Uğur Özteke

Uğur Özteke

O ÜST GEÇİT YAPILACAK…

O ÜST GEÇİT YAPILACAK…

Pazartesi günü yani iki gün önce bir okurumuzun bizi uyarması ile köşemize İstanbul Yolu üzerindeki dahası Aydınlıkevler bölgesindeki Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bilinen yeni 15 Temmuz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi karşısına bir üst geçit yapılması durumu idi.

Yazımızın çıktığı gün Büyükşehir Belediyesi’nde bu konunun 1 numaralı muhatabı büyüğümüz aradı.

Önce bu üst geçidin bugüne kadar yapılmaması gerekçesini “Birilerine hizmet ediyorlar” diye bir suçlama ile karşı karşıya kalmamak adına yapılmadığını, yeni durumunda ani geliştiğinin altını kalın çizgilerle çizdikten sonra “Ama yazınızdaki yer için bizde hemen bir çalışma başlattık. İnşallah altı yedi ay içerisinde bu üst geçit yapılacak. Hem de yürüyen merdivenli asansörlü engelli vatandaşlarımızı da düşünerek en iyisi yapılacak” diyordu.

Biz de Büyükşehir’e hem duyarlılığı hem de insanımıza hizmet adına gösterdikleri hassasiyet nedeni ile teşekkür ettik ve de mutlu olduk.

KÜLTÜRPARK TRAMVAY DURAĞI MÜTFÜLÜK BÖLGESİ

Duyarlı hassas bir okurumuz yine şehrimiz ve insanımız adına garip üzücü bir görüntüden rahatsız olmuş. Hatta fotoğrafını bile çekip bizimle paylaşmış.

Okurumuzun yazdıklarının noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıp yetkili büyüklerimize iletelim istedik.

“Uğur Bey, merhaba.

Ekteki fotoğrafı, tramvay durağında beklerken şahit olduğum bir olayı sizlerle de paylaşmak için çektim.

foto-1-206.jpg

Öndeki araç, kültür park tramvay yolu girişinden girdi kan bağışı araçlarının olduğu yere kadar gitti, oradan geri döndü ve çıktı.

Arkadaki araçlar ise her zaman oradalar. Galiba makam aracı...

Burası trafiğe kapalı, yaya yolu.

Değilse biri bize "araç çıkabilir" yazısı olan levhanın niye asılmadığını söyleyiversinler

Arkada, Ticaret Odası’nın veya caminin batı cephesi daha boş, araç park edeceklerse..

İlle de kapının önünde olması şart mı?

Buraya girişi kapatan dubalar çalışmıyor anlaşılan. Artık kumandaların pili mi bitti, dubalar mı arızalı, yoksa kumandaları kullanan sürücü arkadaşların unutkanlığı mı bilmiyorum.

Ama burası "YAYA YOLU".

ARAÇ İSTEMİYORUZ. İLGİLİLERE SİZİN ARACILIĞINIZLA İLETMEK İSTEDİM.

DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR, DAHA GÜZEL BİR KONYA İÇİN HEP BİRLİKTE...

Saygı ve hürmetlerimle.”

BİR FOTOĞRAFIN ANLATTIKLARI

İLE ÖRNEK TRABZONLU GENÇLER

İşte yine bir şehir ülke sevdalısı can dostumuz.

Şu kareyi gönderiyor

foto-2-186.jpg

Ve altına da açıklamasını yapıyordu;

“Saygıdeğer Uğur ağabeyciğim, öncelikle zatıalinize hürmet ve saygılarımı sunuyorum.

Cumartesi akşamı oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçı sonrası şahit olduğum bir hususu sizinle paylaşmak istiyorum.

Abi, maçın oynanacağı akşam büyük oğlum Mesut, “Baba bu akşamki Beşiktaş-Trabzonspor maçını kafede birlikte izleyelim” dedi. Ben de çocuğun isteğine tamam diyerek, akşam buluşmak üzere ayrıldık.

Selçuk Üniversitesinde eğitim gören Trabzonlu öğrencilerin oluşturduğu “Gurbetçi Gençler Konya” grubunun, Selçuk Üniversitesi Kampusu alanı içinde yer alan Gökkuşağı Alışveriş Merkezi’ndeki bir kafede organize ettiği maç izlenecek salona gittim. Kızlı erkekli kalabalık öğrenci topluluğu, üzerlerinde Trabzonspor forması, boyunlarında takım atkısı ve bazılarında da bere, başlarındaki liderleri eşliğinde kendi aralarında tezahürat yapıyor, şarkılar söylüyorlardı. Birden kendimi kafede değil de, stadyumda sandım. Neyse ki karşılaşma vakti geldi çattı. O an gurup liderlerinden birisi Karadeniz şivesiyle bir şey söyledi ama o an tam anlayamadım. Karşılaşma öncesi İstiklal Marşı okunuyor ya, meğer bizi saygı duruşuna davet etmek için, ayağa kalkmamızı tembih ediyordu. Tüm salon ayağa kalktı ve İstiklal Marşına ayakta eşlik ettik. Sol tarafımdaki gençlerin hazır ol vaziyette asker selamı vermeleri de beni çok duygulandırdı. Uğur abi, işte o an kendi kendime şunu söyledim.

Uğur abi, “Vatan hainlerinin, terörün neden Karadeniz’de barınamadığını şimdi daha iyi anlıyorum” ve o anın fotoğrafını sizinle paylaşıyorum.

Saygılarımla.

……………

Bu Trabzonluları biz de hep bunun için sevdik.

Bu Trabzonlular adamın kralı.

Allah o gençlerden razı olsun

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Biri gelir seni sen eder, biri gelir seni senden eder

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayanlar yaya kaldırımın olmadığı yerlerde karşıdan karşıya geçerken ellerindeki telefonla yazışmak yerine gelen arabalara baktıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR