Oktay Demiray

Oktay Demiray

LOST!!!

LOST!!!

Herkes kaybetmemek için oynar. Seyirci ise kazanmak için oynayan takım ister. Bu kadroya herhangi bir takviye yapılmadan da güçlü. Eğer kaleye dikine giden bir santraforun, gerektiğinde hücuma destek veren sol bekin ve orta sahada da iyi bir 10 numaran olursa eksiksiz olursun.

Sahadaki futbolcuda duruma alışıktır, rakipte.. Şansı ve kalitesine göre seni yenme şansına sahiptir. İstanbul’da Fenerbahçe’den puan veya puanlar alacaksan akıllı olacaksın ve oynayacaksın, uyuta uyuta rakibine “kolay maç”  hissi vererek, belki de antidepresanını elinden alarak, her geçen dakika strese sokarak ancak yenebilirdin. Dk.70 hala gol yememişsin, Fener savunmasını da 2’ye 1 yakaladığın anda sağ kanattan Traore’den topu alan eski Beşiktaşlı Ömer Şişmanoğlu kaleci Volkan’la karşı karşıya iken ayağındaki topu rakibe kaptırıyorsun.. Olmaz kardeşim kusura bakma… Yakaladım mı atacaksın… Cruyff’un dediği gibi “En güzel gol, boş kaleye atılan goldür” demişti efsane isim.. Fenerbahçe kötü futbol oynadı. Konyaspor da bu kötü futbola karşı daha da kötü futbolla cevap verdi. Televizyon başında maçı seyrederken çok sıkıldım hatta bir ara İngiltere liginden bir maça takıldım. Ama bu kötü futbolu cezalandıracak o güzel gol için eline çok uygun bir fırsat geçirmişti, Konyaspor. Ve o fırsatı da Ömer’in ayağından Diego çaldı…

Futbolda önce koşmak esastır. Ama koşmak sağa sola, sürekli akıllı pas yapan rakibe koşuşturmak değildir. Koşmak; kaliteli yapılırsa anlam kazanır. Topsuz oyunu oynamaktır. Tempodur, depardır, bindirmektir… Şöyle bir analizlere baktım da Konyaspor Başakşehir ve Antep maçlarında 4-4-2, diğer son oynadığı bütün maçlarda 4-2-3-1 oyun sistemiyle sahaya çıkmış. Bekleyerek oynama düşüncesinden sıyrılmalıyız. Artık taraftar bu oyunu, bu takımı, bu dizilişi bu mücadeleyi görmek istiyor. Son vuruşa kalmalı iş.. Olmazsa olmaz. Ama sen orta sahada sıkışıp durursan, rakibin her hızlı kontrası gol tehlikesi olursa ikili arıza var demektir. Ne hücum işler o düzende ne de savunma. Bence hocam bu tek santraforlu düzenden vazgeçilmeli… Ve oyuncu değişiklikleri… Bu bir jokerdir… Elinde dar alan bir jokerin varsa kullanacaksın. Çıkart bir stoper, al oyuna hocam. Maçı kaybedeceksen tüm silahlarını kullanarak kaybet. Senin deyiminle son dakikalarda “top da seni sevmez”….

Hakem Ali Palabıyık ve ekibi iyi maç idare ettiler. Vasat bir mücadelede standartı yakaladılar, tebrik ederim.

Ve son satır. Konyaspor kendi kimliğine bürünerek oynamazsa çok taraftar kaybeder. Hiç kimse üzüldüğü için takımını bırakmaz. Ama hiç kimsede sıkılmak için tribüne gitmez. Kusura bakmayın….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Demiray Arşivi
SON YAZILAR