düzenlik, birlik, beraberlik, organizasyon bozulmasın” diyorlar.

“Her biriniz İslâm için, kendinizin dünyada kalmış tek adam olduğunuzu düşünün. Ama senin gibi aynı hedefe yürüyen başka insanlar varsa; onlarla da işbirliği yap! Yapmıyorsa, silkele at be!

Sen onu sırtında taşımak zorunda mısın?

Beni sırtında taşımak zorunda mısın?

Kimse kimseye hürriyetini vermesin!

Hürriyet aziz şeydir. İnsan, ancak Allah’a kul olur.

“Allah’ım! Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.”

5 Mayıs 1990

Prof. Dr. M. Esat Coşan”

………………..

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne bir savcı kalırdı ne bir yasa. Şu insanoğlu, önce bir kendini yargılasa!

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Birbirimize çamur atma, karalama, dananın altında buzağı arama huylarımızdan vazgeçebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR