Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’DA SORUN ÇÖZMEK İÇİN NET OLMAK GEREK (!)

KONYA’DA SORUN ÇÖZMEK İÇİN NET OLMAK GEREK (!)

Yeni bir hafta başından tüm okurlarımıza en içten samimi duygularımızla tüm güzelliklerin ve dilekleriniz gerçekleşmesini diliyoruz.

Yeni dönemde Uğur Başkan’ın başını ağrıtacak konuların başında hiç şüphesiz ki trafik olacak. Kim olursanız olun bu sorundan etkilenmemeniz mümkün değil. İster genç, isterseniz yaşlı olun. İster kadın, ister erkek olun. İster profesör olun, isterseniz okuma yazma bilmeyin. İster zengin, ister fakir olun. Sonuçta bu şehirde kim olur ve nasıl yaşarsanız yaşayın trafiğin çile olmasını bu kafa ile ön-le-ye-mez-si-nizzzzz.

Ancak trafik meselesine gelmeden iki okurumuzun ayrı ayrı isteklerini iki üç haftadır unuttuk. Önce izninizle geç kaldığımız için onlardan özür dileyerek bu konuları yetkililere iletelim.

KAŞINHANI’NDA O BÖLGE

Kaç yıl önce yazmışız bilmiyorum. Ama Kaşınhanı’ndaki o vatandaş yıllar önce dile getirilmiş bir konuyu, dahası yazıyı Fatma Başkan gittikten sonra yeni Başkan Sayın Kavuş makamına dahi oturmadan bize gönderiyor ve yardım istiyordu;

foto-1-008.png

“Hayırlı akşamlar abi. Uğur abi valla gördün mü 4 sene uğraştık Fatma Hanım’a bir asfalt attıramadık. Ümitler yeni dört yıl için…”  

HACI VEYİS CAMİİ

CEMAATİNİN İSTEĞİ

İki üç haftayı geçti. Bur okurumuz bizden şöyle bir istekte bulundu. 

“ Uğur abi iyi akşamlar bir konuyu size bildirmek istedim. Üçler Mezarlığının yanında ki Hacı Veyis Camii’nde bugün öğle cenaze namazına gittik. 7 tane cenaze vardı. Mustafa Görgülü abiyi defnettik. Öğle namazında gerçekten cemaat çoktu. Çoğu kimse üzerindeki kabanı çıkartıp yere serip namazı onun üzerinde kıldı. Sergiler dahi yetişmedi. Oysa bu camide ne kadar çok sergi olduğunu biliyorum. Bu durumu siz de birkaç defa dile getirdiniz. Camiinin tarihi görüntüsü bozulmadan yanına namaz kılınacak bir yer yapılamaz mı? İlaveler olsa çok iyi olacak. Belki bir bodrum katı dahi yapılabilir. Geçenlerde de kar altında namaz kıldık.

Abi Uğur Başkan başarılı bir mühendis buraya gerçekten bir şeyler yapmak lazım.”

……….

Evet bu camimizde cenazeler nedeni ile de gerçekten çok büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Hele rahmetli olan kişi biraz tanınmış, sevilen isim ise protokol de ilgi gösterirse vatandaş olarak yandık demektir.

Mevsim yaz ise sıkıntı yok. Ama soğuk ve yağışlı havalarda inanın ibadetin de ecrini kaçırıyoruz.

Ne yapılır ne ilave edilebilir elbette bu işi en iyi Uğur Başkan bilir. Biz de bu okurumuz vesilesi ile durumu Uğur Başkan’a havale etmiş olduk.

 

TRAFİK HEM YASA İLE

HEM EĞİTİM İLE

HEM AHLAK İLE

HEM DE KUL HAKKI İLE

BELKİ ÇÖZÜLÜR…

Geçen hafta UKOME’nin son kararları bizim gazetede ve internet sitesinde haber olunca merakla heyecanla dahası büyük ümitlerle okudum.

Mesela bazıları şöyleydi;

“-Lalebahçe Polis Merkezi amirliği hizmet binası önünde bulunan sinyalizasyon sisteminin kaldırılması,

-Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi üzerinde ticari hatlı minibüs durak yerlerine cep otoparkı tesis edilmesi,

-Dutlu Caddesi üzerinde bulunan Meram Millet Bahçesi giriş çıkışına sinyalizasyon sistemi tesis edilmesi,

-Yeni İstanbul Caddesi ile Dr. Sadık Ahmet Caddesi kavşağında transit araç geçişine yönelik düzenleme yapılması, Yeni İstanbul Caddesi üzeri Raylı Sistem Kompleksi sınırına ticari hatlı minibüs durağı ve sığınma cebi tesis edilmesi,

-Beyşehir Caddesi ile Fatih Caddesi kavşağında bulunan site girişinin yerinin değiştirilmesi, Selçuklu İlçesi Yeni İstanbul Caddesi üzeri Üniversite Köprülü Kavşağı altında yaya geçitlerinin düzenlenmesi,

-Yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğinin artırılması amacıyla usulsüz araç parklanma ve geçişlerinin engellenmesine yönelik döküm duba ve ferforje korkuluk tesis edilecek koridorların belirlenmesi…

……………”

UKOME’nin aldığı kararlara saygı duyarım. Ama şimdi son kararları okuyunca bu kararları alırken hangi kafayla alındı diye de kendi kendime sormadan edemedim. 

Mesela “Lalebahçe Polis Merkezi amirliği hizmet binası önünde bulunan sinyalizasyon sisteminin kaldırılması”…

Buraya bu ışıklar niye kondu ki?

Zaten ışıklara pek uyan da yoktu. Oysa o ışıklar konmadan önceki duruma göre şimdi araç trafiği daha yoğun. Bölgenin ve daha ilerisinin insan araç konut ve işyeri sayısı büyük oranda arttı. Peki niye koyduk, niye kaldırıyoruz?

Sakın niye kaldırıyoruz diye karşı filan çıkmıyorum. Dahası ben UKOME’nin ciddi ve verili çalıştığına inandığım için sadece sorayım dedim…

Mesela bana rüya gibi yeni bir karar.

“Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi üzerinde ticari hatlı minibüs durak yerlerine cep otoparkı tesis edilmesi…”

Allah aşkına Nalçacı’ya dolmuşlar için cep otoparkı yapsanız ne yazar,yapmasanız ne yazar?

Bu şehirde hangi güç dolmuşların dönel kavşaklar içinde yolcu indi bindisini önleyebildi ki şimdi Nalçacı’da yolcu indisi bindisi için cep park yapacaksınız. Yaparsınız da kaç gün uygulayabilirsiniz?

Orada öyle bir güç var ki asla ama asla uygulayamazsınız.

Bunda da tek suçlu dolmuş sürücüleri değil ki. Dolmuşa binen vatandaş da yasaları çiğnemek için potansiyel suçlu. Biz dönel kavşağın içinde durur dolmuş bekler dolmuşu görünce de el kaldırırsak o arkadaş da paaaat diye frene basar ve akışı kilitler.

Sonuç istediğiniz kadar kamera koyun, istediğiniz kadar trafik levhası koyun, istediğiniz kadar yazılı biçimde bilgilendirin biz Konyalıyız ve iki adam dahi atmayı hiç sevmeyiz.

…………

Ne olur yetkililer. Siyasiler, polisler yöneticiler bana kızmayın.

Buyurun sadece geçen haftadan kendimin çektiği ya da okurlarımızın çekip bizimle paylaştıkları trafik ile ilgili bir kaç yasa dışı konu. Hem de fotoğraflı.

Buyurun; burası Büyükşehir’in önü. Soldan iki şerit ya Nalçacı için tekrar U dönüşe ya da Beşyol istikametine gidiş için.

Burada o o kadar uyanık sürücü vardır ki asla ileriden ikili şeride girmezler. Son anda üçüncü şeritten kaynak yaparlar.

Niye? Kim sıraya girsin de hakkına razı olsun ki?

Kurala uyanlar pardon enayiler sıraya girsin uyanıklar her zaman ki gibi kaynak(!) yapsınlar. UKOME kararı ile sözüm ona burası bölündü bile. Ama kim dinler ki?

Buyurun fotosu

foto-2-486.jpg

Bu araç hem de resmi görevli yazısı olan bir araçtı ve içinde de taşıdığı resmi görevliler vardı biliyor musunuz?

foto-3-338.jpg

Bu da Nalçacı’da Salı Pazarı. Bu arkadaş aracını öyle bir park etmiş ki çapraz. Üç şerit kapalı, üç. Birinde pazarcı kamyonu ikisinde bu araç yani o zaman dört şeritli yolda tek şeritte trafik akar. Yıllardır bu duruma kim dur diyebildi? Bundan haberi olmayan yöneticimiz var mı? Dur diyeni göreniniz var mı? .

…………

Bunlar da Musalla’dan kabristanın kaldırımından. Diyelim ki cenaze var. Kaldırımlar, bisiklet yolları her yer araç. 

 

foto-4-216.jpg

foto-5-138.jpg

foto-6-095.jpgfoto-7-060.jpg

 

Burası kabristan ise.

Ölüm hepimiz için ise.

Niye tek bir Allah’ın kolu yetkili buraya bir çözüm için alternatife kafa patlatmaz. Bunu biz mi düşüneceğiz?

Sonuç…

İşimiz Allah’a kalmıştır. Onun için ne olur bol bol dua.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Eskici bağırır, antikacı bağırmaz Pazarcı bağırır, kuyumcu bağırmaz. Sadece malı ucuz olanlar kendi reklamını yapar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nefes alıp verdikçe bu toprağın altını aklımızdan hiç çıkarmamayı kendimize düştür edinebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR