Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Lua Lua 3 Konyaspor 1

Lua Lua 3 Konyaspor 1

Maça geçmeden önce Rize taraftarının böyle önemli müsabakada, üstelik pazar günü takımlarını yalnız bırakmaları beni çok şaşırttı. Maçı Torku Konyaspor 3-1 gibi net bir skorla kaybetmiş olsa da iki top direkten dönmüş olsa da eleştirmeyeceğim. Bazen usta yorumcular dediği gibi, topunda bir canı var top istemez ise kazanamazsınız, işte bugün top istemedi maçtaki gol dışında ki tüm istatistiklere baktığımızda, oyuna baktığımızda, Torku Konyaspor’un ezici üstünlüğünü görebiliriz ama olmayınca olmuyor.

Aslında maç Konya tarafının istediği gibi başladı ama tıpkı Beşiktaş maçında olduğu gibi iyi oynadığımız dönemde kalemizde golü gördük. Kweuke’nin sakatlanmasından sonra zorunlu oyuna giren Lua Lua iki asist bir golle hem maçın adamı oldu hem de tabiri caizse tek başına maçı aldı.

Bu maç hakkında daha fazla yorum yapmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Tek söylenecek şey final pasları ve son vuruşlara dikkat etmek gerektiği. Klasik olacak ama önümüzdeki maçlara bakacağız, rakiplerin maçlarına bakacağız, bizi etkileyecek maçlara bakacağız.

Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada galip gelsek çok güzel olurdu ama hiçbir şey bitmiş değil. Önümüzdeki hafta Elazığspor, Antalyaspor, Ç.Rizespor ve K.Erciyesspor çok zorlu maçlara çıkacaklar. Torku Konyaspor kazanırsa 12.sıraya kadar çıkabilecek. Düşme hattı ile hala 4 puan var ve kapanacağına bu takımın düşeceğine inanmıyorum.

Takımı eleştirmeden önce isabetli şutlarda ikiye katladığımızı, kaçan şutlarda üçe katladığımızı, kornerde beşe katladığımızı ceza sahasına isabetli ortada üçe katladığımızı topa sahip olmada isabetli paslarda ezici olduğumuzu unutmayın. Ç.Rizespor’un kaleyi bulan beş şutundan üçü gol oluyorsa bu onların şansı ve Lua Lua’nın maça etkisi diyelim. Bu da artık son nazarlığımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR