Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYASPOR’DA ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ?

KONYASPOR’DA ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ?

Bugün siyaset yok, ekonomi yok, trafik, yeni zam beklentileri gibi sıkıcı durumlar yok.

Bugün aklım erdi ereli çok sevdiğim ama son dönemlerde siyasetin elini dibine kadar sokmasından sporun spor olmaktan çıktığı (Geldiğimiz noktada artık tartışılmaz bir durumda herkes her skoru görüyor) ama benim de milyonlar gibi vazgeçilmezim olan spordan, dahası sporda amiral gemimiz olan Konyaspor’dan söz etmek zorunda kalacağız.

“Zorunda kalacağız”, diyorum bizi biraz olsun eski halimizi bilenler sporun hele hele Konyaspor’un benim için nasıl hayati bir marka olduğunu bilirler. Bu Konyaspor ömrümü yedi ömrünü.

Ama dedik ya pek çok değerimizin pul olduğu günümüzde, bu marka değerimizi de kendi kendimizi bu hallere getirdik. (Başka kulüplere baktığımız zaman yine de halimize şükrediyoruz) 

…………….

Konyaspor kulübü genel kurul tarihini aldı.

Sezon bitti.

Yapacak bir şey kalmadı yaaa.

Birileri (Bire birde kimseyi hedef almıyorum sadece genel anlamı kastediyorum) elinin boşluğundan mıdır, çok şey bilmişliğinden midir, yazıyor, konuşuyor, yazıyor, konuşuyor.

Onlar kaale alınıyor mu?

Yönetim bazında, yönetenler bazında ya da ismi geçenler bazında kimsenin de tınkırığında değil?

Peki bizim için önemli? “asla”

O zaman niye bunu yazıyorsun?

Çünkü bize inanın, güvenen dostlarımız, okurlarımız, Konyaspor’a gönül vermiş temiz insanlar sürekli soruyorlar, yazıyorlar…

Yakın zamana kadar telefonla sorana telefonla yazarak soranlara yazarak yüz yüze soranlara da dilimiz döndüğünce kendi doğrularımızı ve bildiklerimizi aktardık. Ancak öyle bir noktaya geldik ki daraldık. Ve bazı dostlarımıza ve soranlara dedik ki “Tamam çarşamba günü sadece Konyaspor’u yazacağız”…

…………..

Evet bugün kulakları çınlasın iş adamı döneminin, Konyaspor yöneticisi şehrin yaşayan efsanelerinden Sayın Mehmet Ganioğlu’nun merhum Adnan Menderes ile bir anısını, Numune Hastanesi ile ilgili gelişmeleri, İstanbul’daki Konyalılar yemeğini, Sille’deki güzel dokunuşları ama insanımızın duyarsızlığını, bayram arifesindeki yeni dolandırıcılık sistemini filan yazacaktım.

Ama bunları Allah izin verirse inşallah yarın yazarız.

Ve şimdi kaldığımız yerden Konyaspor ile devam edelim diyoruz.

……………….   

Evet, Konyaspor Genel Kurula gidiyor.

1-Sayın Hilmi Kulluk Başkanlığa devam edecek mi?

Edecek ama şartlı devam edecek. Sayın Başkan hiç de öyle birilerinin dediği gibi delege yapısını genişleterek bu koltuğa kazık çakmak için filan devam etmeyecek. Hilmi Başkan’ın seçildiği Genel Kurul öncesi daha seçilmeden o dönemin 3 Başkan adayı eşit şartlarda yarışa hazırlanırken bu sütunlarda yazmıştık.

Hilmi Başkan’ın 1 numaralı özelliği “hesap kitap adamı olmasıdır”…. Demiştik. Geldiğimiz noktada aynı yerdeyiz.

O zaman sorumuzun cevabına gelelim.

Hilmi Kulluk Başkanlığındaki yönetim Valimiz Sayın Toprak’tan, Başkan Uğur İbrahim Altay’a dahası dahası Sayın Bakan Kurum’a kadar Konryaspor’un artılarını eksilerini göreve geldikleri günden bu yana yapılanları. Yani transferden inşaat çalışmalarına (Evet çok acıdır kimse dillendirmiyor ama 13. Eylül 2014 de açılan Büyükşehir stadyumunda Hilmi Kulluk yönetimi görevi devir aldıkları zaman da dahi salonların odaların idari binaların çatılarından sular akıyordu. Kulluk yönetimi Sayın Valimiz Toprak’ı kulübe kabul edemediler. Çünkü o tarihlerde havalar yağışlı idi ve eğer tadilat işine girilmeseydi vali beyin kafasına sular damlardı. Şimdi birileri ve özellikle de sayın siyasiler bana kızacaklar ancak burası nasıl muhteşem bir inşaat ise bu stadyumunda inşaat çalışmaları 2014’ten 2019’a hala sürüyordu), maddi gelir ve gider tablosuna, ödenen borçların ile kur farkının yükselmesi, faiz oranlarının artmasının kulübe olan girdisine kadar hesap kitap işini resmi olarak görmesi gereken herkese bir kitap halinde yazılı belge olarak verecekler. Daha sonra da genel kurulda hazuruna sunacaklar.

Yani yok bu yönetim kulübü borçlandırdı şunu yaptı bunu yaptı dedikodularına gerek bırakmayacaklar. 

2- Sayın Kulluk ve yönetimi eğer Vali Bey’den manevi, Konya Büyükşehir’den, Konyalı Sayın Bakandan, AK Parti üst yönetiminden bağış, hibe, fitre, zekat değil diğer siyasi iradenin Anadolu diğer torpilli kulüplerine yapılan maddi desteği (reklam forma ve stadyum gelirlerine kadar) görürse Genel Kurulda “biz de varız” diyecekler.

(Bu konuda en üst düzeyde resmi yazışmalar yapılmış durumda)

3- Peki Hilmi Kulluk yönetiminden başka Genel Kurul için çalışma yapan isimler yönetimler var mı?

Herif gibi çıkıp konuşan yok. Ama başta sosyal medya olmak üzere (özellikle troller) Kulluk yönetimine alternatif Zeki Çimen ve ekibini gösteriyor.

Bu yazılanlar çizilenler doğru mu?

HAYIR, HAYIR, HAYIR…

Sayın Zeki Çimen ile iki gün önce yine bire bir dakikalarca samimi olarak görüştüm. Özelleri yazmamak adına bire bir Sayın Çimen’in dediklerini yazıyorum.

“Uğur abi şu anda benim ve arkadaşlarımın Konyaspor’a talip olma gibi hiçbir şekilde ve şartta durumları asla söz konusu değildir. Biz ne böyle bir kelime söyledik ne de ağzımızdan çıktı. Herkes şuanda kendi işini yapıyor ve kendi can derdinde.”

4- Birilerinin ısrarla ve inatla Kulluk yönetimine alternatif çıkarma çabasında en kuvvetli isim Zeki Çimen, “asla, asla” dediğine göre piyasada başka kim var?

Konu sallamak ise isim yazmaktan kolay ne var ki?

Yok efendim Ahmet Şan imiş yok Sayın Mustafa Oral imiş, yok, yok, ………………

Geçin beyler Allah aşkına şu anda elle tutulur gözle görülür tek bir ciddi aday yok.

5-Olsun “benim işim mesleğimiz gazetecilik olmasa da ben yazarım” diyen sivri akıllılar da var. Çünkü onlar gazetecilikten karınlarını doyurmasa da bu işi seviyorlar. Elbette her yeşil-beyaz sevdalısı gibi yazmayı konuşmayı sevecekler ama keşke doğruları yazsalar. Keşke gerçek isimlerini koysalar, ortalık bilgi kirliliğinin çok ötesinde lağıma dönüşmese, kokuşmasa daha iyi olmaz mı?

Çünkü biz şahıslara zarar vermiş olmuyoruz kulübümüze Konyaspor markasına sürekli olarak çentikler açarak yıpratıyoruz.

6- Hilmi Kulluk Başkanlığa devam ederse mevcut yönetimden en az 10 isim evet evet en az 10 isim yeni dönemde yok. Onlarda kendilerini biliyorlar. Zaten Hilmi Bey durumu kendilerine aktarmış. Zaten bunlardan bazıları son toplantılara da mazeretleri (!) nedeni ile katılmıyorlar. Bu on ismin yerine gelecek isimler belli mi? Evet Hilmi Bey onlarla da konuşmuş durumu özetlemiş ve olurunu almış.

7-Hani biz Konyalıların en büyük özelliklerimizden birisi de paçadan çekme işi var ya… Yine yönetimin içinden çıkan söylentiler nedeni ile yeni dönemde yer almayacak isimlere bir bakılıyor “anammmmmmmmm bu isimlerin pek çoğu Mehmet Baykan’ın adamı. O zaman Mehmet Baykan yine Ankara’da işini gücünü 81 ili futbolundan masa tenisine sporu tesisi bırakmış Konyaspor’da Hilmi Kulluk yönetimine alternatif liste yapıyormuş?”

Allah aşkına bu cahilliğin dip yaptığı yerdir.

Beyler belki daha önce yazmışımdır. Yazmamış isim yazıyorum. Mehmet Baykan ile Hilmi Kulluk Konyaspor ile değil Konyaspor’dan öte Genel Kurul öncesi değil çok çok yıllar öncesinden iki samimi dost, abi kardeş dahası kankadırlar.

Bir dakika Konyaspor markasına vurmak için koca Konya’yı kuruttuk, Konya’dan bir rakip muhalefet çıkartamadık da Ankara’dan bir Konyalıyı mı piyasaya süreceğiz? 

Beyler son beş altı yıldır birinci ağızdan söylüyorum yazıyorum. Duymadık okumadık bilmiyorduk diyenler duysun “Mehmet Baykan, Konya defterini kapatmıştır. Sportif olarak da siyaset olarak da Sayın Başkan için kendi adına saklı gizli defterinde Konya projesi yoktur.”

Kendileri çok da doğrusunu yapmaktadır. Sayın Baykan için biz akıllı olalım. Ankara’da kendileri güçlü hatta çok daha güçlü olarak otursun. Elimizde böyle bir Konyalıyı gelin biz en iyi şekilde değerlendirelim. Haaa falanca şunu yapmış filanca bunu yapmış. Bırakın yapsın yahu.

Yapmayan mı var? Bırakın bizim Konyalılar nerede ve nasıl olurlarsa olsunlar maddi manevi güçlü en güçlü olsunlar. Vallahi bize bir zararları olmaz aksine hiç ummadığınız gün faydaları bile olur.

8-Hadi toparlayalım.

Demedi demeyin. Konyaspor genel kurula gidiyor. Eğer camia olarak akıllı olmaz isek, gerçekten samimi olarak Konyaspor’u seviyor isek “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım”…

9-Biz spor sevdalıları sözde değil özde, pazara kadar değil mezara kadar Konyasporluyuz diyorsak önce Konyaspor’umuzun Hazreti Mevlana ve etli ekmeğimiz gibi bu şehrin markası olduğunu bilip ona göre dört elle sahip çıkalım derim.

Bizde bir söz vardır. Aslında bu sözü ve mantığını hiç anlamamışımdır sevmemde ne var ki dilimize yerleşmiştir “Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü?”

Tamam, genel kurul öncesi hem bayram hem de seyran. Ama Allah rızası için şu enişteler ve enişte seviciler ne olur kimseyi öpmesin Konyaspor’u hiç mi hiç öpmesin. Ne kadar uzak dururlarsa o kadar iyi olacaktır düşüncesindeyim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Canı yanan sabretsin can yakan da yanacağı günü beklesin

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayram alış verişi atmosferi başlarken bir yerde haklı olarak ekonomik olarak bulunan ticari kurumlar, kuruluşlar, işyerleri, dükkan sahipleri kendi satış alanlarının çizgilerinin dışına çıkarak insanlara yürüyüş için yol arabalara da park etmeleri için park alanları bıraktıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR