Uğur Özteke

Uğur Özteke

MUSTAFA KAVUŞ “ADAMIN KRALI”DIR

MUSTAFA KAVUŞ “ADAMIN KRALI”DIR

Çok şükür bugün yine farklı konulara değinme fırsatını bulduğumuz için yatıp kalkıp Cenab-ı Allah’ımıza dua ediyorum.

Hemen konulara girelim mi?

 REKTÖR ŞEKER HOCA’YA TEŞEKKÜRLER

Önceki gün yazdığımız yazı ile ilgili arayarak bilgi veren isimlerden birisi de Erbakan Üniversitesinin bir önceki dönem rektörü Profesör Muzaffer Şeker Hoca idi. Allah razı olsun Muzaffer Hoca rektör olmadan önce de rektör olduktan sonra da olduğu gibi öğrendik ki rektörlük sonrası da bizi takip ediyormuş.

Hocam aradığı zaman bir küp altın bulmuş gibi mutlu oldum. Çünkü bizim gıdamız, ekmeğimiz, aşımız, suyumuz, oksijenimiz okurlarımız.

Muzaffer Hoca hastane inşaatı ve yol ile ilgili olarak sıkıntının hâlâ yaşanmasının en büyük sebebinin seçimlerin arifesine denk gelmesinden kaynaklandığını belirtirken bir yerde bizi de bilgilendirerek doğru yazmamızı sağladı. Hocam Meram Tıp Fakültesi’nin yeni binasına günlük ortalama 8 bin kişinin giriş çıkış yaptığını söylüyordu. 

Hocamdan böyle muhteşem bir rakam(!) öğrendim yaaa.

Bakın dün sabah bu 8 bin kişinin yani kocaman bir ilçenin kapısının önünden çektiğim görüntü.

 

foto-1-560.jpg

Evet malum söz konusu koskoca Tıp Fakültesinin ana kapısının önü iki şeritli yol.

Ama görüyorsunuz 4 araç yan yana.

Belediye otobüsü geçemediği için durdu ve şoför arkadaş dakikalarca sabırla bekledi.

Yapacağı bir şey yok. Benim gibi millette bekliyor. Dakikalar sonra arabadan fırladım niye bekliyoruz diye ilerlemeye başladım. Bir hacı abim geliş istikametinin tersine gidiş yönünde dörtlüleri yakmış iki araba yan yana bekliyorlar.

“Abi niye duruyorsun bak onlarca araç seni bekliyor” diyorum yüzüme bakıp “Yakınlarım gelecek onları bekliyorum” diyor. Biraz daha üsteleyince istemeye, istemeye çaresiz aracını çalıştırıp ilerliyor ve yol açılıyor.

Ne diyeyim?

Bu sorunların çözülmesi için sorun yerine çözüm üretmesi gereken büyüklerimizin o siyah son model araçlarının sağ arkasında oturmayacaklar. Direksiyonda olacaklar ki hasta ve hasta yakınlarının ne çektiklerini nelerle karşılaştıklarını yaşayarak görecekler ve sorunları çözenler olacaklar.

Olacaktır da inşallah. 

KOSKİ TATLI SU MAHALLERİNİ BİLDİREBİLİR Mİ?

Dün bir okurumuz aradı. Evinin çeşmesinden tatlı su akmıyormuş. Bizden mahallesinin durumunu ya da KOSKİ’den bu durumu bizim öğrenip öğrenemeyeceğimizi sordu. Bizim böyle bir şansımızın olmadığını Büyükşehir’in ya da KOSKİ’nin sitesine girip öğrenmesini söyledik. Okurumuz oraları araştırmış bulamamış. Basında da en son 4 Haziran 2018 tarihli bir paylaşım varmış. Bizim yayın grubumuz PUSULA’nın gazete ve internet sayfalarında da en son olarak Konya’nın yüzde 97’sinin çeşmesinden tatlı su akıyor demişiz. Eğer KOSKİ ya da Büyükşehir’in görevlileri çeşmelerinden tatlı su akan mahalle ya da sokakları bildirirlerse okurlarımız ya da vatandaşlar bu konuda bilgi sahibi olurlar diye düşünüyorum.

MERAM’IN YENİ BAŞKANI

BANA GÖRE ÇOK İYİ

Şimdi bizi sevmeyen veya aklı sıra sosyal medyada ya da rumuzlu yazılarla internet sitemizdeki köşede bizi eleştirenlere yeni bir konu veriyorum. Haydi başlayın. 

AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Kavuş, belediyecilikte yanılmıyorsam çeşitli kademelerde tam tamına 17 yıl görev yapan siyaseti ve belediyeciliği bilen, yaşayan, hepsinden de öte değerli Kavuş ailesinin aslan gibi evladıdır.

Babası Hasan abim benim Zafer’den en az 30 yıllık abimdir. Kendisini yeni tanıyacak olanlar fotoğrafına bakıp yanılmasınlar. Hayatı bire bir yaşayan iyiyi kötüyü sevabı günahı bilen yeri geldiği zaman da inançları doğrultusunda menfaate eğilmeyen adam gibi adam bir abimdir. Şehri de bilir siyaseti de bilir dahası iyiyi de kötüyü de idrak edebilecek samimiyettedir.  

Eeeee böyle aslan gibi bir babanın evladı olan Sayın Kavuş da bu ailenin bir ferdi olarak bozulmadan günümüze kadar gelmiştir.

Şahsen ben 90’lı yıllardan bu yana gazetecilikte bünyemize dahil olan gençler ile ilk görüşmenin ardından o arkadaşımızın ailesini tanımaya çalışırım. Çünkü bugün için en büyük eksikliğini hissettiğimiz konu bilgi diploma siyasi kariyerden önce adamlıdır insanlıktır.

İnsan olmanın ilk kuralı da aileden gelir. Çocuk hayata ilk adımlarını da anasını babasını evin içinde ki büyüklerini örnek alarak moda deyim ile rol model kabul ederek başlıyor. Okul öğrenim eğitim bunları geliştiriyor. Ama ilk temelin bence sağlam olması gerekiyor.

İşte Sayın Kavuş da böyle bir ailenin evladı olduğu için açık söyleyeyim ben bu aileye de Sayın Mustafa Kavuş’a da çok güveniyorum. Belediyecilik ve belediyedeki bürokrat kimliğindeki tecrübesi ile de Meram’a artı işler kazandıracağına inanıyorum.

Şahsi olarak da dost düşman olarak da kim neyi bilmek öğrenmek istiyorsa onlara şimdiden söyleyeyim de herkes bilsin.

“Sayın Mustafa Kavuş ve babası Hasan Kavuş, Kavuş ailesinin fertleri benim adamımdır, benim can dostlarımdır büyükler büyüğüm küçükler kardeşimdir ve gerçekten de özünde 1 numara isimlerdir”.

Meram’da yeni dönem sizler için bizler için Kavuş ailesi içinde hayırlı uğurlu olsun inşallah. Cenab-ı Allah’ım cümlemizi başımızı öne eğecek hatalardan korusun inşallah. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Geçmişin gitmesine izin vermez isen geleceği oturtacak yer bulamazsın

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda yayalara karşı daha hassas ve insancıl davranabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR