Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Oyuncu almak için oyuncu almayın

Oyuncu almak için oyuncu almayın

Bu yıl takımlar transferde daha çok tecrübeli oyunculara yer vermesi ve bu oyuncuların daha çok sonuca etki edecek oyuncular olması ligde birçok maçın kilidini tecrübeli oyuncuların açacağını özellikle Anadolu takımları arasında oynanan maçlar kısır geçebileceğini düşünüyorum. Tabi ki bu tahminler, şu aşamaya kadar olan transferlerle ve takımların mevcut oyuncu ve oyun sistemlerini göz önüne alınarak yaptığım tahminler ama perşembenin gelişi çarşambadan belli olur misali bu furya artık böyle gidecek gibi. Biz temsilcimize, Torku Konyaspor’a bakalım isterseniz.

2014-15 Sezonunu 46 puanla 8. sırada tamamlayan ekibimizi şüphesiz yeni sezon öncesi bazı tehlikeler bekliyor.

İlk olarak en büyük tehlike ligi 8.sırada bitirdik, nasılsa bu yılda en kötü 8 ile 10 arası bir yerde tamamlarız düşüncesi gelişirse bu kötü sonuçlar verebilir. Geçtiğimiz sezonki takımdaki oyuncularımıza saygı duyarak yüzde 80 kapasite ve üzeri oynamalarına rağmen birçok maçı Aykut Kocaman’ın maç öncesi yaptığı analizlerle kazandığını gördük. Takım geçen yıl % 80’lerde oynadı diye bu yıl aynı performans oluşmayabilir, hayal kırıklığı olmasın. Lig aynı kadrolarla yeniden başlasa takımımızın ligi kötü bir yerde bitirmesi sürpriz olmazdı. Bu nedenle iskelete fazla müdahale etmeden sağlam transferler yapmak yönetimin Aykut Hoca’ya borcudur.

İkinci tehlike ilk konuyla alakalı olarak transferde yaşanabilecek tehlikeler. Serkan dışında gelen oyuncular hakkında çok fazla bilgiye sahip değiliz. Meha kumaşı olan bir oyuncu, çok etkili frikik atıyor. Torku Konyaspor’un büyük eksikliklerinden olan kaleye şut atma bu oyuncuda fazlasıyla var,  fakat fizik durumunu ve uyum sorunu yaşar mı bilmiyoruz. Selçuk’u ise nette yayınlanan birkaç estetik golü dışında tanıyan yok. Emre Can Atila ise kim izledi nerede gördü bilmiyorum ama bu sezon için şimdiden en genç transfer oldu diyebiliriz. İnşallah kumaş tutar. Dossa Junior ise Brezilya asıllı bir stoper ancak hakkında yeterli bilgiye sahip olduğumuzu söylersek yalan olur. Legia’da sadece Trabzon’a karşı oynağı UEFA Avrupa ligi maçını hatırlıyoruz o da şeklen değil de ismen diyebilirim.

Transfer döneminde yapılacak en büyük hata ise başka takımlara bakıp transferler yapmak. Süper ligde Konyaspor’u araştırdığımızda en çok transfer yaptığı seneler küme düştüğünü görürüz. Hatta Galatasaray UEFA kupasını aldığı sene, alt klasmanda Konyaspor’un çok daha fazla para harcayıp neredeyse oradan da bir alta düşeceğini hatırlıyorum. Sırf taraftarın gözünü boyamak için ya da siz şunu alında bir susun etkisiyle Konyaspor tarihine damga vuran birçoğu maç yapmadan ülkeden ayrılan oyuncularla dolu maalesef. 15 oyuncu alacağına 5 tane al sağlam al.

Toptan korkan kaleci, gol atamayan forvetler, koşamayan kanatlar,  baskı kuramayan sazı eline alamayan orta sahalar, topa ıska geçen stoperler  ve oyunu bozamayan ön liberolar, bir kere bile izlemeden alınan menajer kazıklarıyla dolu Türk futbolunda menajerlere esir olmayın, sırf oyuncu almak için oyuncu almayın.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR