Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya’nın desteği ve duası

Konya’nın desteği ve duası

Cumhurbaşkanı Konya’ya her geldiğinde ayrı bir heyecan oluşuyor. Cumartesi günü de böyleydi. Herhangi bir seçim ya da miting programı olmadığı halde karşılamak için binlerce insan sokaklarda idi. Şehirle olan duygusal bağ devam ediyor demek oluyor bu.

‘Konya’nın desteği ve duası yanımızda olduğu müddetçe Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz sorun, altından kalkamayacağımız yük yoktur’ dedi Cumhurbaşkanı. Bu şehre yüklediği ‘kale’ misyonunu yeniden hatırlattı.

Biz de her zaman söylemiyor muyuz, ‘Konya düşerse AK Parti düşer’ diye.

Kolay değil 10 bin kilometreden fazla demiryolu hattı yenilenmiş. İlave 3 bin kilometreye yakın yeni hızlı tren rayları yapılmış. Onlarca yeni hızlı trenler alınmış.

Konya-Ankara ile 11 yıl önce ülke hızlı tren ile tanışmıştı. Bugün İstanbul, Eskişehir derken Karaman.

Yakında denemeleri yapılan Sivas – Ankara hattının da açılmasıyla Konya’dan birçok yere ulaşım daha kolay hale gelecek.

Hele hele lojistik bağlamında Karaman’dan sonra Mersin ve Adana hatlarının yapılması turizm ve ticaret bakımından Konya’mızı daha da geliştirecek.

Bu yatırımları görmek istemeyenleri anlayışla karşılayamıyoruz. Ucuz siyaset peşinde olanları bu şehre yakıştıramıyoruz.

Topyekûn şekilde amacımız üzüm yemek olmalı. Bağcı ile uğraşıp duranlar maalesef bir adım mesafe alamaz.

Doğrudur. Konya’ya söz verildiği halde süreci uzayan bir metro projesi var.

Şehir genelinde metro bu şehir için gerekli mi tartışmalarını bir yana koyalım. Söz verildi ve yapılacak. Ama bu gün ama yarın…

Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere şehri yönetenler bunun için gayret gösteriyor. Kolay bir iş olmadığını bilmemiz gerekiyor. Mazeretleri konuşmamıza gerek yok.

Konya’dan Karaman’a geçerken hızlı trende Başkan Uğur İbrahim Altay Konya ile ilgili devam eden yatırımları Cumhurbaşkanımız ile paylaşıyordu. Dikkat edenleriniz olmuştur. Masada ‘Konya Metro Projesi’ de vardı. Yakın zamanda bir gelişme olmasını umuyoruz.

Burada bir şeyi de söylemeden geçmeyeceğim. Cumhurbaşkanı ayda yılda bir bu şehirlere geliyor. Şehrin yerel yöneticileriyle bir arada olması sohbet etmesi gerekirken etrafı Binali Yıldırım başta olmak üzere Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından sarılmış. Bugün bu isimler yarın başkaları…

Anlamak güç. Siz zaten Cumhurbaşkanı ile kabine ve parti dâhil en çok görüşebilecek pozisyonda insanlarsınız. Yani bırakın da şehir ziyaretlerinde bari yerel yöneticiler dertlerini anlatsın. Bunu sadece Konya özelinde söylemiyorum. Projelerde emeğiniz olduğunu elbette biliyoruz. Lakin vatandaşlara yaklaşmak için her gün TV’de görünenlerle değil yerel isimlerle bir arada olmalı Cumhurbaşkanı…

ERKEN UYARI ÖNEMLİ

Dün büyük bir heyecan ile stadyumdaki yerimiz aldık. 60. dakikaya kadar sahada oynamak isteyen mücadele eden bir Konyaspor vardı. Orta sahadaki ciddi eksiklere rağmen ısıran bir Konyaspor. Bunun aksine tek oyun ve taktik planı Konyaspor’u nasıl durdururum, oyunu nasıl yavaşlatırım Konya’dan nasıl beraberlik çıkartabilirim düşüncesinde gelmiş bir Sivasspor. Normal tabi lig ikincisi ile mücadele ediyorlar.

Rıza Çalımbay kenarda maçın başından sonuna kendini bu plana adadı haliyle. Takip ettim sertlikler de dâhil olmak üzere oyunu yavaşlatmak için elinden geleni yaptı. Ve istediğini aldı.

Birkaç defa Konya kalesine yaklaşabilen Sivas takımı bulduğu bir fırsatı değerlendirdi ve sahadan mağlup ayrıldık. İkinci yarıda bize karşı birçok takım böyle oynayacak.

İster yol kazası deyin isterseniz takımdaki eksiklere bağlayın. Bu sadece erken bir uyarı…

Konyaspor iyi yolda. Bu tür yenilgiler rehaveti alır. Havaya girmeyi engeller. Ayakların yere sağlam basmasını sağlar. Önemli olan devamının gelmemesi ve takımın çabuk toparlanması.

Takım kazanırken herkes iyi görünebilir. Önemli olan zor günlerde birlik ve beraberliği bozmamak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR