Rasim Atalay

Rasim Atalay

Nerede hareket orada bereket

Nerede hareket orada bereket

Dün güne yoğun bir gündemle başladık. Gün aynı yoğunlukla devam etti ve yoğun bir şekilde de tamamlandı.

Konya bu aralar çok hareketli…

Yaz döneminin vermiş olduğu hareketliliğe ulayabileceğimiz pek çok etken var. Siyasi, sosyal, ekonomik birçok gelişme yaşanıyor şehrimizde. Bunlar olumlu bir şekilde yansıyor.

Kısa bir süre sonra başlayacak olan 5. İslami Dayanışma Oyunları Konya 2022 etkinlikleri için artık gün saymaya başladık.

Şehrimize hem turizm hem de tanıtım anlamında büyük katkılar sunacağı yadsınamaz bir gerçeklik olan bu önemli etkinlik için hazırlıkların son rötuşları yapılıyor. Bu kapsamda şehre genel olarak baktığımızda büyük ölçüde hazır olduğumuzu söyleyebilirim.

İslami Dayanışma Oyunları için hem sporcu, hem gözlemci, hem gazeteci hem de seyirci olarak Konya’ya akın akın misafir gelecek. Belki de her yıl Aralık ayında düzenlenen Şeb-i Arus etkinliklerinin dışındaki en geniş kapsamlı ve en büyük katılımlı etkinliklerden biri de İslami Dayanışma Oyunları olacak.

Bu büyük etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Konya’nın misafirlerini her alanda iyi bir şekilde ağırlayabilmesi için kamu ve belediyeler nezdinde yapılan hazırlıkların yanında özel müteşebbisler de üzerlerine vazife edindikleri alanlarda gerekli altyapıyı sağlamak için gecelerini gündüzlerine kattı, katıyor…

Bunca misafiri barındırabilmek için de şehrin altyapısının uygun olması gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda şehrimize yeni oteller kazandırılıyor. Bunlardan bir tanesi de çok kısa bir süre önce tamamlanarak hizmete sunulan ve resmi açılışı 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan Aydınbey Park Otel…

Aydınbey Otel’de Ramada Otel Genel Müdürü Yavuz Sakman, Aydınbey Park Otel Genel Müdürü Volkan Şen ve Aydınbey Park Otel Satış ve Pazarlama Direktörü İbrahim Alper Gümüş ile sabah kahvaltısında buluştuk.

Aydınbey Park Otel için Ramada Otel’in yavrusu diyebilirim. Daha önce yurt olarak kullanılan bu otel, Ramada Otel’in başarılı Genel Müdürü, alanında en yetkin ve tecrübeli isimlerden Yavuz Sakman’ın mihmandarlığında tamamlandı. Aydınbey Park Otel’in ekibi de yine Ramada Otel’de yıllarca emek harcamış ve alanında önemli tecrübeler edinmiş isimlerden oluşuyor. Aydınbey Park Otel’in çiçeği burnunda Genel Müdürü Volken Şen ve Satış ve Pazarlama Direktörü İbrahim Alper Gümüş nezdinde tüm otel çalışanlarına, sektöre ve Konya’ya yeni otelin hayırlı olmasını diliyorum.

HASAN ANGI İLE GÜNDEM ÜZERİNE

Dedim ya gündem yoğundu diye…

Buradan sonraki istikametimiz koşar adım AK Parti Konya İl Başkanlığı oldu. Uzunca bir süredir basın toplantısı düzenlemeyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, dün kameralar karşısına geçti.

Konya, ülke ve dünya gündemine ilişkin tane tane ve sakin sakin açıklamalarda bulundu. Genel seçime yani Cumhurbaşkanlığı seçimine takviminde yapılırsa yaklaşık 10 aylık bir süre kaldığı düşünüldüğünde siyasi arenanın daha hareketli bir hal alacağı bugünden belli oluyor.

Toplantının detaylarını arkadaşlarım ilgili haberde siz değerli okurlarımıza aktarıyorlar. O nedenle çok fazla detaya girmek istemem. Toplantının soru cevap kısmından çıkan ayrıntılara kısaca değinecek olursam, KYK borçlarının faizi silinerek yeniden yapılandırılması gençler nezdinde çok iyimser bir yaklaşım olarak karşılanmış ve takdir görmüş. Üniversite öğrencilerinin şimdi bir beklentisi daha var. Asgari ücrete bu yıl uzun yıllar sonra ilk defa ara dönem zammı yapıldı. Bu ölçüde öğrenciler, kendilerine yapılan burs ve kredi ödemelerine de zam yapılmasını bekliyor.

ATİLLA SİNACI İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

Bir nefes miktarı soluklandıktan sonra istikametimiz bu kez ASKON Konya Şube Başkanı ve Anadolu Kesici Takımları’nın Sahibi Atilla Sinacı Bey oldu. Atilla Bey, tam bir ağabey. Hoş sohbet, konuşması tatlı, dinlemeyi seven bir insan. Şehir üzerine epeyce lakırdı ettik. Öncelikle bizi sabırla dinlediği için teşekkür ediyorum. Kendisinin tecrübelerinden de istifade etmiş olduk. Konya’ya, Konya’nın ekonomisine, sanayisine, şehir merkezine ve köylere ilişkin yaklaşımı çok hoşuma gitti. Başlı başına bir köşe yazısı konusu söyledikleri. Beni adeta 10 yıllar öncesine, çocukluğuma, köyüme götürdü. İnşallah başka bir yazımızda bunu detaylarıyla sizlerle paylaşmış olalım.

Toparlayacak olursak, şehirde siyasetten ekonomiye, kültürden sosyal faaliyetlere ve spora varıncaya kadar her alanda oluşan bu hareketlilik kısa zamanda inşallah berekete dönüşecek. Hareketin olduğu yerde bereket olacağı inancıyla hepinizi selamlıyorum.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR