İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Sezonun en kötü oyunu

Sezonun en kötü oyunu

Beş maçtır yenilmeyen ve kendi evinde on maçtır mağlup olmayan bir takım uzun aradan sonra sahadan yenilgiyle ayrılmış oldu.

İllaki lig uzun ve bu maçlarda hem kazanılacak hem de yenilmek olacaktır. Ama pazar günü oynanan maçta temsilcimiz kazanmak için bana göre pek istekli olmamasıydı. İster maçın saat on üç otuz da oynanmasını mazeret gösterelim isterseniz sakat ve hasta oyuncuların eksikliği diyelim. Aynı şekilde rakipte de eksik oyuncular mevcuttu.

Maç ilk başladığın da iki takımda kendini tartmaya başladı. Bizler maçı izlerken seyir zevki hiç olmayan maçın yaklaşık otuz dakikasını yerimizden kalkmadan maçı izledik. Çünkü maçta ne bizim ne de rakibin şöyle gollük pozisyon atakları olmamasıydı. Ama bu maçta gözler Serdar Gürler ve Mpoku’yu aramadı derse yalan olur. Serdar Gürler olmayınca kanatlardan pek fazla gelemdi Konyaspor. Hele ki bizim idmanlarda oyuncularımıza kanatlardan nasıl orta açılmasını İlhan hocanın çok çalıştırması gerekiyor. Açılan her orta ya kaleciye ya da dışarıya giden toplar oldu.

Bazen bu maçlarda kaybedilen puanların kendi hatalarımızdan da kaynaklandığını anlatmamız gerekiyor. Lig uzun olunca bunu her zaman belirtmişizdir yedek kulübesinin zenginliği önem arz ediyor. Fakat bizim gibi Anadolu takımlarının ekonomik olarak borcu çok olunca fazla transfer olmuyor. Ama bu maçta sakat ve hasta olan oyuncuların yerlerine girecek pek de oyuncu yoktu. Bunu hocanın sadece iki oyuncu değiştirmesinden de anlıyoruz.

Sivas maçında bana göre bütün oyuncular kötüydü. Defansından hücum oyuncusuna kadar maça reaksiyon gösteremedi. Maçın en iyilerinden olan Michalak’da hocanın tasarrufundan sahadan alınıp yerine Ahmed Hasan’nın girmesiyle kenar oyunda da hiçbir işlev gerçekleştiremedik. Michalak yerine Rahmanoviç çıksaydı belki en kötü sahadan beraberlikle ayrılmış olabilirdik.

Artık önümüzde cumartesi oynanacak zorlu bir Başakşehir maçı var. Umarım bu maça kadar hasta ve sakat olan oyuncular bir an önce iyileşirler. Ara transferin bitmesine az bir süre kala da gerekli görülen yerlere en azından bir yada iki oyuncu transfer ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR