Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Marifet İltifata Tâbidir

Marifet İltifata Tâbidir

Sadece şehir merkezi değil ilçelerde de son sürat koşuyor Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum. Bugün yine şehrimizde ve dolu dolu bir programı var.

Evvela Çeltik, Yunak ve Akşehir’de devam eden inşaat ve restorasyon alanlarını inceleyecek Sayın Bakan.  Bazı açılışlara katılacak.

Şehir merkezinde de özellikle Millet Bahçesi vakit kalırsa Mevlâna alanındaki son duruma göz gezdirecek. STK ziyaretleri olacak.

Bu denetim ne kadar önemli bir bilseniz. Her sabah inşaatının başına giden usta edasıyla; gün gün neler olup bitiyor takip ediyor Bakan Kurum. En ufak bir aksamaya mahal verilmiyor.

Şu yoğunlukta bırakın nüfusun yoğun olduğu merkez ilçeleri, taşrayı neredeyse mahalle mahalle kim geziyor?

Sürekli belirtiyoruz ama marifet iltifata tâbidir. Böylesi şehrini seven, sahiplenen Konya’ya değer veren bir başka bakan görmedik. Allah yolunu açık etsin.

 

BİRLİKTELİK ÇOK ÖZEL PROJELERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Konya Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak hem ziyaretlere hem de kabullere devam ediyoruz. Geçen hafta önce Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ı akabinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret ettik.

Birçok şehirde çalışan Başsavcı Solmaz, Konya basının kıyas edilemeyecek şekilde gelişmiş olduğunu vurguladı. Kolay ve efektif çalışabilmenin en güzel örneğini Konya’da yaşadığını belirtti. Birliktelikle ilgili çok hoş bir sohbet oldu.

10 yıl aradan sonra Konya basınını bir arada görmek Uğur Başkanı da etkilemişti.

Geçmiş yıllardan beri dillendirilen lakin bir türlü adım atılmayan birliktelik bu dönem sağlanmıştı. Şehir adına çok önemli olduğunu vurguladı Başkan Altay. ‘Öyle şeyler görüyoruz ki bazen bir kişi fitneye sebep olabiliyor koca bir şehrin gündeminin meşgul edebiliyor, çok şükür Konya’mız bu anlamda huzurlu’ dedi.

Geçmişte bazı örnekler yaşasak da gerçek Konya’nın değerlerine sahip çıkan bir medya yapısı var. Bozgunculuk yapanlar, ayrı baş çekenler, egolarına yenilenler, küçük görenler her filmin sonunda olduğu gibi tükenmeye mahkûm. Günübirlik kazanç sağlasalar da eninde sonunda kaybedecekler. Ve anlayacaklar.

Her ziyaretimizde şehir adına birlikte çalışarak gerçekleştirebileceğimiz projeler ortaya çıkıyor. Özelikle merkez dışı ilçeler ile merkezi birlikte kucaklayan harika projeler. Kısa zaman içinde tüm kamuoyunun haberdar olacağı hayırlı işler için biraz sabır bekliyoruz…

 

 

DAİMA BAŞKENT

Elbette Konya için ana slogan halini alan Tanpınar’ın o cümlesi çok manidar: ‘Bir başkent daima başkenttir.’

Kendimizi falan kandırmıyoruz. Bazen ağırlığımızın farkında olmuyoruz hepsi bu. Konya siyasetini çözen ülke siyasetinde koşar! Bu yüzden başkentlik ebedi bir nişane olarak yakamızda sallanır.

Konya'nın, Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkent oluşunun 924'üncü yılı kutlamalarını takip ettiniz mi? Temsili programlar, Türk Yıldızları’nın selamlama uçuşu… Çok özel görüntülere sahne oldu.

Her yıl daha da büyüyen şekilde bu programları icra etmeliyiz. 200 yıl başkentlik yapılmış dile kolay… Konya’nın Anadolu’nun kadim başkenti olduğunu daha büyük kitlelere ulaştırmalıyız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR