Uğur Özteke

Uğur Özteke

MHP OYLARININ YEDİDE BİRİ İLE 5 İLÇE Mİ?

MHP OYLARININ YEDİDE BİRİ İLE 5 İLÇE Mİ?

Dün sabah da Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli ile veda toplantısında idik. Sayın Başkan kendi üslubu ile yeni çok şey söyledi çok yere ince mesajlar gönderdi. Şöyle geri çekilip bir bakarsanız kendisinde haklı idi ve kendisince de Konya siyasetinde Karatay’da tarih yazıp tarihin sayfalarının arasına giriyordu.

Başkanın dediklerinin detayları haber sayfalarımızda internetimizde zaten var. Ama bazı noktalar var ki onları da biz buraya taşımalı ve tarihin sayfalarına not olarak düşmeliyiz.

Başkan Hançerli 15 yıl aralıksız başkanlık yaparak zoru başardı.

Bu dönemin sonunda da Türkiye’de bir elin parmakları kadar olmayan yani beş belediye biri varsa Karatay’dır, Konya’da da tektir belediyenin kasasında para çakılı vaziyette mührü devrediyor. Üstüne üstlük bu kadar paranın yanı sıra devletin finans kurumlarına yatırdıkları da işin cabası.

Hani siyasiler borçsuz belediye ararlar yaaa. İşte Sayın Başkan “15 yılın sonunda hizmetse hizmet, hem de kimse kusura bakmayacak. Herkes ne yaptı ise bizde bir fazlası olarak yaptık. Ama meclis üyelerimiz ile hiçbir fondan bir bankadan 1 kuruş kredi alarak yapmadık bu hizmeti de.” derken bunları hala anlayamayanların anlaması gerektiğini istiyordu.

Karatay ilçesine her yıl 7 bin kişinin yerleştiğine dikkat çeken Sayın Hançerli, mütevazılığı elden bırakmamaya çalışsa da dayanamıyor “Bu adliye, raylı sistemin bu kolu, bu şehir hastanesi de herhalde durduk yerde Karatay’a gelmedi?” diyerek yine başarılarına bir çivi daha çakıyordu.

Sayın Başkan 15 yılda bazı kesimlerden tepki aldı. En başta da partili yöneticilerden, dahası dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Bey’in bile dediğini yapmadığı kulaklarımıza geliyordu. Bunları o zamanlar kendisine ilettiğimiz zamanda önümüze iki şeyi sunuyordu bir; “yasalar”, iki; “adalet”

Dün veda toplantısında bir yerde buna yine vurgu yaptı “Karatay’ın kaderini değiştirdik. Çehresini değiştirdik. O bir katlı, bir buçuk katlı kerpiç evlerin yerini modern daireler aldı. Ama bu konuda bir tek dedikodu çıkmadı. Çünkü adaletten sapmadık. Arsa simsarlarına meydanı bırakmadık…”

…………….

Sonuçta AK Parti iktidarları da olsa Sayın Hançerli 3 dönem arka arkaya oylarını hep artırarak, Türkiye genelinde rekorlar kıran ilçeler arasına girerek kendisinden söz ettirmeyi başaran tek başkan idi. Dün bizim meslektaşlar kendisini çok gurdaladılar. Başkanlıktan sonra ki hayalleri? diye….

Her iki cümlesinden birisi “Ben siyasetten anlamam” olsa da Sayın Hançerli asla öyle sırt üstü yatacak toruna bakacak lahana pırasa domates ile uğraşacak bir isim değildir.  Demedi demeyin ve şimdilik kaydı şartı ile Karatay’da son 15 yıllık defteri kapatalım.

SANAYİCİ GÖRÜŞÜ İLE MERAM

Bir sıkı takipçimiz sanayi iş adamı abimiz Meram’a ve Fatma Toru Hanım’a kendi iş dünyası gözü ile kısa bir değerlendirme yapmış. Dünkü yazımız ile ilgili olumlu olumsuz pek çok tepki aldık. Ama bizimle özelden görüşlerini paylaşan büyüğümüzün samimi duygularına burada yer vermek istedim. 

“Hayırlı Günler, Uğur Bey

Bugünkü yazını okudum biraz duygulandım. Aynaya bakan herkes kendini görür. Çünkü ayna karşısındakini gösterir. Başkan Fatma Toru çok çalışmış çok işler yapmış ama kendini ispat edememiş. Demek ki eksik bir şeyler var. Bu eksikliği kendisi göremez ama siyasiler görmüş 2. dönem için tekrar fırsat vermemişler. İnşallah bu bilgisine ve becerisine istinaden danışmanlık verirler. Bu güzel fikirlerden istifade edilir.

Herkes yaptığı ile övünür yazmakla, anlatmakla bitiremezler. Başkan Fatma Toru’da bunlardan biridir benim görüşüm. Ben bu işlerden fazla anlamam ama Fatma Toru Hanım, Meram’ın ulaşımında ne yaptı? İmarda ne yaptı?

Bunlar görünenler bir de görünmeyenler var.

Meram’a yapılanlar anlatılmakla bitmiyor. Meram Yeni Yol, Meram Yaka, Hatıp, Karahüyük arası buralardan vermiş olduğunuz yasal olmayan düğün salonları ve cafeler ile dolu. Cumartesi pazar bu bölgelerde hayat, ulaşım tamamen duruyor.

Fatma Toru Hanım hiç çalışmadı dersek yalan olur. Fatma Toru yazısında bahsettiğin yamyamların eline düşerse eksiği çok olduğunda yenmekten kurtulur. Fatma Toru Hanım’a siyasi hayatında başarılar dilerim. Memlekete Bakan olarak dönmesini ümit ederim. Vatana millete hayırlı olur. Selamlar...”

………………

KONYA’DA SEÇİM İÇİN SON RAKAMLAR

Bizim gazetede ve internet sayfamızda haber olarak vardı. Konya'mızda seçmen sayısı bir önceki yerel seçime oranla 119 bin 983 artarak 1 milyon 521 bin 399 olmuş.

Bu rakamları görünce biz yine kendimizce bir matematik yaptık.

Tabii bu rakamlarla Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı da son hazırlıklarını yapacaklar. Türkiye genelinde liderlerin Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli’nin kesin ve tavizsiz tutumları ile her iki partinin tabanlarında ve bazı teşkilatlarındaki iç çekişme alevlenmeden küllenirken, Konya’mızda da büyük çatlak önlenmiş oldu.

Dün son resmi rakamları görünce Konya için AK Parti -MHP görüşmelerinde paylaşımı kim yaptı ise AK Parti adına iyi tüccar imiş demek gerekir.

Neden mi?

Şöyle MHP iki milletvekili çıkardığı 30 Haziran seçimlerinde 203 bin oy almıştı.

Cumhur ittifakında Konya’da MHP’ye beş ilçe bırakılmıştı. Bunlar Emirgazi, Tuzlukçu, Doğanhisar, Halkapınar ve Akören olmuştu. Bunların toplam seçmen sayısı dünkü açıklamalara göre 30 bin.

Yani MHP bütün bu ilçeleri bütün seçmenlerin oyu ile alsa 30 bin oyla 5 ilçe almış olacak.

Bu da demektir ki MHP’nin Konya oylarının yedide biri. Gerisi ise yani oyların diğerleri de ittifak anlaşması gereğince AK Parti’ye. İşte bunun için bu anlaşmayı yapan AK Partili tüccar siyasetçiye bunun için akıllı dedik. Bilmem anlatabildik mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevgi, sevdiğin kişilerin mutlu olduğunu gördükçe onların mutluluğu ile mutlu olabilme sanatıdır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

PTT Kargonun 06 plakalı bazı araçları İstanbul caddesinde ikinci sıra park yapıp trafik akışını engellemediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR