Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’DA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK…

KONYA’DA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK…

Hava kapalı da olsa, biraz üşümüş de olsak bugün kimse benim moralimi bozamadı. Onun için de inşallah güzel şeyler yazacağım. Ama müsaadenizle önce sizlerden gelenlerden başlayalım.

BELEDİYENİN TEMİZLİK ZAFİYETİ

Mustafa T…. isimli hemşehrimiz gördüklerini ve istediğini bizlerle sizlerle şöyle paylaşıyordu;

foto-1-634.jpgfoto-2-525.jpgfoto-3-368.jpg

“Abi sana ekte resimlerini yollayacağım yer Selçuklu Belediyesinin Özalkent bölgesinde bulunun Mehmet Akif Mahallesi. Mahalle konağının yüzme bölümü soyunma kabinlerine ait. Son günlerde temizlik tesiste büyük problem oldu. Ne yetkili görevlileri çalıştırabiliyor ne de görevliler işini yapıyor. Burası yoğun üyesi olan özellikle aksam 6-8 arası yoğun olan her 15 dakikada temizlenmesi gereken bir alan ama kabinler saç kılı ve pislik dolu.”

……….

İlgililere duyurduk biz de. Temizleneceğine de inanıyoruz.

ESENLER MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Mehmet A…. isimli okurumuz yazdıklarından ve gönderdiklerinden

foto-4-004.pngfoto-5-002.png

“Selamünaleyküm Uğur abi.

Yine kafanı ağrıtıyoruz kusura bakma abi. Ama sen de olmasan bizim halimizden anlayan yok. Abi Esenler ve Akıncılar mahallesini biliyorsun gerçekten kötü durumda. Birçok ev ve bina var bir deprem olsa Allah muhafaza sağ çıkan olmaz. Bu mahallelerden seçimden önce Sayın Ahmet Pekyatırmacı Başkan’ın sözü vardı. Bu mahallerde gönderdiğim resmi yayınlarsan abi millet görsün. Dün aksam toplantı yapmışlar muhtarlarla. Neymiş efendim ülkenin durumu iyi değilmiş, Konya’da 2 milyon satılacak ev varmış bahanelere bakar mısın?

2 yıl uğramayacaklarmış. Bu mahallelere seçimden önce hiç böyle söylemiyorlardı. Ya kardeşim bir Esenler Mahallesi mi ülkenin durumunu kurtaracak anlamadım? Ev sahipleri anlaşmaya hazır müteahhitlerle ama Selçuklu Belediyesi imar planına alamazmış. Gerçekten çok üzülüyorum. İşte yine AK Parti böyle kan kaybetmeye devam ediyor. Gerçekten bu şehre gönül vermiş insanların vatandaşlarımıza karşı biraz vicdanlı ve yardımcı olmaları gerekir. Saygılar abi…”

……………….

Yok Mehmet abicim yok. Sen o kadar karamsar olma. Her şeyden önce ben şahsen Ahmet Başkan’ın bu konuda çok duyarlı ve hassas olduğuna inanıyorum. Verilmiş bir söz varsa onun mutlaka alt yapısı da hazırlanmıştır. Ayrıca biraz sabır diyelim. Siz yine de bizi bilgilendirmeye devam edin. Biz de sizlerin sesi olarak yöneticilerimize konuyu sık sık hatırlatırız.

KONYA İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Yeni Türkiye gibi Konya’da son seçimlerin ardından yeniden dizayn edilecek. Bunu ister iyi olarak görün isterseniz kötü. Ama en başta ben olmak üzere tüm dostlara ve bize güvenenlere derim ki “akıllı olun”. Evet Konya’nın yeniden dizayn edilmesi konusunda da en başta basın yenilenecek. Öyle bir son gelişmeler var ki inanın yerel, emekli ve yaşlı bir gazeteci olarak çok mutluyum. Çünkü 40 yıldır şuna inandım ve inanmaktayım “Basın ne kadar güçlü olursa, yerel basın ne kadar güçlü olursa şehir ve ülke o kadar güçlü olur”…

Gerisi daha sonraya inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Okumayan bir insan, okumasını bilmeyen bir insandan daha iyi durumda sayılmaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Ana cadde ve yollarda özellikle şehrin içinde kalmış olan şehirlerarası yollarımızda belirtilen asgari süratin üzerinde gitmediğimiz gibi o süratin de çok altında gidip trafiğin aksamasına neden olmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR