Ali Dutal

Ali Dutal

KUR’AN’DA VAR MI(?)

KUR’AN’DA VAR MI(?)

Son zamanlarda İslami hükümlerin konuşulduğu ortamlarda çok sık olarak “KUR’AN’DA VAR MI” sorusuyla karşı karşıya kalmaktayız. 

Bu soruyu soranların bir kısmının normal hayatlarında İslami yansımanın olmadığı ve İslami olan her şeye mesafeli olduğu; bir kısmının ise geldiği sosyal çevre itibariyle dine uzak olmadığı; ancak, dinin emir ve yasaklarını yerine getirmede sıkıntılarının olduğunu gözlemliyorum. Mesela; bunlar namaz kılmıyor, ara sıra kılsa bile namazı geçirmekten rahatsızlık duymuyor; faizli krediyi rahatlıkla kullanabiliyor; tesettür ve mahremiyete dikkat etmiyorlar.

Yani, bunların kahir ekseriyetinin genel durumunu şöyle tarif edebiliriz. Sorulunca  Müslüman hatta dindar. Ancak, yaşadıkları hayata bakınca Müslümanlığın yansımasını göremiyoruz.

Yakın yıllara kadar “KUR’AN’DA VAR MI” sorusuyla karşılaşılmazdı. Bu vahim durumun arkasında “Dinler Arası Diyalog” eksenli çalışmaların olduğunu görmekteyiz. Hepimizin bildiği gibi “Dinler Arası Diyalog” eksenli faaliyetlerin maksadı Peygamber Efendimiz(sav)’i itibarsızlaştırarak peygambersiz bir din anlayışını yerleştirmektir. Tahminimizin üzerinde başarılı olmuşlardır.

Herhangi bir İslami konu konuşulurken kim  “KUR’AN’DA VAR MI” sorusunu soruyorsa yüzde 99 o kişi Peygamber Efendimiz(sav)’in hüküm verici olduğunu kabul etmiyor, demektir.

Samimiyetimle söylüyorum çoğunun Kur’an’dan da haberi yok, Hadis’ten de; aslında böyle bir dertleri de yok! Zaten azıcık Kur’an’dan nasibi olsa “KUR’AN’DA VAR MI”  sorusunu sormaz, soramaz. Bu düpedüz kitabımız Kur’an-ı Kerim’e dolayısıyla Hz.Allah(cc)’a saygısızlıktır!

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de 18 bin âlemin sırrı, bilgisi var. Bu sırra bu bilgiye sahip olabilmek için ÂLEMLERE RAHMET 18 bin âlemin Mustafası Efendimiz(sav) olmak gerekir.

Elifi değnek zanneden, bir tane Hadis söyle desen söyleyemeyen cahiller siz kimsiniz de Hadis-i Şerifleri kabul etmiyor; zayıf güçlü diye ayrım yapmaya kalkışıyorsunuz!

Sizin bu felakete sürüklenmenize sebep olan hoca tiplemeli ne olduğu belirsiz adamları biliyor ve onları adamdan bile saymıyoruz. Ancak, kandırdıkları zavallı ahmaklara üzülüyorum. Kusura bakmayın “AHMAK” dedim. Peygamber Efendimiz(sav)’in hüküm koyması ile ilgili aşağıdaki Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerifleri gördükten sonra “AHMAK” nitelendirmesini az bile görebilirsiniz!

*Allah’a ve Resulüne itaat edin! (Al-i İmran 32) *Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur. (Nisa 80) *Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.(Ahzab 36) *Resulüme uyun ki, doğru yolu bulasınız! (Araf 158) *Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının! (Haşr 7) *İhtilaflarda seni hakem edip verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmeyen iman etmiş olmaz. (Nisa 65)

Efendimiz(sav); *Cebrail aleyhisselam, Kur’an ile beraber açıklaması olan sünneti de getirmiştir. (Darimi) *Ben size ancak Allahü teâlânın emrettiğini emrediyor, nehyettiğini nehyediyorum. (Taberani)

Peygamber Efendimiz(sav)’in dini hükümlere ait bütün emir ve yasaklardaki sözleri vahye dayanır. Hz.Allah(cc); “Resulüm, kendi arzusu ile konuşmaz. Onun [dini hükümlere ait her] sözü vahiydir. (Necm 3, 4) buyurmaktadır.

Efendimiz(sav)’e karşı gelenlerin akıbetleri ile ilgili Hz. Allah(cc); “Allah’a ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır. (Ahzab 36), “Kimi, Resule iman etti, kimi de yüz çevirdi. Bunlara çılgın ateşli Cehennem kâfi gelir. (Nisa 55)

Bir Hadis Şerifte Efendimiz(sav); “Koltuğuna kurulup, “Allah, Kur’an’dakilerden başka hiçbir şeyi yasaklamadı” diyen bilsin ki, Allahü Teâlâya yemin ederek söylüyorum ki, ben de bazı şeyleri emrettim, bazı şeyleri de yasakladım. Bunların miktarı, Kur’an kadar veya sayıca daha fazladır.” (Ebu Davud, Tirmizî) Buyurmaktadır.

Yukarıda yer alan ve yer almayan birçok Ayet-i Kerim’e ve Hadis-i Şerif ortadayken hâlâ peygamber hüküm koyamaz diyorsanız vay halinize!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR