Uğur Özteke

Uğur Özteke

O GECE RİYAKÂRLAR MEYDANDA MIYDI?

O GECE RİYAKÂRLAR MEYDANDA MIYDI?

Bugün yine sizden gelen amma velakin içinde beni de eleştirseniz muhteşem bilgi notları ve detaylarla birlikteyiz.

MERAM YENİ YOL’DAKİ KURALSIZLIK

İsterseniz önce bir iş adamımızdan gelen ve kendisinin haklı olarak çok sinirlenmesine neden olan Meram’a giderken kaldırıma pak etmiş aracın hali;

foto-1-633.jpgfoto-2-524.jpg

Abimiz bu fotoları attıktan sonra da şöyle diyordu;

“Uğur abim merhaba nasılsın iyi misin?

Sana 3 adet bir fotoğraf gönderiyorum, burası Meram Yeni Yol’da Eğitim Fakültesine varmadan ışıkların bulunduğu köşe başı. Bu arkadaş arabasını buraya park etmiş ve gitmiş. Abi bunu yayınlarsan çok sevinirim. Herkes bu arkadaşın ……………. görsün.

İşin gücün rast gelsin.”

……………………

Size yemin ediyorum bu abimiz ile biz bayramda dahi bir araya gelmeyiz. Ama işte bir vesile ile birbirimize telefon numaralarımızı vermişiz uzaktan uzağa böyle sevişiyoruz.

Ama insanların beyninde yüreğinde böyle iz bırakmak da güzel bir şey, çok mutlu oldum. Abimize de duyarlılığı için teşekkür ediyoruz.

Meram Yeni Yol’un trafiği deyince oturur buradan günlerce yazarım. Burası sözüm ona şehri yeşil Meram’a bağlayan adı da protokol yolu olan Meram Yeni Yol Caddesidir.

Uğur Başkan önce şu dağ gibi birikmiş borçları bir temizlesin. Sonra yeni projeler için masaya oturduğu zaman inanın hatırlatacağım. Bu yol protokol yolundan çok araç sürücüleri için de, bisikletli motorlular için de hatta hatta yayalar için de tek kelime ile işkence yolu durumundadır.

BUNDAN TASARRUF OLMAZ

Büyükşehir’den yeni emekli olan 30 yıldır filan tanıdığım ama hiç görüşmediğim sosyal medyadan takip ettiğim ve sadece dini içerikli mesajlar paylaşan abimiz dün yine sosyal medya üzerinden özelden şöyle yazıyordu;  

“Selamünaleyküm abicim hayırlı sabahlar rahatsız ediyorum.

Ama bir maruzatım var. Belediyelerimiz her şeyden tasarruf ediyorlar bunu eski bir belediye çalışanı olarak görüyoruz ama bazı şeyler var tasarruf edilmez.

Son yıllarda güzel bir hizmet olan personelin yakını veya kendi vefat edince arkadaşları duysun diye mesaj çekerlerdi. Onu bitirmişler geçen hafta bir personel arkadaşımızın annesi vefat etti. 4 gün sonra duyduk ne cenazeye katılabildik ne de taziyede bulunduk.

Efendimizin bir sözü var “cenaze evine 3 gün sonra taziye için gitmeyin acısını tazelersiniz” diye.

Biz geç duyduk en azından telefonla taziyede bulunduk.

Ama örnek 15 Temmuz Mevlana Meydanı’nda toplanılacağımızı SMS ile 2 ya da üç kere yapıldı. 15 Temmuz acısı Türk milletinde ayrı bir yeri var ama bu sadece örnek yakında Reis geleceğinde ya da başka şeylerde SMS çekilecek.

Personelin çalışan ya da emekli vefat haberinden tasarruf olmaz mümkünse adımı vermeden bunu bir iletir misin?

Sana zahmet rahatsızlık verdiğim için tekrar özür dilerim hakkını helal et abicim.”

………….

15 TEMMUZ GECESİNDEN

GERİYE KALAN İKİ DETAY

O ilk 15 Temmuz akşamı yaşanılanları çok iyi analiz edip bu millete çok iyi anlatmak gerekir. Tabii bunun içinde önce bizi yönetenlerin özellikle de siyasilerin geçmişten çok iyi ders almaları gerekir. Ne demek mi istiyorum. Tek kelime ile şunu demek istiyorum.

Bugün 18 yaşındaki bir gence 12 Eylül’ü nasıl anlatırsınız?

Siz, üç dakika havada kalıp üstüne bir de 40 parende atsanız 18 yaşındaki akıllı zeki bilgili genç 12 Eylül’den ne anlar?

Vallahi son 15 Temmuz akşamından sonra da kendi çapımda sokaktan sosyal medyaya dolaştım.

Kusura bakmayın ama iki yerde takıldım.

Bir; bir yerde müsteşarmış. Tweet atmış “Sizin 29 Ekim’iniz varsa bizim de 15 Temmuz’umuz var”…   

Yazık çok yazık ve yazık ki yazık…

İki; tanıdığım günden bu yana bu şehirde samimiyetinden hiç şüphe duymadığım ve lafını sözünü esirgemeyen doğruya doğru eğriye eğri diyebilen bir isim Necati Loras abimizin gecenin ardından sosyal medyada şöyle yazmış

“NE KADAR AK PARTİ’YE DERS VERMEK GEREK DİYEN, REİS’E İLERİ GERİ LAF EDEN RİYAKÂRLAR MALESEF MEYDANLARDA İDİ…”

Allah için bunu ben yazamam. Yazarsam da hemen bir uydurma dosya bu yaştan sonra ya PKK’lı oluruz ya da FETÖ’cü oluruz.(Allah muhafaza).

Ama işte bu adam bu işin çekirdeğinden yetişip hala farklı kesimler ve mekânlarda Reis’e ya da A takımına birebir ulaşan Necati abi eğer bunu yazdı ise gerisini varın siz düşünün.

Düşünün çünkü ben düşündüklerimi dahi yazamam.

ADEM ESEN BAŞKANIN HER YERDE

VE HER ZAMAN HAKKINI VERİRİM

Konya dışında olsalar da bizi sürekli günlük olarak takip eden isimlerdendir Sayın Prof. Dr. Adem Esen. Belki yeni 18 yaşına girecekler hatırlamayabilirler ama Adem Esen Bey bu şehirde Selçuklu’da Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’e koltuğunu devreden isimdir. Daha sonra İstanbul’a gitti, İstanbul gibi dünya şehrinde üniversite rektörlüğü yaptı, Büyükşehir Belediyesi İSKİ’de inanılmaz çalışmalar yaptı yaptı…yapıyor…yapıyor…  

Ve bu değerli insan bu güzel insan bizi günlük olarak takip eder, kendisinden Allah bin kere razı olsun en az, en az ayda bir defada yaklaşık bir saate yakın görüşürüz.

Ama bunların hiç birinde Konya yoktur. Konya siyaseti yoktur.

Anlayacağınız biz de dedikodu, münafıklık, gıybet yoktur.

Tekrar altını çiziyorum Adem Başkan nerede ve hangi ortamda olursa olsun bizi bire bir, günlük olarak takip eder.

Geçen gün bir şey yazmıştım. Ne yazdığımı tam hatırlamıyorum. Sayın Rektör, Sayın Başkan Adem abimiz aradı. O gün yanılmıyorsam 47 dakika görüşmüşüz.

Sayın Başkan değerli büyüğüm dün de şöyle bir hatırlatma yapıyordu;

“Merhaba makale yazmak kolay değildir.

Geçen bir yazınızda Selçuklu’nun kolay toparlandığını yazmışsın. Ben Belediye Başkanı olarak toparlanmaya ihtiyacı olmayan bir belediye bıraktığıma inanıyorum, lütfen hakkı teslim edin.

Selamlar….”

………….

Hatırladım Adem abicim hatırladım. O gün de “ben Selçuklu Belediyesini 1 kuruş borçsuz bıraktım” demiştiniz.

Sayın Başkanım sizin hakkınızı çok uzaklarda olsak da sürekli teslim etmeye çalışıyoruz. Ve hep diyoruz ki Selçuklu kuruluşundan bu yana çok şanslı. Hep güzel ve başarılı başkanlarla çalıştı.

Sizi seviyoruz. Saygılar bizden.

Sizin varlığınız bile bize güç veriyor.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Aslında insanların gerçek yüzleri her zaman ortadadır. Sadece bakmakta ve anlamakta geç kalırsın, o kadar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Mesai saatleri dışında Musalla Mezarlığı çevresindeki bisiklet yollarına yolu kaldırımı kapatacak şekilde otomobil park etmediğimiz saman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR