Uğur Özteke

Uğur Özteke

MHP’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BAŞKAN KONUK MU?

MHP’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BAŞKAN KONUK MU?

Sıkı okurlarımız farkında o kadar özgür, bağımsız, rahat ve huzurlu bir gazetecilik yapıyoruz ki bir konunun üzerine ısrarla inatla iki gün gidemiyoruz(!)

Samimi dostlarımızdan, okurlarımızdan inanan güvenen, şehir insanlarımızdan kısaca hesapsız (!), kafalarının arkasında B planı olmayan yüreklerden Allah razı olsun. Pek çoğu dün aradılar yazımıza destek verdiler. Öyle ki Konya’da okurlarımızın yanı sıra Ankara’dan, İstanbul’dan, Rize’den bizi takip edenler dahası Almanya’dan okuyanlar görüşlerini bizlere aktardılar.

Yani, yanisi bu şehirde sıkıntı büyük.

Şimdi hızla bu konuyu kapatalım ve bugüne gelelim.

ZABITA, GÜCENMEYECEK ALINMAYACAK

Belediyemizin yöneticileri, zabıta arkadaşlarımız dostlarımız bize darılmayacaklar, kızmayacaklar. Elbette biz yasaların kendilerine verdiği yetki süresince imkânlar ölçüsünde görevlerini yapmaya çalıştıklarına inanıyoruz.

Herkes kendince görevini en iyi şekilde en adaletli bir biçimde yapıyor. Bizim buna da diyeceğimiz bir şeyimiz olamaz. Yalnız sonuçta sade vatandaşın haklı şikayeti, sektör içinde de haksız ve yasa dışı rekabet olduğunu fotoğraflarla iddia eden bir esnaf grubumuz var.

Buyurun bu noktada şehrin göbeğinden sabah akşam, gece gündüz defalarca çekilmiş bir noktanın fotoğraflarını bize aktarıldığı gibi bizde sizlerle paylaşıyoruz.

foto-1-515.jpgfoto-2-435.jpgfoto-3-305.jpgfoto-4-194.jpg

Sonrada okurumuz özetle şöyle diyordu;

“Uğur abi merhaba

Burası Beşyol dolmuş duraklarının tam önü. Bu noktada yayalar yürüyemiyor niye? Çünkü mallar kaldırımı kapatmış bundan dolayı yoldan geçilmiyor insanlar kaldırımdan yürüyemiyor. Abi bu durum zabıtayı kaç sefer aramamıza rağmen, nedendir bilemiyoruz zabıta bu malları kaldıramıyor. Evet zabıta şikayet üzerine geliyor 100 lira ceza yazıyor ve gidiyor abi. Abi biz vatandaşlar olarak ve o bölgenin halkı durumdan çok rahatsızız abi. Bölge insanımız adına bu durumu bir dile getirir ve yetkililere iletirseniz çok seviniriz. Abi seni sevdiğimizi unutma ellerinden öperiz.”

……………….

Maalesef bu görüntü şehrin her caddesinde her kaldırımda mevcut, şimdi şunu da biliyorum yetkililer “Yasaların bize verdiği imkan bu kadar biz görevimizi yapıyoruz” diyecekler. Doğru da diyorlardır. Buna da inanıyoruz. Ama kardeşim adama sormazlar mı? Ya da işini görevini tam olarak yasalara uygun olarak yapanlar yapmaya çalışanlar demezler mi? 15 yıldır size maaş verenler masada söyleyiverin de ticarette adaleti sağlasın” demezler mi? Diyenlere biz ne diyeceğiz peki?

MHP’NİN SÜRPRİZİ

Hafta sonu MHP Konya’da bir kısmı basına açık bir kısmı kapalı geniş kapsamlı bir toplantı vardı. O gün Konya’da olduğum saatlerde çok farklı ve önemli yerlerde idim. Daha sonra Konya’dan ayrıldım. Bu yüzden de bu toplantıya katılamadım. Ama biz orada olmasak da bizim samimi ve gerçek dostlarımız her türlü kulis bilgisini bize aktardılar. 

O gün akşam bizi arayan gerçekten bir can dostum şöyle diyordu, “Uğur Abi Mustafa Bey’de dahil herkese resmen özelde sordum. Kimse evet doğru demedi. Ama asla böyle bir şey yok; uydurma, yalan da demedi. Senin dediğine katılıyorum” diyordu.

Şimdi gelelim sadede Ankara’da güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, Türkiye genelinde sadece MHP’lilerin değil başta AK Partililer de olmak üzere bütün kesimlerin üzerinde ittifak edebileceği güzel isimleri araştıran Genel Merkezin şehrimizde de Büyükşehir adayı olarak Sayın Recep Konuk Bey’e teklif getirmesinin beklendiğini duyduk.

Biz sadece elçi oluruz.

Zaten neredeyse yıllar oldu. Recep Başkan’la hiç görüşmedik. Böyle bir uzun ara verdiğimiz için de kendisini arayarak bu konuda rahatsız etmedik. Biz sadece duyumlarımızı buradan siz değerli her şeyimiz olan okurlarımız ile paylaşalım istedik. Zaman içerisindeki gelişmeleri yine aktarırız inşallah.

NOT: Dünkü yazımız ile ilgili olarak da bizi arayan ve gelişmelerle ilgili bilgi veren isimlerden birisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker Hoca idi. Muzaffer Hoca konu ile ilgili epey bir şey anlattı. Notlar aldık. Muzaffer Hoca yazılı açıklama yapacağız dediği için de yazımızı tamamlamak için epey bekledim. Ancak ben gazeteden ayrıldığım zaman üniversiteden henüz bir açıklama gelmemişti.)

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İki çeşit insan vardır. Zaman geçtikçe hatalarıyla yüzleşip kendini düzelten,  zaman geçtikçe yüzsüzleşen.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Öğrencilerimizi taşıyan okul servislerinin bazı sürücüleri üst ve alt geçitlerde kırmızı ışıkta beklerken kapılarını açarak öğrencilerin inmesine izin vermedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR