Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kulesite için Başkan’dan bazı ricalarımız olacak…

Kulesite için Başkan’dan bazı ricalarımız olacak…

 

Yepyeni bir haftanın ilk yazısını İttifak Holding’in başarılı, mütevazı, olgun, pek çok kimsenin bilmediği engin ufuk ve vizyona sahip başkanı Sayın Mehmet Ali Korkmaz abimize ayırdık.

Holding, holdinge ait Kulesite bir yana biz şahsen Mehmet Ali Bey’in özellikle özel sohbetlerdeki o derin bilgisine hayranız.

Kulesite Alışveriş Merkezi şehrimize AVM kültürünü kazandıran, şehrin tüm kesimlerini kucaklayan ve de oldukça merkezi konumdaki bir alış veriş ve ticaret merkezi.

Benim alış veriş kültürüm yok denilecek kadar azdır.

Mecbur kalmaz isem, kaçamazsam, ya da kıramayacağım bir dostumuzdan bir davet almaz isek benim dünyamda AVM’ler de yoktur, alış veriş de yoktur.

Bu genellemenin yanı sıra özelde bir durumu siz değerli okurlarımız ile paylaşalım. Eve ekmek de almam domates de almam. Dahası da var. Pantolonu, ayakkabıyı, gömleği, çorabı bile alternatifli olarak eşim alır gelir ben de evde seçerim. Tabii istisnai durumlar hariç.

Tabii ki bu demek değildir ki AVM’lere girmem, Bedesten’den bir haberim, Saray Çarşısı’nı turlamam, Kırmızı Çarşı’da kim nerede bilmem.… Çok şükür Selçuklu’nun bir ucundan Karatay’a kadar da nerede ne var biliriz.

Çünkü bize ulaşan her istihbarat bilgisi için ya da şehri turlama, trafikten yerleşime doğru analizler yapma adına da altı yok pabuç gibi gezeriz.

Kulesite içinde son üç beş aydır okurlarımızdan inanılmaz istekler var. Bunların bazılarını gerekli yerlere telefon açarak bizzat ilettik de.

Ama mesela otomobille park alanına ya da otopark için zemine girilirken araçlara güvenlik amacı ile güvenlik taramasının yapılmaması insanımızı tedirgin ediyor. Yani göstermelik de olsa insanlar bunu bekliyorlar. Belki de psikolojik olarak artık kendilerini daha güvenli hissediyorlar. Hissedecekler.

Bir başka konu Kulesite’de de bizim gazetemize de abone iş merkezleri var. Bu işyerlerinin sahipleri aylardır yerel gazetelerin aşağıdan yukarılara gönderilmediğini söylerken özellikle de altını çizerek “Zaman Gazetesi bile katlara çıkartılıyor. Ama yerel gazetelerin çıkarılmasına izin verilmiyor” diyorlardı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde iki ayrı günde yine Kulesite’de idik. Alış veriş yaparken (Bu da bir mecburi alış veriş idi) işyerinin sahibi “Abi sizin gazete niye gelmez? Her gün aşağıya inip biz alıyoruz. Ama Zaman gazetesinin yukarıya çıkmasına izin veriyorlar” diyordu.

Bu konuda şahsi fikrimi söyleyeyim. Şu gazete çıkıyor bu gazete çıkmıyor diye ayrıcalığa karşıyım. Özellikle de yerel bir gazeteci olarak yerel gazeteleri destekleyen bir İttifak yönetimini bilirken bu iş aylardır niye çözülmüyor bunu anlayabilmiş değiliz.

Ayrıca yine burada çalışan bir tezgâhtar çocuk belki de patronunun duymasından endişe ederek kulağımıza eğildi ve “Abi aşağıdaki parka tüplü araçların girmesi aslında yasak. Ama aşağıya tüplü araçlar da giriyor” diyordu.

İş o zaman dönüp konu nereye geliyordu “güvenlik”…

Bu güvenlik meselesi hepimiz için en hayati durum.

Başta İttifak yönetimi olmak üzere İttifak’ın bütün birimlerinde nerede ise hepsinde alış verişten inşaata dostlarımız tanıdıklarımız var.  Onlar da biryana İttifak sadece Konya için değil Türkiye için çok önemli bir kuruluşumuz.

Böylesine küçük detaylar için hiç kimsenin ama hiç kimsenin buna ben de dahil sağda solda böylesine “bir yerde basit, bir yerde de hayati derecede önemli” konuları dillendirerek holdinge zarar verilmesinden rahatsızım. Ve bu konuşmalardan rahatsızlığımız son noktaya gelince de alış veriş yapan insanlarımız adına, burada ki işveren ve de çalışanlar adına konuyu Başkan Mehmet Ali Korkmaz abimize iletiyor ve konunun hassasiyeti nedeni ile de çözümü için rica ediyoruz. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın söyleyecek çok şeyi olduğu halde söylememeyi bilmesi, olgunluğunun başlangıcıdır...

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Hafta sonları alış veriş merkezlerinde otopark kurallarını ve insanlığımızı unutmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR