Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

METRO VE UFUK

METRO VE UFUK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan “Toplu Açılış” için Konya’mıza geldiğinde “Metro" müjdesini verdi. Bu müjde şüphesiz hepimizi sevindirdi.

Metro, geç kalınmış bir hizmet olsa da, yarından önce olduğu için yine de zaman kaybetmiş sayılmayız.

Şehirler de yaşarlar. Ancak şehirler insanlar gibi değildir. Şehirler, insanlara göre çok daha uzun ömürlüdür. 50 yıl, 100 yıl şehirler için çok kısa bir zamandır. Şehirlerin idaresine talip olan “Şehreminiler" bunu çok iyi bilmelidir. Yapacağı hizmetlerin sadece kendi yaşadıkları dönemi değil, nesiller boyu olduğunu unutmamalıdır.

Bir şehrin idaresine talip olacak kişi ufuk sahibi olmalı, hangi konuda bilgi birikimi olduğunu, neleri bilip neleri bilmediğini bilmelidir. Her konuda bilgi sahibi olamayacağı için de, sağlam mihmandarlar edinmelidir. Kılavuzu iyi olmalı ki;  burnu selâmet bulsun.

Belediye Başkanı eğer akılda kalmak istiyorsa, vizyon sahibi olmalı, hizmeti ile uzun yıllar anılmalıdır. Ahmet Hilmi Nalçacı (merhum) adıyla anılan caddeyi o günün şartlarına göre değil, bu günün şartlarına göre planlamıştır. Belki de o zaman, bu kadar geniş bir cadde yaptığı için tenkit de edilmiştir.

Siyasiler yapacağı yatırımdan “Siyaseten" nemalanmak isterler. İsterler ki bir sonraki seçimlerde kendilerine “oy olarak" geri dönsün. O nedenle de getirisi olmayan yatırım yapmaktan kaçınırlar. Bu bağlamda Metro yerine Tramvay yapmak tercih sebebidir. Hoş! Öyle de olsa tramvay Ahmet Öksüz’e de bir fayda sağlamamıştır ya.

Şehirlerin sağlıklı büyümesi sağlıklı planlarla olur. Ehil plancıların yapacağı şehir planları siyasete kurban edilmezse şehirler de sağlıklı büyür ve gelişir. Ancak bu güne kadar siyasetçilerin parmak atmadığı plan da yoktur. Geçtiğimiz yıllarda büyük harcamalarla Ulaşım Master Planı yapılmasına rağmen, trafiğin karmaşadan kurtulmamış olması da gösteriyor ki; beklenen amaç hasıl olmamıştır.

Bazı eksiklere rağmen Konya’nın idaresini üstlenmiş olan başkanlar, genel anlamda idealist davranmışlardır. Kendisinden önceki başkanların bıraktığı yerden devam etmişler, kıskançlık yapmamışlardır. Konya bu anlamda şanslıdır. İnanıyoruz ki; önümüzdeki yıllarda daha da güzel hizmetler alacaktır.

Konya bir başkenttir. Bu şehre yapılacak her hizmeti hak etmektedir. Bu anlamda Metronun bu güzel memlekete hayırlar getirmesini diliyoruz.

Teşekkürler Sayın Başkan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR