Rasim Atalay

Rasim Atalay

Küçük dokunuş, büyük buluş!

Küçük dokunuş, büyük buluş!

Son dönemde şehir trafiğinin daha iyi akıyor olması dikkatinizi çekmiştir. Özellikle okulların açılması ile birlikte yaşanan trafik yoğunluğuna alışık olan Konya halkı, günün belirli saatlerinde şehrin belli noktalarında yaşanan trafik yoğunluğuna karşı gardını almaya çalışıyor ve alternatif güzergahlar kovalıyordu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan akıllı kavşak düzenlemeleri en az maliyetle en iyi sonucu vermeye başladı. Bunu sürekli aynı güzergahı kullanan araç sürücüleri bariz bir şekilde görebiliyordur.

Trafiğin aksayan, sıkışan, içinden çıkılmaz bir hal aldıran, diş gevdiren, dakikalarca gıdım gıdım ilerletip beklettiren belli başlı noktalarında yapılan düzenlemeler, olumlu karşılık buldu.

Bir misal verecek olursak…

Şehrin en yoğun kesişim noktalarından biri Koyuncu Kavşağı olarak adlandırılan, Beyşehir Çevreyolunu İstanbul Yolu’na, Eski Sanayi Köprüsü’nü her iki caddeye birden bağlayan, 6-7 farklı noktadan gelen araçların bir anda biraraya gelip yığılma oluşturabildiği bir yol, yapılan küçücük düzenlemeler ve iyileştirmelerle daha rantabl ve seri bir hal alabildi.

Üstelik bu kesişim noktasında bir de petrol istasyonu bulunuyor. İstanbul Yolu’ndan Beyşehir Yolu’na bağlanmak isteyip köprüyü kullanmayacak olanlar bu petrol istasyonunun içinden geçmek durumunda kalıyor.

Buradaki düzenlemeyi kim düşündüyse takdir etmek gerekir…

Eski Sanayi Köprüsü üzerinden Beyşehir Çevreyolu’na dönüş noktasında, köprünün altında daralan yol genişletildi. Genişletilmesiyle kalmadı, petrol istasyonuna girmek isteyenler için ayrı bir yol daha verildi. Yoğunluk çok büyük ölçüde azaltılmış oldu.

Uzun süre bu yükü çekemeyeceği bugünden belli olsa da, günü kurtarmaya ve sanayi köprüsü üzerinde özellikle akşam saatlerinde oluşan yoğunluğu azaltmaya yönelik çok önemli bir adım atılmış oldu.

O içinden çıkılmaz bir hal alan, trafikte insanların gerildiği, birbirilerine camdan sarkıp el kol hareketleri yaptığı, beklemekten bunalıp sıkıldığı yol şimdi akıp gidiyor. O eski halinden eser yok desek yeri var.

İlerleyen süreçlerde, günler kısaldığında, sanayilerin paydos verip dağıldığı saatlerde yine eski halini alır mı orasını bilemeyiz, zaman gösterecek.

BELEDİYELER, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Başka şehirlerde örneği var mı, bilmem. Ama Konya’daki yerel yönetimler, öğrencilere doğrudan temas edecek, güzel bir çalışmaya imza attı. Karatay Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi örnek teşkil edecek, iyi ki dedirtecek, mali anlamda hem öğrencileri hem de ailelerini bir nebze olsun rahatlatacak, bu pahalılık döneminde nefes aldıracak önemli bir eğitim yardımını başlatmış oldu.

Gençleri sevindirecek ilk güzel haberi Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gençlere hitap eden Başkan Kılca, Karatay Belediyesi olarak üniversiteye ilk adımını atan öğrencilerin yanında olduklarını beyan ederek, Karatay’da ikamet eden ve bu yıl ilk defa lisans ve önlisans bölümlerine kayıt yaptıran tüm gençlere 1000 TL nakdi destek sağlayacaklarını ifade etti.

İkinci mühim haberi de Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Selçuklu’da ikamet edip, sınavlarında başarı göstererek ilk defa yüksek öğrenim kurumlarına kayıtlarını yaptıran, ülkemizin farklı şehirlerinde eğitim görecek olan ön lisans ve lisans öğrencilerine bir defaya mahsus 1000 TL eğitim yardımı yapacaklarını duyurdu Başkan Ahmet Pekyatırmacı.

Başkan Pekyatırmacı’nın müjdesi bununla da sınırlı değildi. Yine Selçuklu’da ikamet edip, Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören, başvuru için gerekli şartları taşıyan tüm öğrencilere de 1500 TL eğitim desteği vereceklerini ifade etti. Başkan Pekyatırmacı’nın müjdeli haberleri, öğrencileri ziyadesiyle memnun etti. Bu eğitim desteklerinden faydalanabilmek için Selçuklu Gençlik Mobil uygulamasını telefonlarınıza indirmeniz yeterli oluyor. Sonrasında karşınıza çıkan menüden başvurunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz.

Hayat şartlarının zorlaştığı, bu zorlukların öğrencilere de yansıdığı zaman diliminde öğrenciler adına önem arz eden bu gelişmeleri biz de şehrimizi idare eden yöneticilerimize de teşekkür ederek duyuralım, daha fazla gencimizin istifade etmesini sağlayalım istedik.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR